کد خبر: 181001115907
جهانروزنامه

تمرکز هند بر «اقتصاد آبی» برای استخراج فلزات کمیاب

دهلی نو در زمینه استخراج معادن خود در اعماق دریا اقدام به سرمایه گذاری بالغ بر۴۶۰ میلیون یورو کرده و در وسعتی به طول ۷۵۱۷ کیلومتر قصد دارد از۱۳۸۲ جزیره مستقر در این گستره در اعماق دریا از ذخایر معدنی این مناطق بهره برداری کند.

دولت هند درنظر دارد به رغم مخاطرات فراوان زیست محیطی ناشی ازاین اکتشافات؛ از گنج عظیم زیر پای خودبه هر نحو ممکن بهره‌برداری کند.

از اینرو با بودجه‌ای بالغ بر ۴۶۰ میلیون یورو برای یک برنامه پنج ساله به نام «اعماق اقیانوس» به این امر همت گماشته است.

مبانی این برنامه شامل توسعه روش های استخراج معادن در اعماق دریا، اکتشاف منابع ومطالعه تنوع‌زیستی موجود در آن، خرید یک ناو بزرگ برای امور تحقیقاتی در اقیانوس ها و همچنین انجام تحقیقات در زمینه تغییرات اقلیمی اقیانوس ها است.

شبه‌قاره هند درسال ۲۰۱۶ (۱۳۹۴) درزمره کشورهای مجاز درامر اکتشافات اعماق دریا درآمد و توانست بیست‌وپنجمین مجوز سازمان بین‌المللی بستردریای سازمان ملل متحد را دراین خصوص به خود اختصاص دهد.

بدین ترتیب هند در بخش عظیمی ازحوزه مرکزی اقیانوس هند به وسعت ۷۵هزار کیلومترمربع براساس برنامه گسترش منطقه اقتصادی انحصاری خود مستقر می‌شود.

هند در اعماق این گستره به دنبال اکتشاف منابعی از جمله سولفیدها، انواع گره‌های چند فلزی، هیدراتهای‌گازی و همچنین منابع گرمایش آبی است.

دولت هند بصورت علنی این فعالیت ها را انجام می‌دهد و اعلام کرده‌ است: «هدف از این اکتشافات دراعماق اقیانوس رسیدن به مرحله بهره‌ برداری های تجاری از آنهاست که به محض دریافت مجوز آن از سازمان بین‌المللی بستردریای سازمان ملل متحد این امر آغاز خواهد شد.

طی برنامه«اعماق اقیانوس» در چارچوب بهره‌مندی از «اقتصاد آبی» اکتشاف و بهره‌برداری ازمعادن  و منابع‌انرژی در اعماق اقیانوس هند محقق خواهد شد.»

وزارت علوم زمین هند اطمینان داده تنها با بهره‌ برداری از ۱۰ درصد از منابع گره‌های چند فلزی موجود دراعماق اقیانوس هند خواهد توانست تمامی نیازهای خود را به مواداولیه تولید باتری ها برآورده سازد.

دولت هند دراین خصوص آماروارقام شگفت‌انگیزی منتشر کرده‌است.

بر این اساس هند قادر است در محدوده اکتشافی خود ۳۸۰ میلیون تن انواع گره‌های چندفلزی شامل مس، نیکل، کبالت و منگنز به ارزش تقریبی ۱۱۰میلیارددلاراستخراج کند.

برنامه «اعماق اقیانوس» به‌این منظور باید مجهز به زیر دریایی قدرتمندی باشد که بتواند مستقلا تا عمق شش‌هزار متری اقیانوس به همراه سه سرنشین و تجهیزات لازم درامر اکتشاف طی چهارساعت پائین برود و همین زمان را نیز برای بازگشت پس از انجام مأموریتش صرف کند.

منبع: لوموند

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا