کد خبر: 0705991458
اقتصاداقتصاد کلانبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

چرایی جذابیت صندوق واسطه‌گری مالی یکم

یک کارشناس بازار سرمایه ارزانی قیمت سهام بانک‌ها را دلیل استقبال از صندوق واسطه‌گري مالي يكم خواند

مسعود وطنخواه

عصر اقتصاد: یک کارشناس بازار سرمایه بازدهی ۱۶۰ درصدی پس از پذیره‌نویسی صندوق واسطه‌گری مالی یکم را با توجه به NAV روز این صندوق‌ طبیعی دانست و پیش‌بینی کرد روند افزایشی «دارایکم» ادامه پیدا کند.

ETFها یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله، از نظر ساختاری مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است (یعنی صندوق‌هایی که راه ورود غیرحرفه‌ای‌ها به بورس است) اما نقدشوندگی ETFها بالاتر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک است؛ یعنی راحت‌تر معامله و سریع‌تر به پول تبدیل می‌شوند. ارزش خالص دارایی‌ها و قیمت صندوق‌های‌ سرمایه‌گذاری مشترک در پایان روز محاسبه می‌شود و بعد از این محاسبات، قابل خرید و فروش هستند، اما EFTها این محدودیت را ندارند و مانند سایر سهم‌ها در طول روز قابل معامله هستند.

پذیره‌نویسی سهام دولت در قالب صندوق ETF دارا یکم اول خردادماه به پایان رسید و حدود سه‌میلیون و ۴۸۰هزار نفر بیش از پنج‌هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان در این صندوق سرمایه‌گذاری کردند. ارزش هر واحد این صندوق ۱۰هزار تومان بود و هر کس می‌توانست تا سقف دو میلیون تومان در صندوق واسطه‌گری مالی یکم که شامل پنج بانک و بیمه دولتی بود، سرمایه‌گذاری کند.

جعفر عزیزی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به رشد سهام گروه بانک به عصر اقتصاد گفت: به دلیل وجود سهام بانکی با ارزش در صندوق واسطه‌گری مالی یکم، این صندوق از ارزش خوب و قابل دفاعی برخوردار است.

به گفته وی، گروه بانک در یک‌ماه گذشته بازدهی خوبی را نصیب سرمایه‌گذاران کرده است و پیش‌بینی فعالان بازار سرمایه از ادامه روند صعودی گروه بانکی به دلیل افق روشن بانکی‌ها به خاطر فروش زیرمجموعه‌های خود است.

این کارشناس بازار سرمایه جذب نقدینگی سرگردان در قالب صندوق‌های یکم، دوم، سوم را امری مناسب توصیف کرد و تاکید کرد: بورس فاقد حباب است و اکنون بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری است.

عزیزی با اشاره به استقبال اندک (۳.۵ میلیون نفری) حقیقی‌ها در پذیره نویسی صندوق واسطه‌گری مالی یکم تاکید کرد: بازدهی بالاتر از نرمال (۵ درصدی) در واحدهای این صندوق گویای درک نادرست کسانی است که در پذیره‌نویسی شرکت نکردند.

وی به حضور حقوقی‌ها برای خرید صندوق واسطه‌گری مالی یکم  در مرحله کنونی این واحدهای این صندوق قابل معامله شده است، اشاره کرد و افزود: با توجه به فروش صندوق واسطه‌گری مالی دوم و سوم در ماه‌های آینده و پیش‌بینی رشد قیمتی در واحدهای (یونیت‌های) صندوق واسطه‌گری مالی یکم به نظر می‌رسد شاهد حضور بیشتر آحاد جامعه و تکرار رکوردشکنی در یونیت‌های بعدی را شاهد باشیم.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF ها) تحت تأثیر عرضه‌نشدن صف‌های خرید نیستند و در با معامله‌نشدن به اندازه حجم مبنا می‌توانند تا سقف مجاز قیمت های روزانه رشد کنند.

در خصوص نوسان صندوق‌های سرمایه‌گذاری رضا نوحی، کارشناس مسئول مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، به بورس‌نیوز گفته بود: در صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله قیمت واحدهای سرمایه گذاری براساس مکانیسم عرضه و تقاضا تعیین می شود و برای آن دامنه نوسان مشخصی وجود ندارد. البته سرمایه‌گذاران باید به NAV صندوق که در صفحه مربوط به اطلاعات عرضه و تقاضا در سایت WWW.TSETMC.COM افشا می شود، توجه کامل داشته باشند.

به گفته نوحی، در صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله صدور و ابطال واحدها صرفاً به تقاضای بازارگردان و با قیمت های صدور و ابطال انجام می‌شود. NAV صندوق می‌تواند متفاوت از قیمت معامله واحدها که در بازار انجام می شود، صورت پذیرد و قیمت مورد معامله واحدها می‌تواند بالاتر یا پایین‌تر از NAV باشد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا