همتی: بانک مرکزی آماده اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکهاست
به نوشته رئیس کل بانک مرکزی، آماده اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها، متناسب با نرخ تسعیر متناسب با وضع غیرتحریمی هستیم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، همتی در یادداشتی نوشت: درخصوص درخواست فعالان بازار سرمایه برای اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها، ذکر چند نکته ضروری است.
او افزود: داراییهای ارزی بانکها، عمدتا مطالبات از بنگاهها هستند و بخشی از آن هم به دلیل تحریم مسدودند. وصول مطالبات ارزی بعض معوق، در نرخهای فعلی ارز در بازار، مشکلات خودش را دارد.
همتی تصریح کرد: تسعیر مطالبات ارزی بانکها در نرخ بالاتر، شناسایی درآمد موهومی بیشتر وسود بی کیفیت ولذا، ارائه عملکرد غیر واقعی و پرداخت مالیات نقدی است.
او ادامه داد: بانک مرکزی آماده اصلاح نرخ تسعیر داراییهای ارزی بانکها، متناسب با نرخ تسعیرمتناسب با شرایط غیر تحریمی است. بانک مرکزی برای مؤثر واقع شدن اصلاح نرخ تسعیر ارز در قیمت سهام بانکها معتقد است اعطای معافیت مالیات سود ناشی از تسعیر، تا زمان نقد شدن آنها ضروری است.
نامه فعالان بازار سرمایه به بانک مرکزی
یکشنبه فعالان بازار سرمایه در نامهای از بانک مرکزی درخواست کردند در حمایت از بازار سرمایه به عنوان ثروت ملی باید گامهای موثری بردارد.
با توجه به روند نزولی بازار سرمایه جمع کثیری از فعالان بازار سرمایه و اساتید عالی بازار برای حل مشکل بورس، در نامهای خطاب به بانک مرکزی راه حلهایی را ارائه کردند.
متن نامه فعالان بازار سرمایه بدین شرح است:
با سلام و احترام
این نامه توسط جمع کثیری از فعالان بازار سرمایه و اساتید عالی رتبه مالی تهیه شده است.
در شرایطی که با توجه به چشمانداز اقتصاد ایران و نیز قیمتهای جهانی، بازار سرمایه را در شرایط بسیار ارزشمندی برای سرمایهگذاری ارزیابی میکنیم، از نظر اینجانبان فضای ترس ایجادشده در این بازار با واقعیتها و قابلیتهای شرکتهای موجود تطابق نداشته و در عجبیم با اشراف بر این واقعیتها، چرا وزارت اقتصاد و سایر نهادهای حاکمیتی به خصوص بانک مرکزی در راستای حمایت و صیانت از ثروت ملی گام موثری برنمیدارند! این در حالیست که شاهد تشویقات ارکان مختلف نظام در قیمتهای اوج بازار سرمایه بودهایم.
اگر بپذیریم که گستره نفوذ بازار سرمایه با توزیع سهام عدالت بیش از ۵۰میلیون ایرانی را در برگرفته است و زندگی آنها با این بازار گره خورده است باید این توقع را نیز داشته باشیم که، در بحران کنونی بازار سرمایه که با هیچ منطق و تحلیلی سازگار نبوده و فقط دلیل آن را میتوان نا اطمینانی و ترس نامید، بانک مرکزی به عنوان یکی از مهمترین ارکان صیانت از ثروت ملی، برخلاف سیاستهای سایر بانکهای مرکزی کشورهای دنیا عمل کرده است. در حالیکه بانک مرکزی وظیفه دارد با ابزارهای در دسترس خود گامی مهم برای حفظ و صیانت از این ثروت ملی بردارد. خاطر نشان میسازد موضوعات مطروحه در این نامه صرفا به عنوان یک درخواست مطرح نشده و در واقع مجموعه منسجم از حقوق به حق ۵۰ میلیون سهامدار، از نهادهای دولتی و حاکمیتی است که با محوریت سیاستهای بانک مرکزی، در بزنگاه سخت اقتصاد ایران و هنگامه تحریم های ظالمانه آمریکا، مردم را به سرمایه گذاری در بازار سرمایه به عنوان یکی از اصلیترین ناجیان اقتصاد ایران تشویق کردهاند.
بدیهی است سهامداران بازار سرمایه ضمن استعانت از مقامات ارشد کشور در جهت رفع موانع و مشکلات بازار سرمایه، حق خود میدانند در صورت عدم پاسخگویی و انجام اصلاحات مورد نیاز بازار، از مجاری مدنی و قانونی حقوق خود را پیگیری نمایند.