کد خبر: 190602137609
اقتصاداقتصاد کلاندولتروزنامهسیاست

تصدی‌گری دولت بر اقتصاد کاهش می‌یابد

رئیس‌ جمهوری گفت که معتقدیم تصدی‌گری دولت در اقتصاد باید روزبه‌روز کاهش یابد و دولت به حمایت، هدایت و نظارت در اقتصاد مشغول باشد.

به گزارش عصراقتصاد، سیدابراهیم رئیسی در نخستین همایش ملی اقتصاد تعاونی ایران با بیان این‌که «تقویت تعاونی‌ها تقویت عدالت اجتماعی و اقتصادی، ایجاد اشتغال و جلوه روشن مردمی‌سازی حکمرانی است.» افزود: امروز ۱۰۰ هزار تعاونی در کشور فعال است و ۸ هزار تعاونی هم در دوره جدید در کشور فعال شده است، به‌ویژه در حوزه تعاونی‌های مربوط به بانوان. فعال‌شدن بانک حوزه تعاون هم از دیگر گام‌های برداشته‌شده در این زمینه است.

وی ادامه داد: ما باید گام‌های بیشتری برای نقش‌دادن به تعاونی‌ها و مردم در اقتصاد برداریم. این امر نیازمند بررسی موانع پیش‌روی تعاونی‌هاست. تسهیل کار تعاونی‌ها کار اول ماست.

رئیس‌جمهوری با بیان این‌که «درباره مولدسازی تعریف و تبیین خوبی صورت نگرفته است»، تاکید کرد: برخی تصور کردند برای مولدسازی قانون جدید شکل‌گرفته است که این امر خطاست. سخن اصلی در اجرانشدن این امر بود که در برنامه‌های قبلی هم به آن تأکید شده بود. بنابراین آیین‌نامه مولدسازی تسهیل اجرای قانون است نه قانون‌گذاری جدید.

رئیسی یادآور شد: نقش تعاونی‌ها در این مسیر نقش تعیین‌کننده‌ای است. همچنین در امر سهام عدالت تعاونی‌ها می‌توانند کمک‌های تاثیرگذاری داشته باشند. تعاونی‌ها در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله کشاورزی، نیروگاه‌های خورشیدی و ورزش، می‌توانند بسیار نقش‌آفرین باشند.

رئیس دولت سیزدهم تاکید کرد: هرجا به مردم میدان داده‌ایم نتایج آن را دیده‌ایم. ما معتقدیم تصدی‌گری دولت در اقتصاد باید روزبه‌روز کاهش یابد و دولت به هدایت و نظارت در اقتصاد مشغول باشد.

وی با بیان این‌که «حضور و کارآفرینی تعاونی‌ها برای اقتصاد کشور مفید است»، تأکید کرد: افزایش بهره‌وری از توصیه‌های ما به تعاونی‌هاست. این امر امروز مسئله محوری کشور است. به میزانی که امکانات و اعتبارات در اختیار داریم آیا بهره‌وری و کارآمدی هم داریم؟ یا می‌توان از این امکانات بهره‌ بیشتری برد؟

وی گفت: افزایش رقابت‌پذیری در تعاونی‌ها باید مورد توجه باشد. ارائه خدمات بیشتر و تولید بهتر در تعاونی‌ها به رشد اقتصاد کشور کمک فراوانی می‌کند. نقش اساسی در تعاونی‌ها به مدیریت مربوط است. باید به کارآمدی مدیریت کمک کرد، خود مدیر هم باید کارآمد باشد اما باید حضور تعاونی‌ها در بازارهای داخلی و خارجی را تسهیل کرد و این وظیفه دولت است.

رئیسی یادآور شد: زمینه و بازار برای ایران در منطقه بسیار فراهم است. فرصت‌های بسیاری از طریق تحریم‌ها برای کشور ما فراهم شده است. توسعه شرکت‌های تعاونی دانش‌بنیان‌ و صادرات‌گرا نقش محوری در توسعه تجارت کشور دارند.

وی اظهار کرد: امروز آمادگی کامل در دولت وجود دارد که قوانین و مقررات برای حضور موثر تعاونی‌ها در اقتصاد ایجاد شود. مجلس هم در این زمینه همکاری لازم را دارد و امیدواریم شاهد برداشته‌شدن یک گام بلند برای تقویت تعاونی‌ها در کشور باشد.

افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون به ۲۷۰ میلیارد تومان

خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این همایش گفت: صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاونی در صدور ضمانت‌نامه‌های تعاونی فعال است به طوری که سرمایه این صندوق از ۱۷۰ به ۲۷۰ میلیارد تومان در این دولت افزایش می‌یابد.

سید احسان خاندوزی اظهار کرد: با افزایش سرمایه این صندوق، صدور ضمانت‌نامه‌ها تسهیل و تسریع می‌شود.

وی افزود: تعاونگران پیش‌قراولان اقتصاد کشور هستند و با هزینه کم و مشارکت بالا، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارند.

خاندوزی با اشاره به نظریه های اقتصادی در حوزه تعاون گفت: طبق این نظریه در اقتصاد گفته می‌شود تعادل‌های ناشی از همکاری و رقابت ترجیح دارد چرا که منافع کشورها را در بلند مدت تامین می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: تعاون تبلور بر اقتصاد مشارکتی است این تعادل‌ها، تجسم در نهادهای تعاونی، شرکت‌ها و اتحادیه‌های تعاونی هستند.

وی با بیان اینکه در فضای فرهنگ اقتصادی وارداتی نفس می‌کشیم، گفت: کمتر به فرهنگ اقتصاد مردمی بخش تعاون توجه شده است.

خاندوزی بیان داشت: نیازمند پشتیبانی و حمایت های دولتی از جمله وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق تعاون و سایر نهادهای تعاونی برای توسعه و تقویت تعاونی‌ها هستیم. تلاش ما این بوده است تا کمک کنیم نهادهای پشتیبان تعاونی در دولت تقویت شوند. در همین زمینه، افزایش سرمایه در دولت سیزدهم برای بانک توسعه تعاون و افزایش سرمایه برای صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاونی صورت گرفته است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان داشت: در کنار توسعه تعاونی‌ها و مالکیت‌های خرد، نقش مشارکتی برای مردم نیز باید در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به فعالیت ۳۶ شرکت برتر بورسی سهام عدالت گفت: این شرکت‌ها که در سهام عدالت فعال بودند به سمت مشارکت‌های مردمی خواهند رفت.

در این همایش که با هدف معرفی بهتر الگوهای موفق تعاونی و با حضور تعاونگران سراسر کشور، اتاق‌های تعاون استانی، اتحادیه‌های تعاونی، اداره‌های کل استانی و اتاق تعاون ایران برگزار شد، ۲۳ تعاونی برتر ملی تقدیر شدند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا