کد خبر: 2907995003
بازارها و خدمات مالیبورستوسعه و اقتصاد ملیروزنامه

واکنش بازار به احتمال تغییر در هیات مدیره بورس

با وجود اینکه شاخص کل بورس در محدوده مقاومتی است، صف‌های فروش سبب شده است شایعه‌ تغییر در هیات مدیره بورس تهران تقویت شود، اما این شایعه تاکنون تکذیب شده است.

گروهی از کارشناسان با بیان اینکه شاخص کل در محدوده حمایتی معتبر است و کاهش بیشتر از این با توجه به جذابیت بالای قیمتی سهام توجیحی ندارد، معتقدند که دلائل افت شاخص کل برون‌زاست و احتمالا باید به انتظار تغییراتی در مدیریت بورس تهران مرتبط باشد.

از سوی دیگر، دو عضو شورای عالی بورس و هیات مدیره بورس تهران، برکناری علی صحرایی را تکذیب کردند و زمان و دستور اولین جلسه هیات مدیره جدید و ۷ نفره بورس تهران اعلام کردند.

به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،در حالی بازار سهام طی سه ماه اخیر به دلایل مختلف دورن و برون سازمانی مخصوصا” مواضع ناهماهنگ دولتمردان در مواردی چون صندوق ETF ، سهام عدالت ، نحوه حمایت از بورس و مهمتر از همه با بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران به آینده با ریزش تا ۷۰ درصدی قیمت ها روبه‌رو شده است که در این آشفته احوال ، تنور بازار شایعات هم گاهی داغ و همراه با طنز می شود.

براساس این گزارش، یکی از این شایعات، مربوط به نقش یک مجموعه مالی در تشکیل‌های صف‌های فروش و منفی کردن روزهای اخیر شاخص با هدف تصاحب مدیرعاملی بورس تهران و برکناری علی صحرایی بود که امروز (دوشنبه) در فضای مجازی منتشر شد.

نظر عضو شورای عالی بورس

این شایعه، مورد انتقاد برخی فعالان قرار گرفته است و روح‌الله حسینی مقدم، عضو شورای عالی بورس هم خواهان برخورد سازمان بورس با چنین مواردی شد گفت: اولا در هیچ دوره‌ایی و حتی هنگام تغییر رئیس سازمان بورس، چنین شایعات بی‌اساسی، مطرح نبود. در ثانی همه فعالان می‌دانند ، نظارت‌ها بر دستکاری قیمت‌ها مانع از ایفای نقش منفی برخی حقوقی‌ها با هدف فشار بر مدیران بورس یا هر هدف دیگری می‌شود. ثالثا بازار سهام طی سه ماه اخیر ، روند نزولی را طی کرده است و ارتباطی به مسئله نه‌چندان مهمی چون مدیریت بورس تهران ندارد.

او  ادامه داد: از سوی دیگر در شورای عالی بورس، هیچ حرفی از تغییر مدیرعامل بورس تهران نشده است و این موضوع از سوی هیات مدیره بورس مشخص و نهایی خواهد شد، اما در این میان برخی با انتشار چنین شایعاتی و مطرح کردن نام افرادی، قصد تخریب بورس و برخی مدیران را دارند که انتظار می رود سازمان بورس با چنین موارد به شدت برخورد کند.

براساس این گزارش، بررسی‌های تکمیلی هم نشان می‌دهد که اولین جلسه هیات مدیره جدید و ۷ نفره بورس تهران، چهارشنبه این هفته با دستور جلسه تعیین هیات رئیسه برگزار می شود و تاکنون قصدی بر تغییر مدیرعامل بورس تهران نیست.

به این ترتیب با اتمام دوره دو ساله هیات مدیره بورس و بعد از انتخاب ۷ عضو حقوقی هیات مدیره در مجمع ۲۰ شهریور، نمایندگان معرفی شده‌اند .

این گروه شامل مهدی سدیدی از صندوق بازنشستگی بانک‌ها، محمدرضا محسنی (مدیرعامل سابق سپرده‌گذاری مرکزی) از بانک آینده، علی شیرازی از سرمایه گذاری صبا تامین، جواد عشقی‌نژاد از سرمایه‌گذاری اهداف، بوستانی از کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران، امیری از سرمایه‌گذاری تدبیر و امیر تقی‌خان تجریشی از سرمایه‌گذاری توسعه ملی هستند که برای دو سال در هیات مدیره بورس تهران حضور خواهند داشت .

یکی از اعضا هیات مدیره بورس تهران هم با تایید برگزاری جلسه هیات مدیره در دو روز آینده به بورس پرس گفت: هر چند هیات مدیره حق انتخاب و تغییر مدیرعامل را دارد، تا به امروز (دوشنبه) هیچ تصمیمی برای معرفی فرد جدید و جایگزین علی صحرایی نیست و در اولین جلسه، رئیس و نائب رئیسه هیات مدیره بورس تهران  انتخاب خواهند شد.

صورت‌های مالی شش‌ماهه منتهی به پایان شهریور ۹۹بانک صادرات ایران منتشر شد که بر اساس آن سود خالص هر سهم این بانک با بیش از ۹۵۰۰درصد افزایش به ۲۸۹ریال رسید.

به گزارش روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، سود خالص «وبصادر» در صورت‌های مالی منتهی به پایان شش ماهه اول سال ۹۹با رشد ۹هزار و ۵۳۳درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۲۸۹ریال رسید و موجب کاهش ۶۴درصدی زیان انباشته و بهبود کفایت سرمایه بانک شد.

با کاهش و سپس به صفر رسیدن زیان انباشته بانک صادرات ایران، سهامداران این بانک به سود قابل تقسیم دست خواهند یافت. همچنین با افزایش کفایت سرمایه بانک صادرات ایران، قدرت تسهیلات‌دهی این بانک بیشتر می‌شود و می‌تواند به درآمدهای بیشتری دست یابد.

صورت‌های مالی شش‌ماهه منتهی به پایان شهریور ۹۹بانک صادرات ایران در سامانه کدال قرار گرفت که بر اساس آن روند سودآوری بانک از محل رشد درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده‌گذاری‌، درآمدهای کارمزدی و عملیاتی با رشد قابل توجهی همراه بوده است؛ به نحوی که ادامه این روند و به ویژه عملکرد دوره شش‌ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۳۹۹منجر به رشد درآمد تسهیلات اعطایی و سپرده‌گذاری به میزان ۳۳درصد، رشد خالص درآمدهای کارمزدی معادل ۶۴درصد و رشد سایر درآمدهای عملیاتی به میزان ۲۷۵درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل شده است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا