گره کور ترافیک خیابانهای تبریز
اگرچه تبریز نسبت به سایر کلانشهرها، بهعنوان شهری آرام شناخته میشود اما در سالهای اخیر افزایش میزان تردد و نواقص زیرساختی باعث بهوجودآمدن مشکلات و گرههای کور ترافیکی شده است تا جایی که کمربندیهای حاشیه شهر و اتوبانها نیز دیگر کشش حجم بالای تردد خودروها را ندارند.
تردد اکثریت مردم با خودروهای تکسرنشین و پارک دوبلهای کنار خیابانهای اصلی، بازگشایی مدارس و سد معبر وانتیها هم در این ایام بر شدت این ترافیک افزوده است. صدای بیامان بوق و فریاد رانندگان این روزها در معابر تبریز زیاد شنیده میشود.
«خود تو جزیی از ترافیک هستی نه اینکه در ترافیک ماندهای» این جمله را یک راننده تاکسی در تبریز عنوان میکند و معتقد است اگر هر کدام از ما حداقل بخشی از سفرهای روزانهمان را با استفاده از وسایل حملونقل عمومی انجام دهیم حتماً میتوانیم بخشی از ترافیک را کاهش دهیم.
ترافیک سنگین حتی صدای مسؤولان ارشد استان را هم درآورد و مطهریاصل امامجمعه تبریز در خطبههای نمازجمعه این هفته تبریز با انتقاد از وضعیت ترافیک سنگین در روزهای بارانی و برفی، از شهرداری و نیروهای فراجا خواست تا برای حل این مشکل اقدام کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین احمد مطهریاصل تأکید کرد: مشکلات ترافیکی در روزهای بارانی باعث گلایه و اذیت مردم شده و این مسأله نیازمند تدبیر و برنامهریزی جدی است.
تبریز روزانه پذیرای ۴۰ هزار خودرو از سایر استانهاست
محبوب عبداللهپور، مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری تبریز با اشاره به وجود ۸۵۰ هزار خودرو در تبریز، بیان داشت: تبریز بهعنوان قطب درمان شمالغرب ایران، روزانه پذیرای ۴۰ هزار خودرو از سایر استانهاست.
وی تصریح کرد: تدوین و سپس اجرای طرح جامع حملونقل تبریز در اولویت اقدامات شهرداری قرار دارد بهطوریکه قرارداد این طرح جامع با دانشگاه تربیتمدرس به مبلغ ۱۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بدون احتساب تخفیف منعقد شده و در مرحله آماربرداری است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری تبریز، نصب دوربین ترافیکی، احداث شبکه فیبرنوری و اتمام ساختمان کنترل هوشمند ترافیک را سه ضلع مثلث هوشمندسازی تبریز خواند و بیان داشت: در فاز نخست ۵۲۰ دستگاه دوربین ترافیکی در معابر شهر نصب شده و قرارداد خرید ۶۱۸ دوربین دیگر نیز منعقد شده است.
افزایش آمار فوتیهای حوادث رانندگی در سالجاری
وی با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تصادف در تبریز رخ میدهد، گفت: هر ۲ روز یک نفر در تبریز جان خود را در اثر حوادث رانندگی از دست میدهد بهطوریکه سال گذشته آمار فوتیها ۱۴۷ نفر بود و این رقم امسال افزایشیافته است.
مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری تبریز با اشاره به نقش برخی قوانین و تبصرهها در تشدید ترافیک شهری، مانند تبدیل کاربری مسکونی به مطب پزشکان ابراز کرد: شهرداری در بافت فرسوده با اجرای طرح تشویقی پروانه ساخت و عوارض رایگان ارائه میدهد اما در اکثر مواقع تمایلی به احداث پارکینگ وجود ندارد.
باید به معضل ترافیک در تبریز به چشم یک بحران نگریست و برای حل آن اقدامات علمی و عملی عاجلی کرد، چراکه باتوجه به شهرسازی خاص تبریز در صورت بروز حادثه در زمان بروز ترافیک در هسته مرکزی شهر بحرانها و خطرات بهمراتب سختتری به وجود خواهد آمد.