کد خبر: 260803180352
اخبار شرکت هااقتصادانرژیصنعت و معدنمدیرعامل شرکت توانیر مطرح کرد؛

نیاز به احداث یک نیروگاه اتمی برای پاسخگویی به تقاضای برق

مدیرعامل شرکت توانیر، اعلام کرد که در حال حاضر، میزان تقاضای مصرف برق به دلیل ارزان بودن افزایش یافته به طوری که مثلا در استان خوزستان از ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۱۱ هزار و ۷۴۰ مگاوات رسیده که افزایش ۱۳۰۰ مگاواتی را نشان می‌دهد و این میزان افزایش یعنی سالانه به اندازه یک نیروگاه با ظرفیت بیش از هزار مگاوات و تقریباً یک نیروگاه اتمی باید احداث شود تا پاسخگوی تقاضای رو به افزایش مصرف برق باشد.

عصراقتصاد: مصطفی رجبی مشهدی با حضور در سد گتوند علیا با اشاره به ۲ مبحث مهم در حوزه صنعت برق اظهار کرد: موضوع فاز ۲ نیروگاه گتوند از نظر مزیت‌های اقتصادی تولید برق که به نظر می‌رسد بیشترین ارزش افزوده را دارد و از انرژی‌های خورشیدی هم بالاتر است؛ کار ارزنده‌ای است. توان ۶۴۰ مگاواتی دارد که قابلیت ارتقای ظرفیت تا هزار مگاوات را دارد و به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می‌کند.

وی افزود: دومین موضوع، چالش تامین زمین برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی است که اگر این مساله حل شود، می‌توان در کوتاه‌ترین زمان، نیروگاه‌های خورشیدی احداث کرد.

مدیرعامل توانیر با تاکید بر اینکه بهتر است این زمین‌ها در مجاورت پست‌های برق باشد، ادامه داد: در صورت تحقق این امر پست موجود را می‌توان به نیروگاه خورشیدی مجاور متصل کرد و با توجه به در پیش بودن تابستان آن را سریع وارد مدار کرد تا با توجه به ویژگی‌های نیروگاه خورشیدی که منبع تامین انرژی آن نور است، در ساعات ظهر که شبکه نیاز به برق پایدار دارد بیشترین کارایی را داشته باشد.

رجبی مشهدی اضافه کرد: خوزستان از موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی بسیار خوبی برای احداث نیروگاه خورشیدی برخوردار است و مانند شهرستان بهبهان که بخش خصوصی اقدام به احداث نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی کرد؛ از سایر سرمایه‌گذاران و فعالان بخش خصوصی نیز دعوت به مشارکت در این طرح را داریم.

به گزارش توانیر، وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه برق روستایی ادامه داد: در سالهای اخیر ۵۹ هزار روستا از نعمت برق برخوردار شده و تعداد بسیار کمی روستاهای زیر ۱۰ خانوار که آن هم به صورت کوچ‌نشین هستند؛ باقیمانده که از روش‌های جایگزین به جای احداث شبکه، مانند احداث نیروگاه خورشیدی یا پنل‌های متحرک تامین برق خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه مناطق روستایی علاوه بر ۶ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته، ۳ هزار میلیارد تومان دیگر نیز از منابع داخلی وزارت نیرو تخصیص خواهد یافت اما این میزان باز هم نیاز به افزایش دارد تا بتوان چالش‌های حوزه روستایی را برطرف کرد.

سخنگوی صنعت برق کشور گفت: با توجه به نرخ یارانه‌ای انرژی برق که به دلیل گرمای خوزستان بسیار ارزان است متاسفانه شاهد افزایش بی‌رویه استفاده غیرمجاز از برق در قالب دستگاه استخراج رمز ارز بوده‌ایم به طوری که در حال حاضر، میزان تقاضای مصرف استان خوزستان از ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۱۱ هزار و ۷۴۰ مگاوات رسیده که افزایش ۱۳۰۰ مگاواتی را نشان می‌دهد و این میزان افزایش یعنی سالانه به اندازه یک نیروگاه با ظرفیت بیش از هزار مگاوات و تقریباً یک نیروگاه اتمی باید احداث شود تا پاسخگوی تقاضای رو به افزایش مصرف برق باشد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا