کد خبر: 09030029865
مجلس

قالیباف: با رکود اقتصادی مواجه هستیم/ دولت ۳۶هزار میلیارد به بیت‌المال خسارت زد

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت از پول بیت‌المال به‌دلیل تأخیر در تصمیم‌گیری در زمینه مؤسسات مالی و اعتباری ۳۶هزار میلیارد تومان پرداخت کرد اما کماکان بخشی از افراد حداقل پول خود را دریافت نکرده‌اند.

به گزارش تسنیم، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۹ خرداد) قوه مقننه پس از اظهارات وزیر نیرو و نمایندگان درباره علل قطعی برق، گفت: وظیفه خود و نمایندگان می‌دانم که از کارگران، متخصصین و زحمتکشانی که می‌بینید در رده‌های میانی وزارتخانه چگونه زحمت می‌کشند همانند افرادی که اخیراً در سیل گرفتار شدند، تشکر کنم.

وی با تأکید بر اینکه اگر نقدی وجود دارد در حوزه برنامه‌ریزی و مدیریت وزارت نیرو است، عنوان کرد: براساس برنامه ششم توسعه، سرمایه‌گذاری در حوزه BOT و BOO به‌موقع صورت نگرفته است.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه “با وجود اطلاع از مشکلات در دولت و مجلس مدیریت را پذیرفته‌ایم و مسئولیم که کارها را پیش ببریم”، ادامه داد: مجلس یازدهم در بودجه سال ۱۴۰۰ در حوزه توجه به سرمایه‌گذاری در وزارت نیرو اقدام بی‌سابقه‌ای در ۴۰ سال گذشته انجام داد، هرچند که می‌دانیم تصمیمات اتخاذشده در بودجه به‌سرعت تأثیرگذاری ندارد اما توقع داریم پیگیری‌های لازم انجام شود.

رئیس مجلس  با تأکید بر اینکه “در زمان حاضر با رکود اقتصادی مواجه هستیم و بخش‌های مختلف صنعت تعطیل شده است”، تصریح کرد: وضعیت حوزه انرژی مطلوب نیست و شروع به کار مجدد صنایع تعطیل‌شده به انرژی نیاز دارد.

قالیباف با ابراز اینکه “در مجلس اولویت‌ها مشخص شده است اما شاهد سردرگمی در حوزه مدیریت وزارتخانه‌ها هستیم”، اظهار داشت: در خصوص تأمین اقلام اساسی بین وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی شاهد سردرگمی هستیم.

وی با تأکید بر اینکه “در زمینه رمزارزها بحث تولید و تبادل را داریم”، عنوان کرد: در بخش تولید رمزارزها وزارت صنعت مسئولیت دارد اما در حوزه تبادل اگر رمزارزها را ارز محسوب کنیم بانک مرکزی و اگر دارایی دیجیتال محاسبه کنیم وزارت اقتصاد مسئول است. با توجه به مصرف انرژی برای استخراج رمزارزها وزارت نیرو نیز در این حوزه مسئولیت دارد.

نماینده تهران در مجلس با تأکید بر اینکه در زمان حاضر رمزارزها از درگاه‌های موجود به ریال تبدیل می‌شوند که بانک مرکزی ملزم به ورود در این حوزه است، عنوان کرد: سؤال ما از دولت این است چرا در محلی که ۲ هزار مگاوات انرژی مصرف می‌شود و حجم ارزی و دارایی ریالی وجود دارد لایحه نمی‌دهد، چرا دولت بخشنامه‌ای صادر نمی‌کند تا تکالیف وزارتخانه‌ها مشخص شود.

رئیس مجلس با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری به‌حق تذکر دادند که در موضوعات مهم توسط دولت لایحه ارائه شود، چرا در حوزه مهم رمزارزها لایحه‌ای ارائه نشده است، افزود: مجلس نمی‌تواند مقابل دولت در زمینه عدم تهیه لایحه در خصوص رمزارزها سکوت کند.

وی با بیان اینکه دولت از پول بیت‌المال به‌دلیل تأخیر در تصمیم‌گیری در زمینه مؤسسات مالی و اعتباری ۳۶ هزار میلیارد تومان پرداخت کرد اما کماکان بخشی از افراد حداقل پول خود را دریافت نکرده‌اند، گفت: دولت دوازدهم دولت‌های گذشته را نقد می‌کرد که چرا وزارت تعاون به مؤسسات مالی و اعتباری مجوز داده است.

قالیباف ادامه داد: به‌دلیل عدم تصمیم‌گیری دولت در زمینه رمزارزها دچار بحران هستیم، مجلس در خصوص رمزارزها طرحی را آماده کرده است اما فکر می‌کنیم اولویت اول این است که دولت در این خصوص لایحه ارائه کند و یا اینکه در طرح مجلس اظهارنظر نمایند، تداوم بلاتکلیفی موجود روز به روز مشکلات را بزرگ‌تر می‌کند.

وی ادامه داد: وزارت نیرو معوقات بسیار زیادی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه تولید برق دارد که هر روز این افراد شکایت خود را به مجلس می‌آورند و وزیر نیرو باید سه‌شنبه هفته جاری در کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی مجلس حاضر شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تذکر اینکه “آیا توقع داریم سرمایه‌گذاران در مقابل تأخیر در پرداخت مطالبات کماکان تولید انرژی کنند؟”، ادامه داد: چندین پروژه در کشور وجود دارد که پس از ۱۵ سال تنها ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و به بهره‌برداری نرسیده‌اند، مجلس قانون را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به‌شکلی تنظیم کرده است که مشکلات برداشته شوند.

رئیس قوه مقننه در پایان خطاب به وزیر نیرو گفت: شما می‌دانستید که با وجود گرمای زودرس با کمبود ۳ هزار مگاواتی روبه‌رو هستیم و تجربه جدول توزیع هم وجود دارد، با وجود این، چرا حدود ۲ هفته غافلگیر شدید و مردم در هیچ بخشی نه حوزه مسکونی نه بخش صنعت و نه حوزه اداری از قطع شدن برق مطلع نبودند؟ این دیگر ضعف مطلق مدیریتی و برنامه‌ریزی است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا