کمیته پیگیری واردات واکسن تشکیل شد
رئیس اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد با دستور معاون اول نیز کمیتهای برای واردات واکسن تشکیل شد که به جمعبندیهای خوبی رسیدیم. اگر مجوز داده شود بخش خصوصی واردات واکسن را دنبال میکند.
به گزارش خبرنگار مهر، مسعود خوانساری صبح دیروز در بیست و پنجمین نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، ضمن اعلام آمادگی برای همکاری تنگاتنگ با دولت، اظهار کرد: دولت اگر بخواهد موفق شود باید بخش خصوصی را بیشتر به کار گیرد و نظرات این بخش را بشنود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: شاید بتوان گفت امروز دولت سیزدهم در سختترین شرایط دولتهای بعد از انقلاب قرار گرفته است.
برخورد بد مسئولان موجب تلفات زیادی شد
او ادامه داد: از یک طرف کرونا مشکلزا شده است که به دلیل سهلانگاری و برخورد بد مسئولان گذشته، شاهد تلفات زیادی بودیم. این موضوع یکی از مهمترین چالشهای دولت است که خوشبختانه رئیسجمهوری و معاون اول وی اعلام کردند مبارزه با کرونا اولویت اول است.
خوانساری گفت: اگرچه در چندماه گذشته به دلیل برخوردهای بد وزارت بهداشت نتوانستیم واکسن وارد کنیم اما نمایندگان شرکتهای دارای مجوز در ایران فعال شدهاند و دیروز هم به وزارت بهداشت نامه نوشتیم. با دستور معاون اول نیز کمیتهای برای واردات واکسن تشکیل شد که به جمعبندیهای خوبی رسیدیم. اگر مجوز داده شود بخش خصوصی واردات واکسن را دنبال میکند.
تورم ثبات اقتصادی را از بین میبرد
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: مورد دوم مربوط به تورم میشود. متأسفانه روز به روز تورم رشد مییابد. در مرداد ماه تورم ۴۵.۲ درصد بود در حالی که تورم در پایان سال ۹۹، ۳۶.۴ درصد بود؛ یعنی هر ماه رشد فزاینده تورم داریم.
او افزود: تورم مهمترین عاملی است که ثبات اقتصادی را دچار مشکل میکند. هم سرمایهگذار و هم آینده سرمایهگذاری را با مشکل مواجه میکند.
خوانساری گفت: مساله سوم رشد پایه پولی است.
طبق آمار پایه پولی ۹.۲درصد افزایش داشته که نگرانکننده است. امیدواریم دولت در بحث تورم و پایه پولی کار جدی کند.
دولت برای واردات کالاهای اساسی ۱۰۰هزار میلیارد تومان سوبسید داد
او با بیان اینکه مورد بعدی مربوط به ارز ۴۲۰۰ تومانی میشود، اظهار کرد: در نیمه نخست سال ۱۵میلیارد دلار تخصیص ارز صورت گرفته که بخشی از آن ارز ۴۲۰۰ تومانی بوده است؛ یعنی دولت ۱۰۰هزار میلیارد تومان یارانه برای واردات اقلام به خصوص کالاهای اساسی داده است.
خوانساری افزود: با این حال تورم ماهانه خوراکیها و آشامیدنیها ۵۸.۴ درصد بود و تورم اقلام غیرخوراکی که ارز سوبسیدی نگرفتند ۳۶.۱ درصد بوده است. این موضوع نشان میدهد که ارز ۴۲۰۰ تومانی به جز اینکه اقتصاد را تخریب و رانت و فساد در جامعه ایجاد کند هیچ اثر ویژهای نداشته و نخواهد داشت.
او ادامه داد: در طول ۶ سال گذشته دائم اعلام کردیم که تنها راه نجات کشور ارز تکنرخی است. برای جلوگیری از رانت و فساد باید ارز تک نرخی و به قیمت واقعی خود برسد. اگر دولت بخواهد کمک کند یارانه مستقیم به قشر نیازمند بدهد.
کسری بودجه ۱۹۰ هزار میلیاردی در بهار
خوانساری گفت: یکی از چالشهای دیگر دولت کسری بودجه است که خود یکی از عوامل کسری بودجه است. طبق اعلام خزانهداری در ۳ ماه اول سال ۱۹۰ هزار میلیارد تومان تخصیص نیافتن بودجه و کسری بودجه داشتهایم که به تورم فزاینده دامن میزند. خوشبختانه رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که اصلاحات بودجه را انجام میدهد.
او افزود: امسال بودجه منبسط تصویب و در مجلس هم به آن اضافه شد. بحث درآمدها واضح نبود و غیرشفاف و غیرعملی تنظیم شد. در این ۳ ماه کسری بودجه زیادی داشتیم که از بانک مرکزی تأمین شده که پایه پولی را رشد داده است.
امیدواریم در ۶ ماه آینده کسری بودجه کمتری داشته باشیم یا نداشته باشیم. این موضوع به افزایش نیافتن تورم کمک میکند.