رفع اشکالات محتوایی مصوبه حمایت بورس از صندوق توسعه
عضو شورای عالی بورس گفت: اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه باید با طی مراحلی انجام و در ابتدا باید جمله بندی یک بند از آن که مانع از اجرای مصوبه شده، اصلاح شود.
سعید اسلامی درباره روند اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه اظهار داشت: اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه باید با طی مراحلی انجام شود. در ابتدا باید جمله بندی یک بند از آن که مانع از اجرای مصوبه شده، اصلاح شود. به دلیل اشکالات در جمله بندی آن، علیرغم اینکه قانون مربوط به سالهای گذشته بود اما تاکنون به اجرا نرسیده است.
وی ادامه داد: بدون اصلاح این بند، صندوق توسعه ملی الزامی برای اجرا این بند نمیدید که در حال حاضر این جمله بندی تغییر کرده است. درباره اجرای این قانون شورای عالی بورس هم مصوبهای داشته است که قاعدتا باید سازو کارهای اجرایی آن هم مصوب و تدوین شود.
عضو شورای عالی بورس افزود: به نظر می رسد دولت عزم جدی برای تخصیص یک درصد از منابع صندوق به بازار سرمایه دارد.
اسلامی تاکید کرد: به هر حال معتقدم حمایت از بازار از طریق تزریق نقدینگی سیاست درستی نیست.
وی درباره اخرین وضعیت صندوق تثبیت که قرار است این منابع در این صندوق سپردهگذاری و سرمایه گذاری کند، اظهار داشت: مصوبه اختصاص یک درصد از صندوق توسعه از سال ۹۴ لحاظ می شود و معتقدم ارایه گزارش از صندوق تثبیت یک الزام است و این گزارش در اختیار سازمان بورس قراردارد و باید گزارش مفصلی در این باره به مراجع مربوطه ارایه کند.
عضو شورای عالی بورس با تایید اینکه در حال حاضر موجودی صندوق تثبیت بین ۸ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: درباره بازارگردانی و بازارسازی با ارایه یک درصد از منابع، خود صندوق سازو کاری برای تصمیم گیری دارد اما به نظرم در این باره باید گزارش مفصلی به شورای عالی ارایه شود تا درباره این سازو کارو نحوه بازار سازی تصمیم گیری شود.
اسلامی در پاسخ به این سوال که درباره بازارگردانی صندوق تثبیت پس از اختصاص یک درصد منابع شبهاتی وجود دارد، ادامه داد: به هرحال این صندوق عملا برای توسعه طراحی شده و نقش حمایتی هم در بازار دارد و نباید عملکرد آن با چالش مواجه باشد. نظر شخصی من این است که گزارشی از صندوق تثبیت در بازار هم منتشر شود اما اگر محرمانگی در این گزارشها وجود دارد حداقل آن را در اختیار شورای عالی بورس بگذارند.
وی با اشاره به اطلاعات این گزارشها از صندوق تثبیت گفت: این گزارش باید شامل اطلاعات استراتژیهای معاملاتی در بلند مدت و تاثیر معاملاتی که انجام داده در بازار سرمایه باشد.
عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: اگر فرض کنیم در پژوهش به این نتیجه رسیدیم که صندوق تثبیت تاثیری در روند شاخص و نقدشوندگی نداشته و ندارد در آن زمان باید دید اضافه کردن منابع چه کمکی می تواند به ما بکند.
وی در پاسخ به این سوال که این اقدام اثرتورم زایی خواهد داشت، گفت: عدد این منابع رقم بالایی نیست اما با تزریق نقدینگی موافق نیستم و معتقدم باید در اقتصاد کشور اصلاحات ساختار صورت بگیرد در آن زمان بورس هم رونق میگیرد.
منبع: ایلنا