کد خبر: 070901110631
توسعه و اقتصاد ملیروزنامه

رئیسی: سواحل مکران را به نقطه راهبردی، اقتصادی و گردشگری تبدیل کنید

رئیس‌جمهوری خطاب به استاندار و فرماندار جاسک هشدار داد: شاهد نباشم در سفر بعدی‌ام به منطقه جاسک مشکل آب شرب روستاها و سایر مشکلات مردم رفع نشده باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید ابراهیم رییسی که برای شرکت در مراسم رژه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به هرمزگان رفته است طی سخنانی در جمع مردم بندر جاسک هفته بسیج را تبریک گفت و اظهار کرد: بسیج برکات زیادی برای مردم منطقه و کل کشور داشته است. همه شاهد حضور بسیج در دفاع مقدس، در کنار مردم بوده‌اند و در زلزله و سیل نیز حاضر هستند. همه شاهد چگونگی کمک بسیج در کرونا هم بودند. باید از عزیزان سپاه و بسیج با همه وجود تشکر کرد.

او ادامه داد: از شما مردم و ارتش و نیروهای مسلح هم صمیمانه تشکر می‌کنم.

رئیس‌جمهوری خطاب به مردم جاسک گفت: به دلیل کثرت کار و مشلغه روزمره نتوانستم زودتر به دیدار شما بیایم و از شما تشکر کنم. استاندار، امام جمعه، نماینده مجلس و مردم از مشکلات و کمبودهای بندر جاسک در حوزه جاده و راه، آب روستایی، تجارت و بازرگانی، صیادی و اشتغال منطقه گفتند. شما در کنار دریا زندگی می‌کنید و اقتصاد دریا بسیار مهم است. می‌توان با اقداماتی کاری کرد که درآمد منطقه و کشور بالا رود.

رئیسی با بیان این‌که « سواحل مکران می‌توانست در دولت‌های گذشته به مرکز رونق تولید و داد و ستد کشور تبدیل شود» ادامه داد: کاری ندارم که چرا این اتفاق نیفتاد اما آنقدر استعداد در سواحل مکران وجود دارد که می‌توانید این منطقه را به نقطه راهبردی، اقتصادی و گردشگری کشور تبدیل کنید. چطور باید این کار را انجام داد؟ باید برای آبادانی منطقه با هم تلاش کنیم، نباید روستایی باشد که آب شرب نداشته باشد. باید بتوانید به صورت قانونی صید و صیادی کنید. باید تولید کنید. صنایع دستی منطقه باید رونق پیدا کند.

او خطاب به نیروهای مسلح، بسیج، استاندار و فرماندار تاکید کرد: از شما می‌خواهم نشان دهید امنیت سرمایه و سود سرمایه در این منطقه تضمین است. جاسک جلوه انسجام ملی است.

رئیس‌جمهوری هم‌چنین خطاب به شرکت نفت و سایر مجموعه‌های اقتصادی فعال در این منطقه، متذکر شد: شرکت نفت و سایر مجموعه‌هایی که کار استخراج نفت را انجام می‌دهند باید حتما مسئولیت‌های اجتماعی خود در زمینه احداث مراکز آموزشی و تجاری را برابر قانون برای مردم منطقه انجام دهند. مردم باید شاهد رفع مشکلات‌شان باشند و بنده نباید در سفر بعدی‌ام به منطقه شاهد رفع نشدن مشکلات مربوط به آب شرب روستایی و سایر مشکلات منطقه باشم.

رئیسی خاطرنشان کرد: آقا؛ امام خامنه‌ای فرمودند که «هیچ مشکلی که حل نشدنی باشد، نداریم.» راه‌حل رفع مشکلات در دستان دولت‌های خارجی نیست بلکه در دستان متخصصان ایرانی و مردم بومی منطقه است. دولت‌های بیگانه تا کنون برای هیچ ملت و امتی گشایش ایجاد نکرده‌اند. با اتکاء به خدا، اعتماد به نفس و اعتماد به مردم و جوان‌مان می‌توان مشکلات را حل کرد.

او ابراز امیدواری کرد: به صورت جدی با کار بسیجی‌وار و خستگی‌ناپذیر در جهت رفع مشکلات مردم اقدام شود و دولت با همه وجود در خدمت مردم عزیز است.

رئیس‌جمهوری با اشاره به مشکلات منطقه بشاگرد هم، گفت: منطقه بشاگرد از اولویت‌های سفر دولت است. تا وقتی مشکلات شما وجود داشته باشد به این منطقه سفر می‌کنم تا به عنوان خدمتگزار بتوانم گره‌گشای مشکلات شما باشم. هیچ منتی هم نداریم. نوکری شما مایه افتخارم است.

رئیسی تاکید کرد: تهدید دشمنان نتوانست ما را از اهداف‌مان باز دارد و همچنان بر آرمان‌های بلندمان تاکید می‌کنیم.

۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال‌زایی پرداخت می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهوری از پرداخت ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ برای اشتغال‌زایی در استان ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر در جلسه‌ای با موضوع اشتغال افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عملکرد همه دستگاه‌های اجرایی و استان‌ها را برای تحقق وعده اشتغال دولت ارزیابی کند و در صورت عقب بودن از برنامه، از آنها برنامه جبرانی زمان بندی شده بخواهد.

او تصریح  کرد: وزارت کشور باید استانداران را مکلف کند تا از فرصت‌ها و ظرفیت‌های هر منطقه در قالب این تبصره برای اشتغال‌زایی استفاده کنند. بانک مرکزی نیز باید به صورت مستمر از بانک‌های عامل گزارش اشتغال ایجاد شده ناشی از پرداخت تسهیلات بانکی را دریافت و به دولت ارائه دهد.

معاون اول رئیس‌جمهوری با اشاره به انطباق  نداشتن مهارت متقاضیان اشتغال با نیازهای بازار کار، از سازمان فنی و حرفه‌ای کشور خواست ضمن احصاء نیازهای بازار کار، برنامه ریزی گسترده‌ای برای آموزش به متقاضیان اشتغال در کشور ارائه کند.

مخبر همچنین بر لزوم تعیین رشته‌های تولیدی متناسب با نیازهای کشور تاکید و خاطرنشان کرد: باید رشته‌های تولیدی منطبق بر نیازهای کشور احصاء و به تناسب این رشته‌های شغلی، منابع مالی و اعتبارات لازم به سمت مشاغل خرد، متوسط و خانگی هدایت شود.

در این جلسه که وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاد کشاورزی و معاونین دستگاه‌های ذی‌ربط نیز حضور داشتند، وزارت تعاون گزارشی از سامانه رصد ملی اشتغال ارائه کرد و گفت: تا پایان آبان ،۶۶ درصد از تعهد اشتغال دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ در سامانه رصد ملی اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت شده است که این میزان مطابق زمانبندی پیش بینی شده تا پایان سال بوده و همه موارد در سه مرحله پیامکی، تماس و به صورت حضوری تا پایان سال نظارت خواهند شد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این جلسه با تاکید بر افزایش آمار بیمه شدگان در دولت سیزدهم، گفت: به دنبال طراحی سامانه ثبت بیکاران در کشور هستیم تا با اطلاعات و آمار دقیق‌تر بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای رفع معضل بیکاری انجام دهیم.

در ادامه این نشست سازمان برنامه و بودجه گزارشی از نقشه راه اشتغال‌زایی این سازمان و چالش‌های پیش رو ارائه کرد و اعضای حاضر در جلسه نظرات و دیدگاه‌های خود را در خصوص این گزارش ارائه کردند.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا