ایجاد هلدینگ فناوری و تقویت فرهنگ توسعه برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان پتروشیمی
سکینه مهرایی
در اختتامیه پنجمین دوره همایش پتروفن ۱۴۰۳، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری و مشاور مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس بر اهمیت ایجاد هلدینگهای فناوری و نوآوری و تقویت فرهنگ توسعه در صنعت پتروشیمی تأکید کردند.
آنها با بحث درباره لزوم شبکهسازی میان شرکتهای دانشبنیان و ارائه راهکارهایی برای تسهیل همکاری بین شرکتهای بزرگ و کوچک، از برنامههای آینده برای حمایت از اکوسیستم علمی و افزایش سرمایهگذاری در این حوزه خبر دادند. این اقدامات میتواند به شتابدهی رشد و توسعه پایدار در صنایع پتروشیمی کمک کند.
به گزارش عصراقتصاد، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری در اختتامیه پتروفن ۱۴۰۳ بر اهمیت ایجاد هلدینگهای فناوری و نوآوری و تقویت فرهنگ توسعه در صنعت پتروشیمی تأکید کرد.
حسین افشین، در این مراسم، با اشاره به سخنی از سعدی اظهار کرد: «سه چیز پایدار نخواهد ماند؛ ثروتی که با آن تجارت نشود، علمی که به بحث و تبادل نپردازد، و حکومتی که سیاست نداشته باشد. همچنین صنعت بدون فناوری نیز امتداد نخواهد داشت.»
وی ابراز کرد که ایجاد شبکههای مؤثر بین شرکتهای دانشبنیان به رشد اکوسیستم علمی کمک میکند و برای بقا در این صنعت، باید تلاش کرد.
او افزود که یکی از مهمترین مراکزی که این شبکهها در آن کامل میشود، همین همایشهای تخصصی هستند و این شبکهها به رشد اکوسیستم کمک میکنند.
معاون علمی ریاستجمهوری در ادامه تصریح کرد که معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان و حرکت آنها حمایت میکند و برای بقا باید جنگید و تلاش کرد.
او با اشاره به نیاز به فرهنگسازی و توسعه، مطرح کرد که صندوقهای خطرپذیر میتوانند به شتابدهی شرکتهای کوچک در حوزه پتروشیمی کمک کنند.
افشین همچنین به برنامههای معاونت برای ایجاد هلدینگهای فناوری و نوآوری اشاره کرد و بیان داشت: «به دنبال ایجاد هلدینگ فناوری و نوآوری هستیم تا حمایت لازم از شرکتهای بزرگ دانشبنیان صورت گیرد و بتوانیم زمینه رشد و توسعه پایدار را فراهم کنیم.»
ایجاد صندوق خطرپذیر میتواند بهشتاب دانشبنیانهای حوزه پتروشیمی کمک کند
سورنا ستاری، مشاور مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، نیز در این مراسم بر لزوم ایجاد فرهنگ توسعه و تسهیل ارتباط بین شرکتهای بزرگ و کوچک تأکید کرد.
وی به چالشهایی که شرکتهای کوچک پس از ارائه محصولاتشان به شرکتهای پتروشیمی با آن مواجه میشوند اشاره کرد و گفت: «این شرکتها با موضوعاتی مانند تضامین، مناقصات و… درگیر هستند و نیاز به ایجاد یک فرهنگسازمانی برای تسهیل این ارتباطات داریم.»
ستاری بیان کرد که در قانون جهش دانشبنیان تلاش شده تمام ظرفیتها برای تسهیل ارتباط بین شرکتهای بزرگ و کوچک به کار گرفته شود.
او همچنین به اهمیت فرهنگسازی اشاره کرد و افزود: «برای مبارزه فرهنگی به نیروهای متخصص نیاز داریم و این امکان در شرکتهای بزرگ فراهم نیست. باید صندوقهایی تشکیل شوند که وظیفه فرهنگسازی و سرمایهگذاری در شرکتها را بر عهده بگیرند.»
وی در ادامه آئین اختتامیه پتروفن ۱۴۰۳ تفاوت بین R&D و نوآوری را شرح داد و خاطرنشان کرد که نوآوری به معنای انجام کارهای جدید است که از طریق خرید شرکتهای کوچک به ساختارها تزریق میشود و این فرایند به ایجاد اکوسیستم نوآوری کمک میکند.
او بیان کرد که نوآوری به معنای انجام کارهای جدید است و تأکید کرد که ایجاد صندوقهایی برای فرهنگسازی و سرمایهگذاری ضرورت دارد. ستاری همچنین چشمانداز افزایش ۴ تا ۵ درصدی هزینههای R&D و توسعه صندوقهای خطرپذیر برای حمایت از استارتآپها را مطرح کرد، که میتواند به تقویت اکوسیستم دانشبنیان در صنعت پتروشیمی کمک کند.
داخلیسازی پروژههای هلدینگ خلیجفارس به ارزش ۸ میلیارد دلار
در ادامه این مراسم حسن نشانزاده مقدم، معاون برنامهریزی و توسعه کسبوکار گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس، نیز از ورود هلدینگ به دومین دهه فعالیت خود بهعنوان دورهای از بلوغ و سکوی پرش آینده نام برد.
حسن نشانزاده مقدم با اشاره به صنعت پتروشیمی بهعنوان موتور محرک اقتصاد، اظهار کرد: «این صنعت میتواند هم در بالادست و هم پاییندست سرمایهگذاری کند و بهعنوان پیشرانه اقتصادی کشور عمل کند.»
وی اعلام کرد: «پتروفن سه سال پیش باهدف تقویت همکاری بین صنعت و شرکتهای دانشبنیان پایهگذاری شده و در سال جاری تمامی ارکان هلدینگ برنامههای خود را برایناساس تنظیم کردهاند تا نیازهای صنعت از نزدیک دیده شوند.»
نشانزاده تصریح کرد: «در این رویداد، بیش از ۳۵۰ جلسه برگزار شد و ورود به حوزههای دیجیتال و هوش مصنوعی با استقبال گستردهای مواجه شد؛ اگرچه استقبال از توسعه محصول و تولید دانش فنی کمرنگتر بوده و نیاز به ایجاد شرایط بهتر دارد.
قدردانی از برندگان پتروفن ۱۴۰۳
در پایان این مراسم با اهدای جوایز به شرکتهای دانشبنیان و اهدای تندیس و لوح تقدیر به پتروشیمیهایی که در حوزه دانش و فناوری تلاش کردند، قدردانی شد. اسامی به شرح زیر است:
-جایزه نوآوری دیجیتال شرکتهای پتروشیمی نوری و پتروشیمی فن آوران
-برنده جایزه در فرایند نوآوری برای شرکت های پتروشیمی نوری پتروشیمی هنگام و پتروشیمی مروارید
-جایزه نو آوری در محصول پتروشیمی ارومیه و پتروشیمی خوزستان
-جایزه ساخت داخل و فناوری متعلق به پتروشیمی نوری و پتروشیمی امیرکبیر
-تندیس برنزی جایزه برترین متعلق به پتروشیمی تندگویان و پتروشیمی جم
-تندیس نقره ای در برترین نوآوری متعلق به پتروشیمی بندر امام پالایش گاز بید بلند
-تندیس طلایی متعلق به پتروشیمی نوری
-شرکتهای دانش بنیان: تجهیز ارگ پارسیان، آببندی پارس، جهان عایق پارس، سینا پرداز آپادانا، شگفت ابزار فاتح صنعت، کاوش صنعت طوس و رهپویان دانش و فناوری فرا