دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با استاد بهزاد پروینقدس، استاد مهدی لریزی و استاد حیدر عباسی

زهرا عبدالعلی زاده – تبریز؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی با استاد بهزاد پروینقدس – عکاس پیشکسوت انقلاب -استاد مهدی لریزی پیشکسوت حوزه تئاتر و استاد حیدر عباسی شاعر و نویسنده دیدار و گفت و گو کرد.
در این دیدار که همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی صورت گرفت، “نعمتاله پایان” استاد پروین قدس را از سرمایههای معنوی و ذخیره هنر انقلابی و متعهد دانست و اظهار داشت: نقش تاثیرگذار ایشان هم در دوران دفاع مقدس و هم در طی سالهای اخیر در حوزه هنر انقلاب و بسط و تعمیق آن بر کسی پوشیده نیست. وی افزود: اثر هنری متعالی از نیت و درون آفریننده خود خبر میدهد و استاد پروین قدس با آثار متعهدانه و پرمحتوای خود بر غنای هنر انقلاب افزوده است.
پایان، تصریح کرد: مقارن با ظهور انقلاب اسلامی، هنر به یک تحول شگرف رسید و موجب خلق آثاری شد که چهرهِ انقلاب اسلامی را جهانی کرد. وی گفت: نقش هنرمندان آذربایجان در بسط و تعمیق هنر انقلابی بسیار تاثیرگذار بوده که آثار استاد پروین قدس دلیلی بر این مدعاست. در این دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از سالها تلاش بیوقفه و مستمر استاد پروین قدس تقدیر کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در ادامه با حضور در منزل استاد مهدی لزیری پیشکسوت هنر انقلاب و هنرمند پیشکسوت حوزه تئاتر دیدار و تقدیر کرد.
پایان، در این دیدار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سیدشهیدان اهل قلم – شهید سیدمرتضی آوینی – هنر انقلاب اسلامی را برخاسته از آگاهی و بصیرت هنرمندان عنوان کرد و گفت: هنرمندان در چند دههی اخیر با عمق بخشی به ارزشها، هنر متعهد را در جامعه گسترش دادهاند. وی افزود: هنر انقلاب و هنرمندان انقلابی زبان گویای حقیقت هستند و قلم و زبان، و رنگ، تصویر و صحنه و … را ابزاری برای بیان دردهای جامعه بشری و در کل هنر را حنجری برای انعکاس صدای حقیقت میدانند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در سفر یک روزه خود به مراغه به دیدار استاد حیدر عباسی رفت.
نعمت اله پایان در دیدار با این استاد حوزه شعر و ادب اظهار داشت : استاد عباسی علاوه بر ترجمۀ متون از زبان فارسی و عربی به ترکی و سرودن شعر و نگارش نمایشنامه و داستان، در هنرهایی چون نقّاشی، حکّاکی و خوشنویسی نیز دستی بر آتش دارد. وی افزود: ترجمه و تفسیر کتابهای نهجالبلاغه و مثنوی معنوی با عنوان «شرحالانوار» به زبان ترکی که حاصل ۴۲ سال از عمر پربرکت استاد عباسی است، عرفان را با اندیشههای وی درهم میآمیزد.
براساس این گزارش استاد حیدر عباسی متولد ۱۳۲۲ بوده و نغمهداغی و استعمار، کعبه و قانلی اذان، یار و نار، گولنده هرزامان، مشاعیر و شیطان، سس، دووارلار، اودوملو دیرهک، چاغیریلمامیش قوناقلار، مخنثلر، والعصر، دارتیلمامیش دنلر(حیکایهلر) از آثار شعر این شاعر به زبان ترکی بوده و «نمی از یم» ترجمه و شرح دعای صباح حضرت علی (ع) از دیگر کتابهای اوست.
استاد حیدر عباسی شارح معاصر مثنوی معنوی است و شرح او حتی در برخی از کشورهای همسایه و خصوصا ترکیه هم آشناست. شرح عرفانی ادعیه مقدسه او تقریبا منحصر به فرد بوده و تاکنون به شرح عرفانی این ادعیه اقدامی به عمل نیامده است؛ ترجمه نهجالبلاغه به ترکی آذربایجانی توسط استاد عباسی نیز اتفاقی بینظیر در این حوزه است.
مهدی لزیری نیز متولد ۱۳۲۷ از پیشکسوتان تئاتر تبریز و آذربایجان است که فعالیت های تئاتر و نمایش خود را از سال ۱۳۴۵ هجری شمسی آغاز کرده و ۱۰ سال بعنوان مدیر امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و ۱۲ سال بعنوان رئیس امور هنری اداره کل آموزش و پرورش استان و بعنوان مدرس دانشگاه هنر تبریز به تدریس مدیریت صحنه پرداخته است.
لزیری پیش از این نیز بعنوان مدیر خانه هنرمندان سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز منصوب شده است. همچنین وی در سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر در سال ۹۸، به خاطر «یک عمر فعالیت هنری» مورد تجلیل قرار گرفت. وی نمایشهای بسیاری را در کسوت کارگردانی، بازیگری و طراحی صحنه در کارنامه هنری خود دارد.