کد خبر: 2205991048
اقتصادفناوری اطلاعات و ارتباطات

رفع خلأ قانونی جریمه گرانفروشی اپراتورها با مصوبه دولت

ازای هر روز تاخیر اپراتورهای در رفع تخلف تعرفه‌ای، یک‌دهم درصد درآمد سالانه‌ جریمه می‌شوند که این رقم اکنون به صورت تقریبی روزی ۱۷ میلیارد تومان خواهد شد

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، مصوبه هیات وزیران را که با هدف رفع خلاء قانونی درباره برخورد با گران‌فروشی اپراتورها و تخلف آنها از مقررات تعرفه‌ای به تصویب رسیده است، به دستگاه‌های اجرایی مرتبط ابلاغ کرد.

این مصوبه با پیشنهاد مشترک وزارتخانه ارتباطات، اقتصاد، اطلاعات سازمان برنامه بودجه و به استناد ماده واحده قانون اجازه تعیین و وصول حق امتیاز فعالیت بخش غیردولتی در زمینه پست و مخابرات (مصوب ۱۳۹۲) در جلسه ۱۵ مرداد هیات وزیران تصویب شده است.
در این مصوبه مقرر شده است: «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می‌تواند دارنده پروانه ارائه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات را در صورت عدم رفع تخلف از مقررات تعرفه‌ای، ظرف مدت ۴۸ ساعت از زمان ابلاغ به دارنده پروانه و تا زمان رفع کامل تخلف به ازای هر روز تاخیر در رفع هر تخلف، تا سقف یک دهم درصد از درآمد ناخالص سالیانه براساس آخرین صورت مالی حسابرسی شده جریمه کند.»
بیش از یک ماه است که بسته‌های پرکاربرد از سبد کاربران اینترنت حذف شده است  و در نتیجه حذف آنها هزینه اینترنت همراه برای کاربران افزایش یافته است. این افزایش هزینه در فضای مجازی سروصدایی به پا کرد و اکنون پس از گذشت حدود پنج هفته از آغاز گرانفروشی بالاخره این مساله توسط دولت تعیین تکلیف شد.
بر اساس این مصوبه اگر اپراتوری سالانه ۱۷هزار میلیارد درآمد داشته باشد، یک دهم درصد این درآمد را به صورت روزانه و تا پایان دروان تخلف باید به عنوان جریمه پرداخت کند. خبرگزاری ایرنا در این باره گزارش داده است:‌ با توجه به صورت‌های مالی اپراتورها این عدد تقریبا به روزی ۱۷ میلیارد تومان می‌رسد.
البته این جریمه صرفا از سوی تنظیم مقررات تعیین می‌شود و پرونده گران‌فروشی در تعزیرات هنوز باز است.
بازدارنده نبودن جریمه ۲ میلیاردی
حسین فلاح جوشقانی رئیس رگولاتوری در گفت‌وگو با ایرنا درباره این مصوبه گفت: ما در گذشته به این نتیجه رسیده بودیم که تا جریمه‌ها بازدارنده نباشند، از تخلف جلوگیری نمی‌کنند. البته اپراتورهای ما انصافا تا قبل از جریان اخیر همواره در چارچوب پروانه عمل می‌کردند و اگر مانعی وجود داشت با تذکر رفع می‌شد. اما اقدام اخیر باعث شد ما به سمت اصلاح مقررات در بحث تعرفه برویم.
وی افزود: مصوبه مربوط به این تخلفات را کمیسیون تنظیم مقررات تایید کرده است و در دولت هم به تصویب رسید. اختیاری که ما در گذشته داشتیم جریمه دو میلیارد تومانی بود و تنها یک بار می‌توانستیم این جریمه را لحاظ کنم و اگر بیش از دو بار تکرار می‌شد در فرآیند کاهش مدت پروانه پیگیری می‌شد.
رئیس رگولاتوری گفت: طرح افزایش اختیارات برای برخورد با جریمه‌ها را به کمیسیون تنظیم مقررات بردیم و این طرح مورد تایید قرار گرفت. اما در خصوص جریمه باید موضوع به تایید هیات وزیران هم می‌رسید که روز پنجم مردادماه این مصوبه به هیات وزیران رفت و پس از مدت کوتاهی تایید شد.
معاون وزیر ارتباطات گفت: این مصوبه را امروز نه تنها به ایرانسل و همراه اول بلکه به دیگر اپراتورها نیز اعلام کردیم و از این به بعد بر مبنای این مقررات اقدام خواهیم کرد.
او در خصوص جریمه‌ای که به اپراتورها ابلاغ شده است گفت: یک دهم درصد درآمد سالانه اپراتورها جریمه‌ای است که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است. اگر اپراتوری ۳۶۵ روز این تخلف را ادامه بدهد، باید ۳۶.۵ درصد درآمد سالانه خود را به عنوان جریمه پرداخت کند. البته مبنا و راهبرد اپراتورهای ما این نبوده که تخلف کنند و از این به بعد نیز باید دقت کنند. جریمه دو میلیاردی نشان داد که عملا این مقدار جریمه برای تخلف این‌چنینی بازدارنده نیست.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا