شرکت گل گهر زنجیره خود را تکمیل میکند
زینب غضنفری
شرکت معدنی و صنعتی گل گهر یکی از شرکتهای فعال و مطرح در حوزه استخراج و تولید مواد معدنی است که در حال حاضر با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون تن کنسانتره و ۱۰ میلیون تن گندله، بزرگترین تولید کننده فرآوردههای آهنی کشور شناخته میشود.
به گزارش عصر اقتصاد،این غول معدنی به همین میزان اکتفا نکرده و در نظر دارد با اجرای طرحها و پروژههای بسیار، ظرفیتهای خود را بیش از پیش گسترش و افزایش دهد و با بهره برداری و اجرای پروژههای توسعه و بهینه سازی خطوط تولید، در افق چشم انداز خود مجموع تولیدات سالانه را به بیش از ۳۰ میلیون تن برساند.
شرکت گل گهر به منظور توسعه زنجیره ارزش خود، با راه اندازی و تاسیس شرکتهای مختلف در زنجیره فولاد نظیر آهن اسفنجی، سهم خود را در این صنعت گسترش و توسعه داده و در آینده نه چندان دور، در قالب سایر شرکتها با تولید اسلب نازک و مقاطع فولادی، این زنجیره را تکمیل خواهد کرد.
بدین ترتیب، در آینده ای نه چندان دور گل گهر به اولین منطقه معدنی و صنعتی در کشور تبدیل خواهد شد که کلیه فرآیند تولید، از معدن تا محصول نهایی را درون خود جای داده است.
این شرکت طرحهای توسعه و پروژههای بسیاری را از سالیان گذشته در دست اجرا دارد و در راستای گسترش دامنه مواد معدنی تولیدی، هم اکنون در حال اکتشاف و عقد قرارداد استخراج طلا و مس در استان سیستان و بلوچستان است که معدن طلای سیاجنگل در مرحله احداث کارخانه و معدن مس جانجا در مرحله مطالعات اولیه برای اکتشاف مس و طلا قرار دارد.
جهت بهبود کیفیت محصولات تولیدی و جذب مشتریان بیشتر، پروژه بهبود کیفیت محصول خط ۴ تولید کنسانتره با انجام هزینهای بالغ بر یک هزار میلیارد تومان را به اجرا درآورد و در نیمه سال جاری تکمیلی کرد.
علاوه بر این، پروژه توسعه و ارتقای کیفیت خطوط ۵، ۶ و ۷ کنسانتره بصورت EPC نیز در حال اجرا است که با پیشرفت ۹۴ درصدی کنونی، انتظار میرود تا پایان سال ۱۴۰۳ تکمیل شود و ظرفیت تولید کنسانتره شرکت گل گهر افزایش یابد.
این شرکت معدنی تاکنون بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان در پروژه توسعه کارخانه گندله سازی شماره ۱ و۲ سرمایه گذاری کرده که پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی دارد. برآورد شده با هزینه کرد حدود ۸۰۰ میلیارد تومانی دیگر این پروژه تا اواسط سال ۱۴۰۴ تکمیل و به بهره برداری برسد.
علاوه بر طرحهای مرتبط با افزایش ظرفیت و بهبود کیفیت تولیدات، شرکت گل گهر و بسیاری از شرکتهای معدنی و صنعتی در کشور طی سالیان اخیر درگیر ناترازی انرژی هستند و کمبود خوراک گاز و برق عدم النفعهای سنگینی را به شرکتهای تحمیل کرده و روند تولید را مختل کرده است.
از آن جایی که دولت با کسری بودجه مواجه است و امیدی نمیرود تحولی در صنعت انرژی از سوی دولت ایجاد شود، شرکتها خود دست به کار شدهاند و با طراحی و اجرای پروژههای مرتبط با بخش انرژی تلاش دارند بخشی از گاز و برق مورد نیاز خود را تامین کنند و میزان وابستگی به شبکه سراسری را کاهش دهند.
از همین رو، شرکت گل گهر پروژه احداث نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی را کلید زده و پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۵ درصدی داشته و براورد شده تا پایان سال جاری وارد مدار تولید شود. همچنین پروژه احداث نیروگاه موتور گاز سوز ۱۵ مگاواتی را نیز در فهرست اقدامات آتی خود گنجانده است.
به علاوه، بر بخش آب و گاز نیز درصدد اجرای چندین پروژه برآمده تا در این حوزه نیز بتواند بخشی از مسائل و چالشهای خود را مرتفع سازد.
این موارد و مواردی دیگر از جمله طرحها و پروژههایی هستند که در دل شرکت گل گهر در حال اجرا است و برخی پروژههای دیگر این غول معدنی در قالب شرکتهای تابعه همچون توسعه آهن و فولاد گل گهر انجام میشود.
بدین ترتیب میتوان گفت که در آیندهای نزدیک شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با راه اندازی طرحهای توسعه و افزایش ظرفیت و همچنین تکمیل پروژهها در قالب سرمایه گذاری در شرکتهای تابعه، به یکی از شرکتهای بزرگ معدنی و صنعتی در منطقه تبدیل خواهد شد و زنجیره خود را با حل چالشهای انرژی تکمیل و بهروزرسانی خواهد کرد.