کد خبر: 04080051276
راه و مسکنروزنامه

درخواست رسمی راهور تهران برای لغو منع تردد شبانه

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به وضع ترافیکی پایتخت از ارائه سه پیشنهاد به ستاد کرونا برای حل این معضل خبر داد که لغو منع تردد شبانه یکی از آنهاست.

به گزارش پایگاه خبری افق و اقتصاد، سردار محمد حسین حمیدی روزگذشته در نشست خبری به بیان دیدگاه‎های پلیس راهور تهران بزرگ و مسایل مربوط به حوزه آلودگی هوای تهران و دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی پرداخت.

وی با اشاره به معضل ترافیک تهران، گفت: هنوز مراکز آموزشی ما به طور کامل بازگشایی نشده و برف و باران‌های نیمه دوم سال نیز شروع به بارش نکرده که وضع ترافیک این است، در واقع این ترافیک شرایط عادی نیمه دوم سال است، از این رو باید در مورد آن اقدامات اساسی با مشارکت همه دستگاه‌های مسئول انجام شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از سه درخواست پلیس برای کاهش کوتاه مدت حجم ترافیک خبر داد و گفت: سه درخواست ما رسما به ستاد مقابله با کرونا در استان تهران و شورای ترافیک ارجاع شده است.

لغو منع تردد شبانه، اصلاح ساعات کاری و اصلاح ساعت طرح ترافیک سه پیشنهاد پلیس به ستاد کرونای تهران است که سردار حمیدی اعلام کرد.

افزایش ۳۷ درصدی تردد خودروهای شخصی نسبت به قبل از کرونا

حمیدی در ادامه درباره میزان افزایش حجم ترافیک تهران در شرایط فعلی گفت: آمارهای ما نشان می‌دهد که حجم تردد خودروهای شخصی نسبت به ایام پیش از کرونا ۳۷ درصد رشد و استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی ۳۳ درصد کاهش داشته است.

در مورد وضع فعلی ترافیک تهران نیز باید بگویم  با لغو محدودیت‎های مربوط به کرونا شاهد افزایش۷۰ درصدی سفرها نسبت به ایام اعمال قرنطینه‎های کرونا بودیم.

در واقع ترافیک حال حاضر تهران نسبت به خلوت‎ترین زمان معابر در ایام کرونا ۷۰ درصد رشد داشته است.

وی درباره اینکه آیا این تعبیر که تهران با پایان کرونا به پارکینگ تبدیل خواهد شد، تعبیر درستی است یا خیر؟ اظهارکرد: واقعیت این است که تهران در جاهایی همین حالا هم به پارکینگ تبدیل شده است، شبکه معابر ما در شمال تهران عملا در یکسری از ساعات تبدیل به پارکینگ شده و بسیاری با خودرو به این معابر آمده، پارک می‎کند و بعد با اتوبوس یا تاکسی به مرکز شهر می‎ روند.

در این الگو در واقع هم از خودرو استفاده می‌شود هم از ناوگان حمل و نقل عمومی. فقط در یک مورد اگر بخواهیم همین جای پارک را از نظر قیمتی مقایسه کنیم آیا یک خودرو ۵ متر یا شش متر جای پارک بخواهد با توجه به قیمت منطقه نزدیک به یک میلیارد پول همان نقطه است که بعضا نیز برای انجام یک کار غیرضرور صرف می‎شود.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: توجه به حمل و نقل عمومی و پارکینگ‌ها تغییر ساعات ادارات و تغییر ساعات اجرای ترافیک و … یک پک کامل است که توجه به تمام ابعاد آن می‌تواند در کاهش ترافیک مؤثر باشد.

وی گفت: در حوزه آلودگی هوا هم همینطور است چرا خودروهای دیزلی شماره‎گذاری می‎شود؟ پاسخ این است که حمل و نقل عمومی ما پاسخگو نیست. حمل و نقل ما برقی نیست.

روی زمین ریل نداریم و توسعه مترو نیز هزینه بالای دارد که دولت نیز باید سهم خود را پرداخت کند اما در دولت قبل پرداخت نشد و به این دولت منتقل شده است.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ تصریح کرد: طبیعی است اگر این وضع ادامه یابد ما شاهد کاهش کیفیت زندگی در تهران خواهیم بود.

حمیدی به اقدامات انجام شده در تهران نیز اشاره کرد و گفت: مصاحبه‎ هایی در سال ۴۴ و سال ۵۰ وجود دارد که مسئولان وقت ترافیکی هشدار داده بودند که وضع ترافیک اسفناک است اگر اقدامات سال‎های اخیر در ساخت بزرگراه و شبکه راه‎ ها، توسعه مترو و … نبود تهران ۸ سال پیش قفل می‎شد. حالا هم باید یکسری اقدامات انجام شود.

وی با اشاره به جمعیت تهران اظهار کرد: تهران ۱۳ میلیون جمعیت ثابت و شناور دارد ۸ میلیون خودرو و موتور در آن تردد می‎کنند و با این شرایط باید سال‎ها قبل ترافیک تهران قفل می‎شد؛ اما کارهایی صورت گرفت که البته کافی نیست و باید با قدرت ادامه پیدا کند.

لغو منع تردد می‎تواند طول ساعات پیک ترافیک را کاهش دهد

حمیدی به اجرای طرح منع تردد شبانه اشاره کرد و گفت: پیک ترافیک عصرگاهی ما حوالی ساعت ۲۰ است و بخشی از آن به این دلیل است که مردم می خواهند زودتر به مقصد برسند تا به ساعات آغاز منع تردد نخورند طبیعتا لغو منع تردد می‎تواند طول ساعات پیک ترافیک را کاهش دهد.

نباید منتظر وزش باد برای کم شدن آلودگی هوای شهر تهران باشیم

هحمیدی به جلسه روزدوشنبه با اعضای فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و گفت: قانون هوای پاک نیاز به بازنگری دارد. امروز بخش عمده‌ای از آلودگی هوا در تهران مربوط به حمل و نقل عمومی است و ناوگان حمل و نقل عمومی در تهران فرسوده است و تعداد آن نیز کم است.

وی با تاکید بر اینکه موتور سیکلت‌ها سه برابر خودروها ایجاد آلودگی می‌کنند، ادامه داد: اینها جزو مواردی بود که در جلسه روز گذشته مطرح و راهکارهایی برای حل آن ارائه شد. در این جلسه تاکید کردیم که برای حل آلودگی هوا باید یک برنامه ریزی وجود داشته باشد و صرفا نباید به این فکر باشیم که با وزش باد آلودگی هوا رفع شود.

هنوز به زمان اوج ترافیک پایتخت نرسیده‌ایم

حمیدی درباره بازگشت ترافیک تهران به شرایط قبل از کرونا گفت: در حال حاضر شاهد بازگشت به شرایط پیش از کرونا هستیم ما هنوز به زمان اوج نرسیده‌ایم و درواقع تا زمان اوج فاصله داریم آن چه که امروز وجود دارد شرایط عادی ترافیک است و هنوز بارندگی‎های نیمه دوم رخ نداده و افت محسوس کاهش دما نداریم و دانشگاه‎ها و مدارس به طور کامل بازگشایی نشدند.

وی در ادامه به روند تصادفات رخ داده در پایتخت پرداخت و ادامه داد: حدود یک دهه پیش آمار کشته شدگان حوادث ترافیکی در تهران بیش از هزار نفر بود؛ اما در حال حاضر این آمار کاهش یافته و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر در سال رسیده است، این در شرایطی است که تعداد خودروها، میزان معابر و تعداد کاربران ترافیک همگی در تهران افزایشی بوده در نیمه اول نخست امسال ۲۷۵ نفر در تصادفات رانندگی رخ داده در تهران جان خود را از دست دادند که از این تعداد ۱۰۸ نفر عابر پیاده و ۱۲۶ نفر موتور سیکلت سوار بودند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا