کد خبر: 020204201639
استان هافارسدر دیدار استاندار و سفیر چین تأکید شد:

گسترش همکاری‌های گردشگری و اقتصادی استان فارس و چین

در دیدار سفیر چین با استاندار فارس، بر توسعه و تداوم مناسبات سیاسی، اقتصادی و گردشگری میان استان فارس و کشور چین تأکید شد.

حسینعلی امیری در دیدار با زونگ‌ پی‌وو، سفیر چین که در شیراز انجام شد، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در خصوص تحکیم روابط با کشورهای منطقه و سیاست‌های دولت چهاردهم در این زمینه و همچنین با یادآوری وسعت و جمعیت استان فارس، زمینه‌های متعدد همکاری را میان فارس و چین بر شمرد.

 وی با اشاره به سفر مقامات عالی چین به فارس در ادوار متعدد تاریخی به ظرفیت‌های موجود در استان فارس برای تعمیق روابط دوستانه با چین اشاره کرد.

استاندار فارس خواهرخواندگی شهرهای شیراز و نانجینگ را که با امضای شهرداران دو شهر انجام شده است و گامی موثر در نزدیک شدن هرچه بیشتر دو کشور ایران و چین به یکدیگر دانست.

وی همچنین تأسیس کنسولگری چین در شیراز را از اقداماتی برشمرد که می‌تواند زمینه‌ همکاری‌های مشترک و تحکیم هرچه بیشتر روابط چین را با استان فارس فراهم کند.

امیری با بیان اینکه گردشگری به عنوانی یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه فارس تعریف شده است، اظهار کزد: استان فارس محل تلاقی چند دوره تمدنی‌ است و واجد آثار متعدد تاریخی از دوره‌های گوناگون از هخامنشیان، ساسانیان تا دوره‌های اسلامی شامل زندیه و قاجاریه است.

وی اضافه کرد: بیشترین آثار تاریخی ثبت جهانی متعلق به ایران، در استان فارس موجود است و این آثار ارزشمند تاریخی از جمله تخت‌جمشید، پاسارگاد، نقش رستم و آثارتاریخی مربوط به دوره زندیه در شیراز می‌توانند میزبان گردشگران چینی باشند.

‎‌وی همچنین وجود دانشگاه‌های شیراز و علوم پزشکی شیراز را یکی از زمینه‌های تبادل دانشجو میان ایران و چین برشمرد.

در این دیدار زونگ پی وو، سفیر چین، با ابراز خرسندی از حضور در استان فارس، این خطه را شگفت انگیز و واجد ظرفیت‌های متعددی دانست که می‌تواند همکاری‌های دو طرفه را میان دو کشور ایران و چین قوت بخشد.

سفیر چین فارس را دروازه تمدنی ایران خواند و با اشاره به همکاری‌های مشترکی که در زمینه پروژه‌های باستان‌شناسی و مرمت آثار تاریخی میان چین و ایران وجود دارد، به حضور یک گروه مرمت چینی در تخت جمشید اشاره و آن را نمونه‌ای از علاقه‌مندی چین به حضور در استان فارس و همکاری با مدیران و متولیان آثار تاریخی دانست.

وی همچنین نقش سرمایه‌گذاری اقتصادی را در تعمیق روابط میان دو کشور موثر توصیف و بیان کرد: استان فارس با وجود زیرساخت‌های توسعه اقتصادی، گردشگری و فرهنگی می‌تواند نماینده شایسته‌ای برای ایران در زمینه همکاری‌های عملی با چین باشد.

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا