هشت بازی ویدئویی در تلفن همراه و رایانک (تبلت) از جمله « پوب ژِ موبیل»، « اُنوُور آو کینگ» یا « کَندی کِراش ساگا» توانستند در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) بیش از یک میلیارد دلار درآمد کسب کنند. بازاری با شکوفایی کامل.
بر اساس دادههای شرکت تحلیلگر«سِنسُور تاوِر» بازیهای ویدئویی موجود در تلفن همراه و رایانک (تبلت) در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) با رشدی معادل ۶/۱۲ درصد در آمدی معادل۶/۸۹ میلیارد دلار کسب کردهاند. درآمد حاصل از این بازیها در «اَپ استور»۳/۵۲ میلیارد دلار معادل ۶۱ درصد از درآمد آن و در« گوگِل پلی استور» ۳/۳۷ میلیارد دلار معادل ۷۸درصد از درآمد آن است.
در سالی که گذشت هشت بازی ویدئویی در تلفن همراه یا رایانک (تبلت) توانستند درآمد بیش از یک میلیارد دلار کسب کنند. در سال قبل از آن فقط پنج بازی مطرح بودند. همینطور سال ۲۰۲۰(۱۳۹۹) فقط دو بازی از میان همه بازیها مطرح بودند: یکی « پوب ژِ موبیل» با نام بازی برای صلح در چین که در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) منجر به تولید ۸/۲ میلیارد دلار درآمد شد.
پس از آنکه در تابستان سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) ناشر این بازی وارد بازار بورس کره جنوبی شد؛ سرمایهای بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار ارائه کرد. این بازی در قالب پادشاهی طراحی شده است. حدود ۱۰۰ بازیکن در یک محیط باهم بازی میکنند. در نهایت بیش از یک بازیکن نباید باقی بماند.
بازی دیگر که در اساس شبیه این بازی است به نام «فورت نایت» به صورت معمول ۱۰ میلیون بازیکن دارد. این بازی در چین ممنوع اعلام شده است. از اینرو نتوانست بیش ازیک میلیارد دلاردر سال درآمد کسب کند. «اِکس آاِکو» بازی دیگریست که توانست همان درآمد « پوب ژِ موبیل» را سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) به خود اختصاص دهد. این بازی جنگی متعلق به شرکت «تانسِنت» غول فناوری چین؛ صاحب پیامرسان « وی چَت» است.
در جایگاه سوم بازی هیجانی «جینشاین ایمپکت» قرار دارد. این بازی که در سال ۲۰۲۰(۱۳۹۹) وارد بازار شد در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) درآمد ۸/۱ میلیارد دلاری کسب کرد. «میهویو» ناشر آن به صورت مستمر این بازی را به روز رسانی میکند: در آن جزایر زیاد، شخصیتهای جدید و فعالیتهای جدید به وجود میآورد تا بازیکنان آن را بیشتر جذب کند. در ماه سپتامبر( شهریور) تولید نسخه جدید ۲.۱ آن ظرف یک هفته هزینههای کاربران آن را پنج برابر کرد.
سایر بازیها نیز با درآمدهای متفاوت در سال ۲۰۲۱(۱۴۰۰) درخشیدند: « مِتاوِرس رُوبلُوکس» با درآمد ۳/۱ میلیارد دلار، « کُوین مَستِر» با درآمد ۳/۱ میلیارد دلار،« پوُ کِمُون گُو» با ۲/۱میلیارد دلار. این بازی که «نیانتیک» ناشر آنست توانست ظرف پنج سال از زمان شروع بیشترین درآمد را به خود اختصاص دهد.
نهایتا در پایان این رده بندی بازیهای « کَندی گِراش ساگا» با۲/۱ میلیارد دلار و « گارِنا فری فایِر» با ۱/۱ میلیارد دلارقرار دارند. نهمین بازی ویدئویی که میتوانست درآمد بیش از یک میلیارد دلار سالانه را به خود اختصاص دهد؛ بازی کارتونی ژاپنی « اُمآ میوزیوم: پرِتی دِربی» است. با آنکه از ماه فوریه ۲۰۲۱(بهمن ۱۳۹۹) به بازار آمد و صرفا در ژاپن عرضه میشد توانسته است تا کنون ۹۵۶ میلیون دلار درآمد کسب کند.
در تمامی این بازیها یک مدل اقتصادی به کاررفته است: ورود رایگان به بازی اما هزینه برای ادامه بازی و تهیه ملزومات آن طی بازی. به عنوان مثال در برخی ازاین بازیها برای برنده شدن؛ گزینههای خاصی برای خرید وجود دارد.
منبع: فیگارو