کد خبر: 230901112834
اقتصاداقتصاد کلانبازاربازارها و خدمات مالی

پیش بینی قیمت طلا و سکه ۲۴ آذر ۱۴۰۱ /نیم سکه یک کانال صعود کرد

امروز قیمت سکه امامی و بهار ارزان شد و نیم و ربع سکه با افزایش قیمت به کانال جدید راه یافتند. برخی تحلیلگران احتمال ریزش یک‌باره قیمت سکه را دادند. آیا قیمت طلا و سکه به کانال‌های پایین‌تر برمی‌گردد؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت طلا و سکه در آخرین روزهای هفته جاری در برخی قطعات، رنگ کاهش به خود گرفت. اما در بازار نیم و ربع سکه روند کاهشی نبود و افزایش ۲۰۰ هزار تومانی قیمت باعث شد این قطعات سکه به کانال جدید وارد شوند.

در حالی که قیمت انس جهانی طلا شب گذشته با رشد همراه بود و به محدوده ۱۸۰۰ دلاری رسید اما قیمت طلا و سکه امروز در برخی قطعات ارزان شد. البته این کاهش قیمت در سکه امامی و به طور محدود در سکه بهار آزادی بود.

قیمت جهانی طلا در لحظه نگارش این گزارش حدود ۴ دلار کاهش داشت و به ۱.۸۰۷.۳۵ رسید.

در نخستین ساعات معاملات امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱، قیمت سکه امامی با روند صعودی آغاز به کار کرد. در ادامه روز اما این روند تغییر جهت داد و کاهشی شد.

در روزهای گذشته معامله‌گران افزایش تقاضا و کمبود عرضه را عامل اصلی رشد قیمت طلا و سکه عنوان کردند. برخی کارشناسان اما معتقدند رشد دلار باعث رشد تاریخی قیمت طلا و سکه شده است.

ریزش یکباره قیمت سکه ممکن است؟

با افزایش قیمت طلا و سکه این نگرانی در بازار فلز زرد ایجاد شده که آیا ممکن است قیمت به یک‌باره بریزد و برخی خریداران که عمده سرمایه‌شان را در روزهای گذشته به این بازار تزریق کرده‌اند، متحمل ضررهایی بزرگی شوند؟

این در حالی است که در روزهای اوج طلا و سکه باوجود رشد تقاضا اما معامله‌گران حرفه‌ای با احتیاط زیادی اقدام به خرید و فروش می‌کنند.

به نظر می‌رسد این نگرانی در بازار چندان غیر محتمل هم‌ نیست، زیرا کارشناسان بازارهای مالی معتقدند بازار طلا و سکه با قیمت‌ دلار محاسبه و تراز می‌شود و قیمت فعلی فلز زرد بیشتر از قیمت دلار در بازار معاملاتی فعلی است.

آن‌ها معتقدند برای تعادل در بازار در روزهای آینده یا دلار گران می‌شود، یا قیمت طلا و سکه خود را با قیمت فعلی دلار وفق می‌دهد.

از سوی دیگر نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با تاکید بر افزایش روند تقاضا در بازار معاملاتی با وجود روند صعودی قیمت‌ها به تجارت‌نیوز گفت: «به نظر می‌رسد با سیاست‌های بانک مرکزی و فروش اوراق سکه در بورس، در روزهای آینده قیمت در بازار به تعادل برسد.»

او درباره پیش بینی قیمت طلا و سکه در روزهای آینده گفت: «به جهت تاثیر قیمت در این بازار از انس جهانی طلا، قیمت دلار و سیاست‌های بانک مرکزی زمان دقیقی برای تعدیل قیمت طلا و سکه نمی‌توان اعلام کرد. اما توصیه ما به عنوان اتحادیه طلا و جواهر این‌ است که مردم هیجانی وارد بازار نشوند.»

امروز چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۱، سکه امامی با نزدیک به یک میلیون تومان کاهش قیمت، به کانال ۱۷ میلیون تومانی برگشت و با قیمت ۱۷ میلیون و ۷۴۵ هزار تومان در بازار معامله شد.

سکه بهار آزادی که در آخرین ساعات معاملات روز گذشته برای نخستین بار از قیمت سکه امامی گران‌تر معامله شد امروز نیز بر مدار روز گذشته قرار داشت و فعلا با نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان کاهش قیمت در کف محدوده ۱۸ میلیون تومانی نوسان دارد.

با تجربه روزهای گذشته به نظر می‌رسد تا آخرین لحظه معاملات امروز این روند پابرجا نباشد و قیمت سکه بهار به کانال ۱۷ میلیون تومانی برگردد.

نیم و ربع سکه گران شد

در بازار معاملات نیم و ربع سکه، روند قیمت برخلاف سکه‌های تمام، حرکت کرد و هر کدام ۲۰۰ هزار تومان گران‌ شد. با این روند افزایشی نیم سکه به کانال ۱۲ میلیون تومانی رسید و ربع سکه نیز به محدوده ۹ میلیون تومانی راه یافت.

نیم سکه امروز با قیمت ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان معامله شد و ربع سکه نیز به قیمت ۹ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید. سکه گرمی امروز بدون تغییر قیمت و با نرخ ۴ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان در بازار معامله شد.

امروز حباب تمام قطعات سکه به غیر از سکه امامی (با ۶۰۰ هزار تومان کاهش)، افزایشی بود. بیشترین حباب مربوط به نیم سکه با نزدیک به ۳۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به روز گذشته بود.

حباب نیم‌سکه امروز به ۴ میلیون تومان رسید و ربع سکه هم وارد کانال ۵ میلیون تومانی شد.

قیمت طلا امروز متاثر از بازار سکه برخلاف روزهای گذشته روند کاهشی داشت. هر مثقال طلا امروز با ۱۶۴ هزار تومان کاهش به ۷ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان رسید.

در لحظه نگارش این گزارش، هر گرم طلای ۱۸ عیار هم با نزدیک به ۳۶ هزار تومان کاهش قیمت با نرخ یک میلیون و ۶۶۱ هزار تومان معامله شد.

هر گرم طلای دست دوم هم با قیمت یک میلیون و ۶۳۷ هزار تومان در بازار معامله شد. اختلاف طلای دست دوم و طلای نو اکنون ۲۴ هزار تومان است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا