هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در گفتوگویی در توضیح انتقادات از عملکرد دولت بایدن در قبال ایران، از آن دفاع کرده و دولت پیشین آمریکا را مسبب تحولات رخداده در ارتباط با ایران دانست.
گروه سیاسی- «جان کربی» هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این که آیا دولت بایدن میتوانست رویکرد سختگیرانهتری در قبال ایران داشته باشد، گفت: مشکل میتوان به کارهایی که رییس جمهور بایدن انجام داده نگاهی انداخت و گفت که ما به نوعی به ایران آسان گرفتهایم.
کربی در گفتوگویی با شبکه فاکس نیوز به سوالی پاسخ داد که با توجه به برخی انتقادات داخلی نسبت به عملکرد دولت بایدن در قبال ایران و تاثیر آن بر وقوع حمله مستقیم ایران به اراضی اشغالی مطرح شد.
ایران شامگاه شنبه، در پاسخ به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به نقاطی در اراضی اشغالی حمله کرده و آن را حق مشروع خود برای دفاع در برابر اقدامات متجاوزانه و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانست.
کربی بیان کرد: این دولت پیشین بود که تصمیم گرفت از توافق هستهای(برجام) خارج شود. حالا، ایران به طرز قابلتوجهی و بیش از زمان انتخاب شدن آقای ترامپ به توانمندی هستهای احتمالی نزدیک شده است.
این مقام شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران نیز گفت: پولهای بیشتری که در پی معافیت از تحریمها در دسترس ایران قرار گرفت که دولت ترامپ اعمال کرده بود، تنها برای مصارف بشردوستانه قابل استفاده است.
در سال گذشته، طی توافقی تهران و واشنتگن برای تبادل زندانیان، پولهای بلوکهشده ایران در بانکهای کره جنوبی به عنوان بخشی از این توافق با اعمال معافیتهای تحریمی از سوی آمریکا آزاد شده و به حسابهایی محدودشده در قطر منتقل شد تا با نظارت قطر و آمریکا برای مصارف بشردوستانه مورد استفاده قرار بگیرد.
دولت آمریکا پیشتر در پاسخ به انتقادات داخلی از آزادسازی این پولها که برخی آن را «سرازیر کردن پول نقد» به سوی ایران تلقی کرده بودند، توضیح داده بود که این پولها بخشی از داراییهای ایران بوده است که به دلیل تحریمها در بانکهای خارجی مسدود شده بود و اکنون برای مصارف بشردوستانه آزاد شده است.
کربی همچنین گفت که این پولها در اختیار ایران و حمایت ادعایی او از گروههای مقاومت منطقه قرار نمیگیرد.
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷، دونالد ترامپ تصمیم گرفت تا بهصورت یکجانبه از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ این کشور با ایران و ۵ کشور دیگر خارج شود. رئیسجمهور آمریکا در جریان سخنرانی ۱۱ دقیقهای خود، اعلام کرد که کشورش از برجام خارج شده و تحریمهایی که در چهارچوب این توافق لغو شده بودند را بار دیگر علیه تهران به اجرا میگذارد. ترامپ در این سخنرانی گفت: «برای من واضح است که ما نمیتوانیم از ساخت بمب هستهای ایران تحت ساختار فاسد و پوسیده توافق فعلی جلوگیری کنیم.»
پیروزی چهره رسانهای، تاجر و مجری رئالیتیشوی شبکه NBC در انتخابات ۲۰۱۶ و راهیابیاش به کاخ سفید، صحنهای از روابط بینالملل و سیاست خارجی ایالاتمتحده را به تصویر کشید که شاید تا پیش از آن هیچ کارشناسی حاضر نبود در تحلیلهایش، درصدی را به احتمالاتی اختصاص دهد که چهلوپنجمین رئیسجمهور آمریکا آنها را به منصه ظهور رساند. دونالد ترامپ که نظرسنجیها از پیروزی رقیبش هیلاری کلینتون حکایت داشت، در جریان رقابتهای انتخاباتیاش که آن هم به شوی تلویزیونی شباهت داشت، بارها از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ میان ایران و ۱+۵ که جهانی انعقادش را جشن و به فال نیک گرفت، با عنوان «بدترین توافق تاریخ» یاد کرده بود.