کد خبر: 281103193783
روزنامهعصر انقراض (طنز)

اگر یک چراغ جادو داشتم

راضیه حسینی

«سبد معیشت به  ۳۸ میلیون تومان رسید»

اگر یک چراغ جادو داشتم و غولی پس از چند صد سال از آن بیرون می‌آمد چه می‌شد؟

غول: «زودتر سه تا آرزوت رو بگو حال ندارم.»

من: «می‌شه یه سبد معیشت بهم بدی؟»

_ «چی هست؟»

+«یه چیزی که باهاش می‌شه زندگی کرد. با تورم بالا می‌ره، برعکس حقوق کارگر و کارمند که با تورم بیشتر به خاک سیاه می‌شینه.»

_«مشکلی نیست ارباب. الان آرزوت برآورده می‌شه.»

چند دقیقۀ بعد یک سبد معیشتی در دستم قرار می‌گیرد. غول تا می‌خواهد بگوید آرزوی بعدی‌ات چیست، سبد معیشتی آپدیت می‌شود و با تورم بالاتر می‌رود. غول مجبور می‌شود مدل جدیدترش را جایگزین قبلی کند. تا می‌خواهد دوباره دهان باز کند، سبد تغییر می‌کند. پس از مدتی غول از پا می‌افتد و نفس‌زنان می‌گوید: «ارباب، شیشۀ عمرم بعد از دو هزار و سیصد و اندی سال ترکید. خدا از این سبد معیشت‌تون نگذره که یه غول رو از پا درآورد.»

بعد هم به‌سرعت دود می‌شود و به هوا می‌رود. از چراغ، غولی تازه‌نفس و جوان‌تر بیرون می‌آید. او هم چندین شبانه‌روز تلاش می‌کند و باز دود می‌شود و به هوا می‌رود. پس از مدتی، و وقتی دیگر جمعیت غول‌ها رو به انقراض می‌رود، رئیس‌کل سرزمین چراغ‌های جادو وارد، یا بهتر بگوییم از چراغ خارج می‌شود و به پایم می‌افتد و با التماس می‌خواهد این آرزو را پس بگیرم تا کل غول‌هایش منقرض نشوند. بعد هم موبایلش را درمی‌آورد و صفحۀ ویکی‌پدیا را باز می‌کند و نشان می‌دهد که جلوی گونۀ غول‌ها علامت خطر گذاشته شده و نوشته «گونۀ در حال انقراض»

دلم برای‌شان می‌سوزد و می‌گویم: «لااقل جاش خونه و مسکن و طلا بهم بدید.»

می‌گوید: «شرمنده ارباب. با تورم فعلی ایران بعید می‌دونم کل جمعیت باقی‌مونده‌مون زورمون رو رو هم بذاریم بتونیم یه خونۀ ۲۵ متری براتون فراهم کنیم.»

گفتم: «غولم غولای قدیم. هرچی می‌خواستی نه نمی‌گفتن.»

گفت: «غولای قدیم دلار ۹۰ تومنی رو به خواب‌شون هم نمی‌دیدن، که اگه می‌دیدن همون‌جا تو خواب شیشۀ عمرشون پودر می‌شد.»

گفتم: «لااقل یه کاری کن دست‌خالی نری.»

بعد از کلی فکر مرا از جا بلند کرد و فرستاد به جزیره‌ای دورافتاده.

گفتم: «این‌جا کجاست؟»

گفت: «اسکوئید گیمه ارباب. دیدم با این اوضاع، بدون پول که زندگی براتون فایده‌ای نداره. آورد‌م‌تون این‌جا. یا با پول برمی‌گردید، یا اصلاً برنمی‌گردید. بازی برد برده ارباب!»

عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا