کد خبر: 100701103153
انرژیجهانروزنامه

انفجار خطوط لوله گاز نورد استریم در حضور نیروی دریایی روسیه و آمریکا

ترجمه: رحیم فرشی جلالی

جنگ هیبریدی زیردریایی بخشی از قابلیت هایی است که در طول تاریخ توسط ایالات متحده (جنگ سرد) و به تازگی توسط روسیه توسعه یافته است. بستر دریا یک فضای استراتژیک برای همه قدرت های جهانی از جمله آمریکا و روسیه است.

روس‌ها و آمریکایی‌ها برای انجام این نوع عملیات، توانایی‌های تهاجمی زیادی دارند. عملیات دریایی که قطعاً چند برابر خواهد شد.

دیدن واقعاً واضح هنوز در آب های حباب بالتیک که ناشی از نشت گاز عظیم در سواحل دانمارک در آب های بین المللی است، دشوار است. تصادفی یا نه، بر اساس اطلاعات ما در زمان نشت گاز، نیروی دریایی روسیه و آمریکا در صحنه حضور داشتند.

این دو نیروی دریایی هر دو قادر به انجام عملیات خرابکارانه از این نوع هستند، در صورتی که تز خرابکاری خطوط لوله گاز تایید شود.

پهپادهای زیر آب مجهز به دوربین به زودی قادر خواهند بود علت این نشت ها را مشخص کنند یا حتی اگر بتوان پس از بررسی های زیر آب از باقی مانده های پودرهای انفجاری نمونه برداری کرد، مواد منفجره استفاده شده منشأ آن را آشکار می کند.

ابعاد انفجارهای زیر آب

 گزارش رسمی سوئد و دانمارک که روز جمعه به سازمان ملل ارائه شد، اعلام کرد که  چهار نشت روی خطوط لوله گاز نورد استریم در دریای بالتیک به دلیل انفجارهای زیر آب معادل  «صدها کیلوگرم» TNT است.

این دو کشور اسکاندیناوی در ارتباطی با شورا نشان می‌دهند: «قدرت انفجارها به ترتیب ۲.۳ و ۲.۱ در مقیاس ریشتر اندازه‌گیری شد که احتمالاً معادل یک بمب انفجاری صدها کیلویی است.»

سوئد و دانمارک در نامه خود به دبیرکل سازمان ملل بدون آنکه کشوری را مسئول این انفجار اعلام کنند می نویسند: «همه اطلاعات موجود نشان می دهد که این انفجارها نتیجه یک اقدام عمدی است.»

البته منشأ چنین عملیاتی یک زیردریایی با اندازه معمولی نیست. از سوی دیگر، خطوط لوله گاز بسیار آسیب دیده در عمق تخمینی بین ۷۰ تا ۸۰ متر قرار دارند و همچنان برای غواصان متعلق به نیروهای ویژه (حداکثر ۸۰ متر) قابل دسترسی هستند.

همچنین ممکن است خطوط لوله گاز توسط مین‌های متحرک (اژدر ویژه، مین غارتگر) که از سطح زمین یا زیردریایی یا توسط بمب ساعتی منفجر می‌شوند، یا حتی توسط یک پهپاد کامیکازی که از سطح زمین یا زیردریایی از راه دور کار می‌کند آسیب دیده باشد.

 منبع: روزنامه تربیبون

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button