حریرچی: ۵ تا ۸ دهم درصد ایرانیان به دلیل هزینههای سلامت فقیر میشوند
معاون کل وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی هزینههای درمان در ایران را کمرشکن دانست و گفت که در کشور بین پنج تا هشت دهم درصد جمعیت به دلیل هزینههای سلامت فقیر میشوند.
به گزارس ایرنا، ایرج حریرچی دیروز در مراسم بهره برداری از فاز دوم بیمارستان امام حسن مجتبی(ع)، افزود: ممکن است گفته شود که این درصد ناچیز است؛ اما اگر در کل جمعیت کشور محاسبه کنیم بین ۴۷۰ هزار تا ۸۰۰ هزار نفر به دلیل صرف هزینههای سلامت فقیر می شوند.
وی فقر ناشی از سلامت را بدترین نوع فقر دانست و یادآور شد: یکی از موضوعاتی که باید توجه جدی به آن داشته باشیم هزینههای فقرزا را در حوزه سلامت کاهش دهیم.
معاون کل وزیر بهداشت، با قدردانی از توجه خیران به توسعه زیرساختهای بیمارستانهای دولتی از جمله مسیح دانشوری، نقش خیران را در کشور بسیار مهم خواند و گفت: تمرکز خیران باید بر ارائه خدمات نیز معطوف شود، البته اگر خیران فقط بر ساختوساز تاکید دارند، توسعه زیرساختهای بیمارستانهای دولتی بهترین مدل است؛ چراکه هزینه ارائه خدمات در این مراکز پایین و برعهده دولت است.
حریرچی ادامه داد: در برخی ایالتهای کشور کانادا بیش از ۷۰ درصد بیمارستانها خیریه و غیرانتفاعی هستند و ما نیز باید در این عرصه به کمک فرهنگ غنی ایرانی، پیشرفت کنیم.
حریرچی، افزایش سلامت مردم و محافظت مالی از آنها در حوزه سلامت را دو هدف مهم سازمان بهداشت جهانی دانست و اظهار کرد: در حوزه محافظت مالی، کاهش پرداختی از جیب مردم، کاهش هزینههای کمرشکن و کاهش هزینههای فقرزا از جمله مهمترین رویکردها محسوب میشوند.
قائم مقام وزیر بهداشت گفت: پاسخ به نیازهای غیربهداشتی و درمانی مردم از دیگر اهداف سازمان بهداشت جهانی است که شامل حفظ کرامت انسانی و ارائه خدمات با کیفیت غیربهداشتی و درمانی میشود.
همچنین معاون کل وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنانش در جمع خبرنگاران اعلام کرد مرکز پیوند بیمارستان مسیح دانشوری که در حال حاضر پیوندهای ریه، کبد و قلب را انجام میدهد، توسعه مییابد.
حریرچی افزود: این بیمارستان نقش بسیار مهمی در درمان بیماران کرونایی هم از لحاظ تعداد و هم با ابداع روشهای درمانهای جدید که مورد الگوبرداری جهانی هم قرار گرفته است، دارد.
وی با یادآوری این که این بیمارستان یکی از بیمارستانهایی است که کمترین مرگ و میر بستری کرونا را داشته است، اظهار کرد: از ۷۰۰ پرستار این بیمارستان که ۹۵ درصد آنها زنان هستند، ۴۵۰ نفر در حین خدمت به بیماران کرونا گرفتند.
وی تاکید کرد که تاکنون مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در بین پرستاران، پزشکان و سایر کارکنان این بیمارستان نداشتیم که جای قدردانی و تشکر فراوان دارد.