کد خبر: 200701104357
بازارها و خدمات مالیروزنامه

سقف تراکنش های بانکی کارگزاری‌های بورس ۱۰ برابر شد

در نتیجه تعامل بازار پول و سرمایه سقف تراکنش کارگزاری‌های بورس با مصوبه هیئت عامل بانک مرکزی ۱۰ برابر شد؛ اقدامی که به منظور تسهیل نقل و انتقال پول بین مشتریان کارگزاری‌ها و صندوق های سرمایه‌گذاری، کاهش فشار به سامانه‌های معاملات بر خط کارگزاران و افزایش ورود سرمایه مولد به بازار سرمایه صورت گرفت.

به گزارش خبرنگار ایبِنا، به گفته مصطفی قمری وفا با مصوبه هیئت عامل بانک مرکزی و به منظور تسهیل معاملات در بازار سهام، سقف تراکنش درگاه‌های پرداخت اینترنتی و کارتخوان کارگزاری‌های بورس از ۵۰ میلیون تومان به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

اقدامی که یکی از مطالبات سازمان بورس و اوراق بهادار بود و چندی پیش در کارگروه مشترک سازمان بورس و بانک مرکزی مطرح شده بود و به گفته کارشناسان بازار سرمایه در حال حاضر یکی از مشکلات مهمی که سرمایه گذاران بازار سرمایه با آن مواجه هستند محدودیت ۵۰ میلیون تومانی سقف تراکنش مجاز از طریق درگاه‌های بانکی کارگزاران در طول ۲۴ ساعت است که با اقدامی که انجام شده و سقف تراکنش کارگزاران ۱۰ برابر افزایش یافته، در جهت حمایت از تولید، مانع ورود سرمایه مولد برداشته شده و شرایط برای بهتر شدن وضعیت بازار سرمایه فراهم شده است.

به گفته سخنگوی بانک مرکزی این تصمیم هیئت عامل بانک مرکزی در راستای هم افزایی بازار پول و بازار سرمایه بود که با افزایش سقف تراکنش کارگزاری های بورسی، نقل و انتقال پول بین مشتریان کارگزاران و صندوق‌های سرمایه‌گذاری تسهیل خواهد شد، ضمن اینکه معاملات اوراق بهادار هم روان‌تر می‌شود.

تسهیل معاملات در بورس با همکاری بانک مرکزی

محمد خبری زاد، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، در این‌باره تصریح کرد: ۱۰ برابر شدن سقف تراکنش کارگزاری‌های بورس باعث تسهیل گری در معاملات می شود که این تسهیل گری به نفع تمامی سهامداران مخصوصا سهامداران خرد است، قبل از این تصمیم بانک مرکزی چه فرد حقیقی و چه فرد حقوقی از طریق پرداخت الکترونیک روزانه فقط می‌توانست ۵۰ میلیون تومان پول به حساب کارگزار واریز کند که این امر زحمت مضاعفی بر دوش سهام‌دار خرد بود.

وی افزود : به عنوان مثال اگر فردی قصد خرید یک میلیارد تومان سهم داشت باید طی ۲۰ روز به صورت غیر حضوری مبلغ ۵۰ میلیون را به حساب کارگزاری واریز می‌کرد، که این مسئله باعث می‌شد سرمایه‌گذاران قید بازار بورس را بزنند و بازار های موازی مانند کریپتو برای سرمایه گذاران جذاب شود. چون افراد در آن بازار ها دیگر برای واریز وجه ۲۰ یا ۳۰ روز علاف نمی شوند.

خبری‌زاد این اقدام مشترک بازار سرمایه و بانک مرکزی را عامل جذب سرمایه به بورس دانست و گفت: با فرض اینکه پول در جیب های مردم باشد و بورس دوران رونق خود را طی کند افزایش سقف تراکنش های بانکی می تواند به جذب نقدینگی کمک کند.

این کارشناس بازار سرمایه در پایان تاکید کرد : افزایش سقف تراکنش کارگزاری‌های بورس می تواند قدم مهمی برای ادامه همکاری و اقدامات مشترک بیش‌تر بانک مرکزی و بازار سرمایه باشد که نتایج بسیار خوبی را برای آینده بازار بورس به همراه دارد.

تعامل بازار پول و سرمایه گره‌گشای مشکلات بازار سرمایه

افزایش ۱۰ برابری سقف تراکنش کارگزاری‌های بازار سرمایه حاصل تعامل بازار پول و سرمایه و یکی از خروجی‌های کارگروه مشترک بانک مرکزی و سازمان بورس است که هر هفته و با هدف هماهنگی بیش‌تر بازار پول و سرمایه برگزار می‌شود.

به گفته علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی، تشکیل کمیته مشترک بانک مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار به توسعه همکاری‌های مشترک بازارهای پولی و مالی، ثبات در بازارها و ایجاد ظرفیت‌های جدید کمک می‌کند؛ چراکه بازار پول و سرمایه نه رقیب، بلکه مکمل یکدیگرند.

این کارگروه از زمان شکل‌گیری خود اقدامات بسیار خوبی را در زمینه همکاری و هماهنگی بازار پول و سرمایه انجام داده است و از مهم‌ترین اقدامات این کارگروه کنترل و مدیریت نرخ بهره بین بانکی به منظور حمایت از بازار سرمایه است و همانطور که در ماه‌های اخیر شاهد آن بودیم نرخ بهره بین بانکی کاهش یافته و از ۲۱.۳۲ درصد در مرداد ماه، در حال حاضر به ۲۰.۸۸ رسیده است.

چشم‌انداز روشن بازار سهام در آینده

با وجود پتانسیل‌های قدرتمند در بازار سرمایه و متکی بودن آنها بر پتانسیل‌های اقتصادی کشور بسترهای رشد شاخص بورس فراهم است و در صورت رفع ریسک‌های متحمل شده بر بازار سهام شاهد بهبود وضعیت معاملات بازار و نیز کاهش نوسانات ایجاد شده در این بازار خواهیم بود و پتانسیل رشد معاملات بورس برای آینده فراهم است.

با توجه به اینکه فضا برای توسعه بازار سرمایه باز بوده و شرایط بازار برای ورود نقدینگی‌های کلان فراهم است، افزایش سقف تراکنش موجب تسریع و تسهیل ورود نقدینگی کلان در بازار بورس می‌شود.

از طرفی اقدامات دیگر کارگروه مشترک بانک‌مرکزی و بازار بورس و حمایت‌های دولت از بازار سرمایه  به مرور زمان موجب کاهش ریسک بازار سهام و اعتماد سرمایه‌گذاران به این بازار خواهد شد که با شرایط فعلی بازار سهام که قیمت سهام بسیاری از نماد‌ها پایین تر از ارزش واقعی آنهاست و نسبت P/E پایین و ارزندگی بالایی را دارند، در صورت حمایت از بازار بورس، رشد بسیار خوبی برای این بازار انتظار می‌رود.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا