«عصراقتصاد» اما و اگرهای چالش های سالمندی در ایران را بررسی می کند؛ دو دهه فرصت برای نظام سلامت
گروه اجتماعی-بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در دنیا هر ۱۰۰ سال جمعیت سالمندان دو برابر میشود ولی در ایران هر ۲۰ سال جمعیت سالمندی کشور دو برابر میشود که این مهم نیازمند برنامهریزی است چراکه تا ۲۰ سال آینده کل هزینه درمان کشور بایستی برای سالمندان هزینه شود.
موضوع سالمندی از مسائل اجتماعی مهم و اولویت کشور است و سازمان بهزیستی در مورد سالمندی کمکاری کرده و از برنامه عقب است.
در این خصوص،دکتر یوسف رضایی،معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته بنا به تصویت هیات دولت یارانه مراکز روزانه و شبانه نگهداری از سالمندان بهزیستی رشد ۳۵ درصدی داشته است، گفت: در حال حاضر یارانه مراکز نگهداری روزانه برای هر فرد کمتر از دو میلیون تومان و یارانه مراکز شبانهروزی به ازای هر سالمند ماهیانه ۳ میلیون است که این میزان یارانه پاسخگوی هزینههای درمانی و نگهداری سالمندان نیست.
به طور کلی،سازمان بهزیستی در حوزه توانبخشی بیش از ۴۰ وظیفه دارد که یکی از آنها توانبخشی سالمندان است که پاسخگوی جمعیت سالمندان کشور نیست و نیاز به سازمان سالمندی است.
وی ادامه داد: در حال حاضر هفت مرکز نگهداری روزانه سالمندان در تهران وجود دارد که ۳۰۰ نفر از سالمندان از این مراکز خدمات میگیرند و ۷۲ مرکز به صورت شبانهروزی به ۴۶۰۰ نفر از جمعیت سالمندان ارائه خدمت میدهد.
رضایی در ادامه با اشاره به هزینههای بالای نگهداری و درمان سالمندان گفت: بسیاری از خانوادهها از عهده تامین هزینههای سالمندان برنمیآیند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در سال گذشته بنا به تصویت هیات دولت، یارانه مراکز روزانه و شبانه نگهداری از سالمندان بهزیستی رشد ۳۵ درصدی داشته است، گفت: در حال حاضر یارانه مراکز نگهداری روزانه برای هر فرد کمتر از دو میلیون تومان و یارانه مراکز شبانهروزی به ازای هر سالمند ماهیانه ۳ میلیون است که این میزان یارانه پاسخگوی هزینههای درمانی و نگهداری سالمندان نیست.
وی خاطر نشان کرد: خانوادهها باید در نظر داشته باشند سالمندان روزی محور خانواده و محله بوده و در تربیت فرزندان و حل مشکلات خانواده نقش داشتهاند و باید عزت نفس و کرامت سالمندان را حفظ کنند.