کد خبر: 290404213581
استان هایزد

پیشتازی دانشگاه ملی مهارت استان یزد در کشور

رئیس دانشگاه ملی مهارت استان یزد، در جمع خبرنگاران با اشاره به مأموریت دانشگاه‌های نسل چهارم افزود: دانشگاه‌های نسل چهارم بر چهار پایه اصلی یعنی خلق مشاغل جدید، حرکت به سوی اقتصاد دانش‌بنیان، توسعه کارآفرینی و افزایش اشتغال‌پذیری دانشجویان استوار هستند، این دانشگاه‌ها با بهره‌گیری از ظرفیت‌های کارآفرینان و جامعه صنعتی می‌توانند نقش مؤثری در پیشرفت اقتصادی کشور ایفا کنند.

احمد محتشمی، این دانشگاه را دانشگاه پیشرو در مراکز استان‌ها برای اجرای طرح بورسیه صنعتی دانشجویان دانست و گفت: بر اساس تفاهم نامه با یکی از مراکز صنعتی استان یزد، ۲۰ دانشجو به عنوان بورسیه صنعتی در این واحد صنعتی مشغول به تحصیل‌اند و پیش‌بینی شده تعداد مراکز صنعتی و دانشجویان بورسیه شده نیز برای سال تحصیلی پیش رو افزایش چشمگیری داشته باشد.

وی اظهار کرد: دانشگاه ملی مهارت یزد در تمامی حوزه‌ها از جمله پژوهش، آموزش، امور فرهنگی و دانشجویی، برنامه‌ریزی‌های دقیق و هدفمندی داشته است برای نمونه، در حوزه فرهنگی و دانشجویی، کارگاه‌هایی با موضوعاتی نظیر سبک زندگی اسلامی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، مشاوره‌های تخصصی و مهارت‌های ارتباطی برای دانشجویان و خانواده‌های آن‌ها برگزار شده است

رئیس دانشگاه ملی مهارت یزد ادامه داد: دانشجویان این دانشگاه در جشنواره‌های ملی مانند حرکت، قرآن و عفاف، نشاط و غیره عملکرد درخشانی داشته و موفق به کسب بیش از ۵۰ رتبه ممتاز شدند. همچنین دانشگاه ملی مهارت یزد در اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی نور، هم از نظر کمی و هم کیفی، رتبه اول را در سطح استان کسب کرده است.

رییس دانشگاه ملی مهارت استان یزد گفت: یکی از مهمترین موضوعاتی که در دستور کار و به عنوان سیاست کلی دانشگاه ملی مهارت اعلام شده، تجمیع شماره ۱ و ۲ آموزشکده‌ها و دانشکده‌های شهرستان‌هایی که مرکز استان قرار دارند، است و یزد هم یکی از این استان‌هاست. وی ادامه داد: در همین راستا در سال تحصیلی جدید و با هدف یکسان‌سازی آموزش، اجرای عدالت آموزشی، کاهش هزینه‌ها و استانداردسازی فضا‌های آموزشی  این دانشگاه دو مرکز آموزشی امام علی(ع) و شهید صدوقی دانشگاه ملی مهارت واحد استان یزد تجمیع می‌شود و دانشجویان پسر این دو مرکز در مرکز شهید صدوقی تحصیل خواهند کرد.

محتشمی گفت: دانشکده حضرت رقیه نیز که بیش از یک‌هزار و ۸۰۰ دانشجو در آن تحصیل می‌کنند با توجه به فضای ناکافی برای حضور این تعداد دانشجو، برخی از رشته‌هایی که قابلیت جابجایی داشتند و دارای امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی نبودند به مرکز امام علی (ع) منتقل می‌شوند

محتشمی افزود: یکی از مشکلات اصلی در رشته‌هایی مانند برق و کامپیوتر، تفاوت‌های آموزش و امکانات میان دانشکده‌ها و آموزشگاه‌های وابسته به دانشگاه است که باعث بی عدالتی در ارائه خدمات آموزشی شده است. اساتید مجرب‌تر و

امکانات بهتر معمولاً در دانشکده‌های اصلی متمرکز است و آموزشگاه‌ها این مزایا را ندارند.

وی ادامه داد:با اجرای سیاست تجمیع، این بی عدالتی‌ها کاهش می‌یابد و عدالت آموزشی برقرار خواهد شد.همچنین هزینه‌های دانشگاه کاهش یافته و به نفع دولت و کیفیت آموزش خواهد بود در این راستا، مرکز آموزشی شماره ۲ پسرانه امام علی (ع) در یزد با شماره یک در هم ادغام می شوند.

معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت یزد هم با تاکید بر اهمیت شناخت تفاوت‌های رشته‌های کاردانی پیوسته و ناپیوسته گفت:کاردانی پیوسته ویژه داوطلبانی است که از هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده‌اند و به‌طور تخصصی در همان رشته ادامه تحصیل می‌دهند، برای مثال فردی با دیپلم حسابداری می‌تواند در رشته کاردانی پیوسته حسابداری پذیرش بگیرد دانشگاه ملی مهارت یزد در ۲۴ رشته کاردانی پیوسته دانشجو می‌پذیرد.

“محمد صادق امید پناه ” افزود: کاردانی ناپیوسته مخصوص دیپلمه‌های نظری (ریاضی، تجربی، انسانی) است که می‌توانند در رشته‌های کاردانی ناپیوسته تحصیل کنند. در استان یزد، ۶ رشته کاردانی ناپیوسته ارائه می‌شود که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به مکانیک ماشین‌های صنعتی، شبکه‌های کامپیوتری، انتقال و توزیع آب، هتلداری و حسابداری گرایش دولتی اشاره کرد.

معاون آموزشی دانشگاه ملی مهارت یزد توضیح داد:از میان رشته‌های کاردانی پیوسته، پنج رشته با آزمون ورودی پذیرش می‌شوند که شامل مکانیک خودرو، الکتروتکنیک، کامپیوتر، تربیت‌بدنی و حسابداری است. سایر رشته‌های کاردانی چه پیوسته و چه ناپیوسته بدون آزمون و صرفاً از طریق ثبت‌نام در سایت سازمان سنجش قابل پذیرش هستند.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا