کد خبر: 13040035915
اقتصادبازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

مدیرعامل بورس انرژی: معاملات برق در بورس تعهدات دولت به بخش خصوصی را کاهش می‌دهد

به گفته مدیرعامل بورس انرژی، اگر قیمت برق را در فضایی رقابتی کشف شود و در این زمینه وزرات نیرو نیز همکاری لازم را داشته باشد، یکی از مشکلات بزرگ صنعت برق که توجیه‌پذیری اقتصادی برای سرمایه‌گذاری جدید است، برطرف خواهد شد. در این وضع نیروگاه‌های جدید می‌توانند راه‌اندازی شوند و گامی به سمت کاهش مشکلات کمبود برق برداشته شود.

علی نقوی در گفت‌وگو با پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) درباره پیگیری مشکلات حوزه برق گفت: چندی پیش با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار، یک میز صنعت نیروگاهی در سازمان برگزار شد؛ در این نشست نیروگاه‌هایی که در بورس و فرابورس پذیرفته شده‌اند، حضور داشتند که مسایل و مشکلات‌شان مورد بررسی قرار گرفت.

او اضافه کرد: انتظار می‌رود وزرات نیرو و شرکت توانیر در زمینه توسعه بازار برق بورس انرژی فعالیت‌های منظم‌تر، دقیقتر و کاملتری داشته باشد و از بورس و تعهدات قانونی که در مقررات وجود دارد، حمایت کنند.

مدیرعامل بورس انرژی یکی از این تعهدات را انجام معاملات مصرف‌کنندگان بالای ۵ مگاوات در بورس انرژی دانست و افزود: این معاملات از اردیبهشت شروع شد و تقریبا با رشد خوبی همراه است. در همین زمینه امیدواریم معاملات قراردادهای دوجانبه هم در بورس تداوم پیدا کند. در نظر داشته باشید که با انجام معاملات مصرف‌کنندگان بالای ۵ مگاوات عملا بخشی از بار دولت در تامین برق بخش‌های مختلف کم می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی با بیان آمادگی کامل بورس انرژی در بخش تامین مالی اظهار کرد: هم برای انتشار اوراق سلف و هم برای راه‌اندازی صندوق‌های پروژه برای پروژه‌های نیروگاهی بخش دولتی و بخش خصوصی آمادگی کامل داریم. همانطور که در سال گذشته نیز حدود ۲هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان تامین مالی نیروگاهای دولتی را در بورس داشتیم.

نقوی ادامه داد: بورس انرژی با همکاری مستمری که با شرکت‌های تابعه وزارت نفت داشت، توانسته است امکان جدیدی برای فروش فرآورده‌ها فراهم کند، در این وضع یک فضای شفاف و رقابتی برای معاملات فرآورده‌ها در حدود ۳سال گذشته ایجاد شده است.

مزایای فروش فرآورده‌های نفتی در بورس

مدیرعامل بورس انرژی تصریح کرد: طبق مقررات، عمده فروش فرآورده‌های نفتی از طریق شرکت ملی پالایش پخش و به نمایندگی از پالایشگاه‌ها انجام می شود. در این زمینه، مزیتی که ایجاد شده است، نخست ایجاد بازارهای جدید در این حوزه است؛ به واسطه بازارهای جدید تعداد مشتریان پالایشگاه‌ها افزایش پیدا کرده است. براین اساس، هم مشتریان و صادرکنندگان داخلی و هم تجار خارجی در این بازار حضور دارند و به انجام معاملات می‌پردازند.

او افزود: در نظر داشته باشید که به واسطه افزایش تعداد خریداران به خصوص در چند ماهه اخیر معامله بسیاری از فرآورده‌ها به طور رقابتی انجام می‌شود، به طوری‌که قیمت‌هایی بالاتر از قیمت‌های پایه فرآورده معامله می‌شوند و درآمدهای بیشتری را نصیب پالایشگاه‌ها و وزارت نفت می‌کند.

نقوی درباره مزیت استفاده وزارت نفت و شرکت‌های تابعه آن از مکانیزم بورس اظهار کرد: نخست شفافیت معاملاتی و کاهش فساد و دوم درآمدزایی بیشتر در اثر رقابت، مهترین مزیت‌های استفاده از مکانیزم بورس در این مسیر است که در نهایت سود ان نیز نصیب دولت می‌شود.

مدیرعامل بورس انرژی در خصوص راه‌اندازی بازار گاز طبیعی هم گفت: بنابر مصوبات بودجه سال ۱۴۰۰  کشور، مقرر شده است تا سقف ده میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از طریق بورس عرضه شود که در راستای اجرای این بند بودجه،  آیین‌نامه‌ای  در هیات وزیران در خصوص راه‌اندازی بازار گاز طبیعی تصویب شد که بر این اساس، امیدواریم به‌زودی در زمینه انجام معاملات گاز طبیعی هم بتوانبم با همکاری شرکت ملی گاز اقدامانی را انجام دهیم.

علی نقوی با یادآوری برگزاری اخیر مجمع شرکت بورس انرژی بیان کرد: در این جلسه صورت‌های مالی تصویب و تقسیم سود به میزان ده درصد انجام شد. با توجه به رعایت ضوابط سازمان برای تعیین حداقل مطلوب سرمایه شرکت‌ها، افزایش سرمایه نیز در مجمع فوق‌العاده مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه افزایش سرمایه از ۶۰میلیارد تومان به ۱۸۰میلیارد تومان به تصویب رسید که فرایند آن برای ثبت نزد شرکت ‌ها در حال انجام است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا