مدیرکل دفتر صنایع سلولزی وزارت صمت: تمرکز بر بازارهای بیشتر صادراتی کاهش قیمت تمام شده را به دنبال دارد
مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صمت معتقد است که هرچه بر دستیابی به بازارهای بیشتر صادراتی تمرکز شود، زمینه رقابت بیشتری به لحاظ تنوع محصولات و کیفیت تولیدات شاهد خواهیم بود که با خود کاهش قیمت تمام شده را به دنبال دارد.
به گزارش عصراقتصاد، مونا ابروفراخ روزگذشته در ششمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات وابسته در جمع خبرنگاران افزود: در دو سال گذشته و با استقرار دولت سیزدهم، یکی از اولویتهای وزارت صمت بهبود تراز تجاری در حوزههای مختلف قرار گرفت.
وی گفت: تحقق این مهم نیازمند دیدن زنجیره تولید با هم و در کنار هم است و اینکه بتوانیم نواقص زنجیره را برطرف کنیم تا محصولات کیفیتر و با قیمت تمام شده مناسبتر تولید کنیم.
ابروفراخ بیان کرد: نمایشگاه کاغذ و بستهبندی نیز با توجه به اینکه نمایشگاهی پایه است که در دیگر صنایع اثرگذار است، برای وزارت صمت اهمیت دارد و هر چه در این حوزه ارتقای دانش بیشتری داشته باشیم، روی محصولات تولیدی و صادراتی اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
وی ادامهداد: امروز هرچند از نظر تولید در شرایط خوبی به سر می بریم، اما این بدان معنا نیست که کمبودی نداشته یا تاخیری در تامین منابع ارزی برای این صنعت نداشته است؛ هرچند هیچیک از این مسائل مانع اصلی تولید نبوده است.
این مسئول وزارت صمت خاطرنشانکرد: بهطور نمونه ظرفیت تولید در حوزه کاغذهای بستهبندی حدود یک میلیون تن در سال است که آمارها حاکی است در سه ماه ابتدایی امسال تولید در این حوزه با رشد همراه بوده است.
وی تصریحکرد: در حوزه کاغذ و بستهبندی از ورق، کارتن و غیره، وضعیت خوبی وجود دارد و به دنبال آن هستیم که ظرفیتهای عملی را به ظرفیتهای اسمی نزدیک کنیم.
ابروفراخ اضافهکرد: به این منظور ضمن تسریع در بهبود کیفیت تولیدات، شرکتها باید بتوانند در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت بیشتری داشته باشند، تامین مواد اولیه و ارز مورد نیاز واحدها به شکل بهتری انجام شود و بازارهای خارجی مورد توجه ویژه قرار گیرد.
وی معتقد است: هرچه بر دستیابی به بازارهای بیشتر صادراتی تمرکز شود، زمینه رقابت بیشتری به لحاظ تنوع محصولات و کیفیت تولیدات شاهد خواهیم بود که با خود کاهش قیمت تمام شده را به دنبال دارد؛ در این راستا وظیفه وزارت صمت، تسهیلگری و رفع موانع است.
مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشتافزار وزارت صمت اظهار کرد: در این زمینه، کوچکسازی و منظمسازی ساختار موجود در دستور کار قرار گرفت و اکنون کارشناسان مرتبط با هر حوزه در وزارتخانه با اشراف به مسائل و مشکلات موجود، میتوانند به یاری تولیدکنندگان بشتابند.
ششمین نمایشگاه بینالمللی کاغذ، مقوا، کارتن، فرآوردههای سلولزی و ماشینآلات وابسته روزگذشته (یکشنبه) با مشارکت دهها شرکت داخلی و خارجی از ایران بهویژه شرکت های دانش بنیان و استارتاپی و نمایندگانی از کشورهای چین، هند و اندونزی در محل نمایشگاههای بین المللی تهران گشایش یافت.
این نمایشگاه با حمایت وزارت صنعت معدن و تجارت و انجمن ها و تعاونی های مرتبط در سه حوزه اصلی (خودکفایی در تولید داخلی، صادرات و بازاریابی و ماشین آلات، صنایع و تجهیزات) برگزار میشود.
در این نمایشگاه که نسبت به دوره گذشته ۱۰۰درصد رشد نشان میدهد، شرکت ها و واحدهای تولیدی داخلی و خارجی گرد هم آمده و ضمن ارائه آخرین فناوریهای این حوزه، با یکدیگر به تبادل اطلاعات و بررسی همکاریهای مشترک میپردازند.
همچنین بخش ویژه ای نیز به شرکتهای دانش بنیان و استارتآپ ها اختصاص داده شده تا این شرکت ها بتوانند نوین ترین خدمات و فعالیت های نوآورانه خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهند.