نگاه مدیران به حوزه روابط عمومی به عنوان مدیر فروش و بازاریابی است

روح اله عبدالعلی زاده – تبریز؛ در حاشیه سمینار روابط عمومی تجاری ایران که در اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد، برخی ازکارشناسان ،پیشکسوتان، مدیران روابط عمومی و اساتید دانشگاهی، نظرات ، چالش ها و پیشنهادات خود را در خصوص روابط عمومی به خصوص در حوزه روابط عمومی تجاری بیان کردند که در ادامه چکیده این نظرات را می خوانید:
مدیر روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به اینکه در اکثر کشورهای پیشرفته ، مدیر روابط عمومی در تمام جلسات مهم و سرنوشت ساز در کنار مدیران ارشد سازمان حضور دارند گفت: در این کشورها، مدیران روابط عمومی در تصمیمات مهم سازمانها نظر میدهند و از ظرفیت و توانایی روابط عمومی ها استفاده می شود. ساسان نیک رفتار افزود: متأسفانه در کشور ما هنوز روابط عمومی ها جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده اند و اکثر مدیران به عنوان مدیر فروش و بازاریابی به حوزه روابط عمومی نگاه می کنند در حالی که روابط عمومی می تواند مدیریت هوشمند و تصویر درست از برند سازمان را نشان دهد.
رئیس باشگاه مدیریت ارتباطات یونسکو در ایران گفت: روابط عمومی مجموعهای از فعالیت و تصمیمات مدیریتی است که با استفاده از ابزارهای نوین و تکنولوژی های روز باعث ارتباط دوسویه بین مخاطبان و سازمان می شود. سید رضا کاظمی دینان با بیان اینکه این ارتباط دوسویه در نهایت به توسعه و اعتبار سازمان منجر می شود اظهار داشت: با تقویت روابط عمومی، دیپلماسی تجاری هم موفق خواهد بود چرا که روابط عمومی عامل کلیدی در تقویت توسعه پایدار اقتصادی است.
کمال الدین نیک رفتار از پیشکسوتان حوزه روابط عمومی ، مخاطب شناسی را اصلی ترین وظیفه روابط عمومی بیان کرد و گفت: شرکتهای صنعتی و تولیدی باید بیشتر به جایگاه روابط عمومی اهمیت بدهند چون هر چقدر یک سازمانی روابط عمومی قوی و پویا داشته باشد، توسعه و پیشرفت آن سازمان شتاب بیشتری خواهد داشت.
مدیر روابط عمومی فولاد تیکمه داش با بیان چالش های روابط عمومی تجاری گفت: روابط عمومی ها عموما با چالش تأمین بودجه برای اقدامات و فعالیتهای خود مواجه هستند و در این خصوص باید نگرش مدیران برای هزینه کردن در حوزه روابط عمومی تغییر یابد. نوید مشهوری آفاق ادامه داد: توجیه بازگشت سرمایه و تغییر نگرش مدیران از دیگر چالش های روابط عمومی تجاری است.
محمد فرج پور باسمنجی ، پیشکسوت حوزه روابط عمومی گفت: روابط عمومی آمیزه ای از علم، هنر و تکنیک است. وی با بیان اینکه یک روابط عمومی موفق حتما باید علمی و آکادمیک باشد گفت: بیش از صد هزار جلد کتاب در مورد روابط عمومی در دنیا وجود دارد که این موضوع ، پیچیدگی و حساسیت موضوع روابط عمومی را نشان می دهد لذا ضروری است که روابط عمومی ها هم به علم و هم تکنولوژی های نوین دنیا مجهز باشند.
مدیرمسئول کارگزاری روابط عمومی مدیران ایران هم با انتقاد از حضور افراد غیر متخصص در حوزه روابط عمومی گفت: متأسفانه برخی از سازمانها با استخدام افراد غیر مرتبط در حوزه روابط عمومی ، هم به سازمان و هم به جایگاه روابط عمومی ، ضربه وارد می کنند. مجید ناصر دوست افزود: برخی از این افراد به واسطه نزدیکی به مدیر سازمان در روابط عمومی ها مستقر می شوند و مدیران این چنینی شاید در مقطعی موفق به نظر برسند اما هیچوقت کار حرفهای و تأثیر گذار انجام نخواهند داد.
مدیر روابط عمومی مجموعه صنعتی آناتا تبریز ، نقش فضای مجازی را در روابط عمومی تجاری بسیار مهم دانست و گفت: این فضا نقش و جایگاه ویژه ای در سازمانها و واحدهای صادرات محور دارد. محمد حسن نجاتی افزود: وقتی فضای مجازی یک بستر نامحدود از مخاطبین دارد و به راحتی با استفاده از این فضا، بدون محدودیت مکانی و زمانی، می توان در همه جای دنیا به معرفی سازمان مربوطه اقدام کرد پس روابط عمومی ها نباید از این ظرفیت عظیم غافل شوند.
عضو انجمن روابط عمومی ایران به چالش متفاوت روابط عمومی ها در واحدهای تولیدی و صنعتی با روابط عمومی دولتی اشاره کرد. محمد رضا عزیزپور گفت: مدیران واحدهای تجاری و صنعتی، عملکرد روابط عمومی های خود را با افزایش تولید، فروش و سوددهی میسنجند.
رئیس انجمن روابط عمومی استان هم فرهنگ مدیریتی را مهم ترین چالش روابط عمومی تجاری در ایران دانست و گفت: بسیاری از مجموعه های خصوصی، به روابط عمومی به عنوان یک تشریفات نگاه می کنند.
ابراهیم مولایی گفت: اگر نگاه مدیران به روابط عمومی تغییر نکند، هیچ سمینار و دوره آموزشی هم نخواهد توانست به توسعه روابط عمومی منجر شود لذا ما در انجمن روابط عمومی استان ، به تغییر نگرش مدیران تلاش می کنیم
جعفر محرم پور دبیر اتاق بازرگانی تبریز هم با بیان اینکه متأسفانه با کاهش کیفیت در تمام حوزه های مختلف روبرو هستیم گفت: حوزه روابط عمومی هم از این موضوع مستثنی نیست و اولین قدم ما باید این باشد که به افزایش کیفیت در زمینه تولید محتوا ، ایده ها و خلاقیت های حوزه روابط عمومی تلاش کنیم.
مدیر کل روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی هم روابط عمومی را یکی از حوزه های تأثیر گذار در ارتقاء جوامع انسانی دانست. محمد عزیزی راد با بیان اینکه متأسفانه صنایع تجاری به روابط عمومی ها نگرش خوبی نداشته اند گفت: در سالهای اخیر این شرایط بهتر شده است و نیاز به یک باز تعریف جدی و اساسی داریم تا از دستاوردها و توانمندی های روابط عمومی بهره بیشتری ببریم.
مدیر روابط عمومی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان هم در ادامه با بیان اینکه مدیریت روابط عمومی همانند مدیریت یک مجموعه صنعتی پیچیده است گفت: همانطور که در یک مجموعه صنعتی برای تولید یک محصول فرآیندهای متفاوتی وجود دارد در روابط عمومی هم اینگونه است. مجتبی کرمانی زاده گفت: مدیر روابط عمومی با همکاری عوامل خود سعی میکند داده هایی که در اختیار دارد را به یک ایده یا فکر تبدیل کند.