کد خبر: 16040036552
اقتصاداقتصاد کلان

افزایش قیمت جهانی ذرت ادامه خواهد یافت

فصل صادرات ذرت برزیل در ماه جاری آغاز می‌شود و حدود ۴۰ کشتی برای حمل بار در بنادر تدارک دیده شده اما طبق پیش بینی‌ها به دلیل کاهش تولید، این رقم محقق نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران، برزیل در سال ۲۰۲۰، حدود ۳۳ میلیون تن صادرات ذرت داشت و پیش‌بینی‌ها نیز تا قبل از مشکلات آب و هوایی مانند خشکسالی و سرما از ثبات خاصی برخوردار بودند.

اما با توجه به شرایط آب و هوایی ایجاد شده، اکنون صحبت از ۲۰ میلیون تن صادرات در سال ۲۰۲۱ است.

نکته قابل توجه آن است که بسیاری از شرکت‌ها در برزیل حتی اقدام به لغو قراردادهای صادراتی خود کرده و محصول خود را برای فروش به سمت بازارهای داخلی هدایت می‌کنند.

در همین راستا مدیر عامل و بنیانگذار شرکت بازرگانی AgriBrasil ، فردریکو هامبورگ عنوان کرده است که تعداد شرایط لغو قرارداد رو به افزایش است و عمده آنها با رویکرد عرضه در بازار داخلی اقدام به لغو قراردادهای خارجی خود می‌کنند.

وی تخمین زده است: پس از تأثیر خشکسالی و سرما، محصول ذرت در برزیل به ۸۷ میلیون تن کاهش می‌یابد و توان صادرات ذرت فقط ۲۰ میلیون تن خواهد بود.

وی همچنین یادآور شد که در سال گذشته، برداشت محصول ذرت از ۱۰۰ میلیون تن فراتر رفت و می‌توانست در سال ۲۰۲۱ بسیار بیشتر باشد، اما شرایط آب و هوایی اجازه این اتفاق را نداد.

هرچند در سال‌های با شرایط مناسب عرضه، برزیل همواره به عنوان دومین صادرکننده جهانی ذرت و پس از ایالات متحده بوده است، اما نظر به اینکه برزیل در صنعت گوشت نیز یک بازیگر قوی می‌باشد، باید به نیازهای داخلی نیز توجه شود.

این مقام مسئول افزود: باید بین ماه‌های ژوئیه، آگوست، سپتامبر باید صادرات آرام باشد تا برای آخرین سه ماهه نیز چیزی برای صادرات وجود داشته باشد.

وی با بیان اینکه قیمت‌های مناسب می‌تواند به «محصول کلیدی و عظیم» سال آینده برزیل کمک کند، افزود: در حال حاضر بازار داخلی، بهای بیشتری را نسبت به قیمت صادراتی پرداخت می‌کند و محموله‌های برنامه‌ریزی شده برای ماه ژوئیه از طریق قراردادهایی است که قبلاً توافق شده بود.

بر این اساس می‌توان استنباط کرد که شرایط عرضه ذرت در بازار جهانی با کاهش قابل توجهی مواجه شود و از این‌رو روند افزایشی قیمت دور از انتظار نخواهد بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا