کد خبر: 0608995341
حقوقی و قضاییروزنامه

رئیسی: افشاگران اسناد مفاسد را  ابتدا به دستگاه قضایی ارائه دهند

رئیس دستگاه قضا حفظ حرمت افراد در اجرای عدالت را هم مورد تأکید قرارداد و متذکر شد: برخی تحت عنوان مبارزه با فساد بدون این‌که رسیدگی و صحت و ثقم آن مشخص شود، اقدام به افشاگری می‌کنند درحالی‌که هر خبری الزاماً درست نیست و باید حتماً موردتحقیق و بررسی قرار گیرد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح امروز (دوشنبه) شورای عالی قوه قضاییه بابیان این‌که «سوت زنی و اعلام فساد به‌تنهایی، اسمش مبارزه با فساد نیست»، مبارزه با فساد را درگرو اقدام و برخورد با زمینه‌های فساد و مفسدین دانست و از همگان خواست که گزارش‌های خودشان درباره مفاسد را برای بررسی و رسیدگی به دستگاه مسئول مبارزه با فساد یعنی دستگاه قضایی و مسئولان ذی‌ربط ارائه دهد.

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر برخورد قاطع دستگاه قضا با فساد اقتصادی تصریح کرد: فساد را باید اعلام کرد تا پیگیری شود اما این‌که کسی احساس مسئولیت کند و قبل از اثبات یک ادعا آبروی دیگران را ببرد کار درستی نیست و برای جامعه نیز آورده‌ای نخواهد داشت.

وی گفت: هرگونه تخلف در هر دستگاهی نسبت به هرکسی قابل‌تعقیب و پیگیری است و خود دستگاه‌ها هم تخطی از قانون را نمی‌پسندند و با آن برخورد می‌کنند ولی باید مراقب تحرکات دشمن باشیم که می‌خواهد با سوءاستفاده از یک حادثه که در گوشه‌ای رخ‌داده، جایگاه و هویت یک‌نهاد را به‌طور کامل مخدوش نماید.

وی خاطرنشان کرد: امروز دشمن در اتاق فکر خود سناریویی را طراحی می‌کند که با راه‌اندازی جنگ روانی و بزرگ‌نمایی نارسایی‌ها، مجموعه یک نیروی خدمتگزار و در میدان که مقتدرانه وظایف خود را انجام می‌دهد، تضعیف کند که باید با این حرکت هوشمندانه برخورد کرد.

هتک حرمت هرکسی چه مسئول باشد یا نباشد، مذموم است

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به مواضع حکیمانه مقام معظم رهبری در حرام اعلام کردن هتک حرمت مسئولان نظام و تفاوت آن با نقد و نقدپذیری اشاره کرد و گفت: هتک حرمت و هرگونه افترا و تهمت، نه‌تنها نسبت به مسئولان که نسبت به هر شخصی مذموم و محکوم است.

در نقادی نباید آبروی افراد را برد

رئیس قوه قضاییه افزود: همان‌طور که رهبری فرمودند، نقد و نقادی آزاد است و مسئولان هم باید روحیه نقدپذیری داشته باشند و خود را در معرض نقد قرار دهند اما حفظ حرمت و آبروی افراد از حدود آزادی است که همه باید به آن توجه و اهتمام داشته باشند.

آیت‌الله رئیسی بابیان این‌که باید مرز بین نظارت و دخالت را رعایت کرد، تصریح کرد: بازرسی باید محکم به وظیفه نظارتی خود عمل کند و گزارش آن را هم ارائه نمایند و مسئولان باید از مسئولان احساس تعامل و همیاری کنند.

وی افزود: مقام معظم رهبری تأکید کردند که کار کشور باید پیش برود اما دشمنان دنبال سنگ‌اندازی و توقف در امور هستند و سیاست ما در قوه قضائیه این است که با انسجام و همکاری با دیگر دستگاه‌ها اجازه ندهیم کوچک‌ترین وقفه‌ای در امور کشور ایجاد شود.

دورکاری قضایی نباید در رسیدگی به کار مردم وقفه ایجاد کند

آیت‌الله رئیسی همچنین به مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا برای اعمال برخی محدودیت‌ها در پایتخت و برخی استان‌ها در هفته جاری گریزی زد و از مسئولان دادگستری خواست که اجرای طرح دورکاری کارکنان را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که حقوق مردم و ارباب‌رجوع رعایت شده و در پیگیری کار مردم و رسیدگی به‌موقع به پرونده‌ها، وقفه به وجود نیاید.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا