اراک- خبرنگار عصر اقتصاد- سید محسن موسوی- استاندار مرکزی گفت: نهضت تولید تامین برق از انرژی های تجدید پذیر اولویت کاری ما در استان است.
مهدی زندیه وکیلی در مراسم احداث نیروگاه ۱۰۰کیلو واتی خورشیدی شرکت آیدانار در ساوه با اعتبار ۳۰میلیارد ریال همزمان با دهه فجر، افزود: نهضتی در تولید انرژی های تجدید پذیر آغاز کردیم واولویت ما در برنامه توسعه ای که در استان داریم به منظور رفع ناترازی انرژی،تولید انرژی خورشیدی است.
وی ادامه داد: وقتی یک صنعتی باید با محدودیت تامین برق مواجه شود این موضوع برای ما دشوار است که یک صنعتگر در سنگر تولید دارد خدمت می کند و ما نتوانیم نیازش را برآورده کنیم در این راستا برنامه ریزی جدی را در استان انجام دادیم .
استاندار مرکزی گفت: هرجایی در ارتباط با حوزه انرژی های تجدید پذیر نیاز به حمایت استانداری باشد این موضوع از اولویت های ما است.
وی افزود: یک برنامه ایی برای شهرستانهادر حوزه انرژی های تجدید پذیر تعریف شده و حتما فرمانداری ها در این حوزه ارزیابی می شوند و بیشترین امتیاز ارزیابی را در این زمینه اختصاص دارد .
زندیه وکیلی بیان کرد:باید با مشارکت هم پایان دوره تامین انرژی از طریق سوخت فسیلی را جشن بگیریم و تامین انرژی برق استان از طریق انرژی های تجدید پذیر صورت پذیرد.
وی ادامه داد: در حوزه انرژی های تجدید پذیر ،شرکت توزیع برق خط شکن همه کارهاست و محوریت ما در این دولت باید جلوتر از برنامه هم گام برداریم.
زندیه وکیلی گفت :بانک رفاه هم با سازمان ساتبا تفاهم نامه ای منعقد کرده است که تا ظرفیت ۵ هزار مگاوات تامین مالی نماید و یک شریک چینی هم دارد که ۲۰ درصد خودش سرمایه گذاری می کند و آمادگی تامین مالی دارد.
وی خاطرنشان کرد:همه جوانب اعم از مالی ،فنی و اتصال به شبکه را در حوزه های توسعه انرژی های را بسنجیم تا در این کار موفق شویم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی هم گفت: صنایع انرژیبر موضوع ماده (۳) این قانون با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو مکلفند، حداقل ۹۰۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل پنجاه و پنج درصد و ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی صنایع مذکور احداث کنند.
محمود محمودی بیان کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان صنایع مکلف به تامین یکدرصد از انرژی مصرفی از محل انرژیهای تجدیدپذیر هستند و این عدد ظرف ۵ سال به ۵درصد می رسد .
وی گفت :براساس ماده ۱۶ اگر صنایع اقدام به نصب پنل خورشیدی نکنند،جرایمی که روی قبضشان اعمال می شود،کمتر از ۴سال برابر یک سرمایه گذاری در حوزه پنل خورشیدی است.
محمودی افزود:براساس آیین نامه وزارت نیرو اگر صنایع ۳شیفت فعالیت کاری داشته باشند ۸۰درصد مصرف برقشان و اگر ۲شیفت باشند ۶۵درصدمصرف برق و اگر تک شیفت باشند ۵۰درصد مصرف برقشان را باید از طریق نصب پنل های خورشیدی تامین کنند.
وی نهضت سبد تولید انرژی برق را برای جلوگیری از اعمال محدودیت تامین برق در تابستان برای صنایع از طریق انرژی های تجدید پذیر را با همدلی و مشارکت صنایع دست یافتنی دانست.