کد خبر: 25060046460
بازاربازرگانیخدمات و توزیعراه و مسکن

سهم چشمگیر بازارچه‌های مرزی در توسعه روابط با کشورهای همسایه

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه کشورمان ۱۸ گذرگاه مرزی با همسایگان خود دارد، گفت: بازارچه‌های مرزی در توسعه روابط با کشورهای همسایه نقش و سهم بسیار مهم و چشمگیری دارند.

به گزارش ایرنا، «آیت‌الله سید ابراهیم رییسی» رییس جمهوری در روزهای گذشته در سخنانی، ایجاد بازارچه‌های مرزی و مبادلات مرزنشینان را مورد اهمیت دانست و گفت: تبادلات مرزی مرزنشینان را در قالب یک بازار کاملا قانونمند و سامان‌یافته بسیار سودمند می‌دانم. این تبادلات هم ایجاد اشتغال می‌کند و هم نحوه تجارت و داد و ستد با کشورهای همجوار را سامان می‌دهد و از قاچاق کالا جلوگیری می‌کند.

ایران با کشورهایی از جمله ترکیه، عراق، ارمنستان، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، پاکستان و افغانستان مرزهای زمینی دارد و بازارچه های مرزی می تواند با ایجاد فضایی تجاری ارتباط با این کشورها را افزایش دهد.

۱۸ گذرگاه مرزی ایران با عراق

از سوی دیگر مردم منطقه با فعالیت در بازارچه های مرزی امکان ارائه کالا و خدمات خود را دارند که هم زمینه اشتغال را افزایش می دهد و هم به فروش و ایجاد رونق در مرزها کمک بسیاری می کند.

در همین راستا، «سیدحمید حسینی» عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: ایران با این کشور همسایه ۱۸ گذرگاه مرزی دارد که شامل ۹ مرز رسمی و ۹ بازارچه مرزی می شود، این در حالی است که بازارچه های مرزی فعالیت مهمی را در زمینه تردد مسافر و کالای تجاری ندارند.

 حسینی خاطرنشان کرد: ۶۰ درصد مردم عراق در نزدیکی مرزهای ایران زندگی می کنند که نشان می دهد افزایش بازارچه ها و گسترش فعالیت آنها می تواند به توسعه روابط دو کشور کمک کند.

دسترسی آسان و تعدد راه های ارتباطی با عراق

وی با بیان اینکه منفعت های بسیاری برای مرزنشینان در تبادلات تجاری بازارچه های مرزی وجود داد، تصریح کرد: این بازارها در توسعه روابط نقش مهم و موثری را برعهده دارند به همین دلیل برنامه هایی جهت گسترش و راه اندازی آنها وجود دارد.

حسینی با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت های همکاری با عراق و افزایش این گذرگاه ها به نفع ایران است، خاطرنشان کرد: یکی از مزیت های ایران در ارتباط با این کشور تعدد راه های ارتباطی و دسترسی آسان است.

وی با بیان اینکه این تعداد گذرگاه مرزی، ارزان بودن حمل و نقل کالا را نیز به دنبال دارد، اظهار داشت: کشورهای همسایه با عراق در تلاش برای افزایش تعداد مرزهای خود با این کشور هستند این در حالی است که ایران طی سالیان گذشته مرزهای رسمی و بازارچه های مرزی بسیاری را ایجاد کرده است که می تواند در توسعه روابط سیاسی و تجاری تاثیرگذار باشد.

صادرات ۱۷ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلاری در پنج ماهه نخست سال‌جاری

به گفته عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، حجم صادرات از طریق بازارچه های مرزی بیش از ۲۰ درصد کل صادرات کالاهای غیرنفتی کشور را در برنمی گیرد.

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین آمار گمرک مجموع تجارت خارجی ایران در پنج ماهه نخست سال‌جاری به ۵۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش ۳۴ میلیارد دلار رسید که با تراز یک میلیارد دلاری مثبت سهم صادرات ۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن به ارزش ۱۷ میلیارد و ۶۶۱ میلیون دلار و سهم واردات ۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۱۶ میلیارد و ۶۳۱ میلیون دلار بود.

در آمار تجارت پنج ماهه ایران، عراق با ۱۲ میلیون تن کالا به ارزش سه میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار در جایگاه دوم صادراتی کشور قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
Back to top button