کمیسیونهای تخصصی مجلس از روز دوشنبه ۲۲ مردادماه، بررسی برنامهها، اهداف و دیدگاههای وزرای پیشنهادی دولت را در دو شیفت آغاز کردند و روزگذشته نمایندگان مجلس میزبان وزرای پیشنهادی اقتصاد، بهداشت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، دفاع، دادگستری، اطلاعات و آموزش و پرورش بودند.
به گزارش عصراقتصاد، رمضانعلی سنگدوینی نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس، در تشریح جلسه روزگذشته کمیسیون انرژی با اشاره به حضور تعدادی از وزاری پیشنهادی دولت چهاردهم در این کمیسیون از جمله وزرای پیشنهادی راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بهمنظور ارائه اهداف و برنامههایشان، گفت: در ابتدای این جلسه خانم فرزانه صادق بهعنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی با حضور در کمیسیون انرژی به دغدغههای نمایندگان مردم همچون به سرانجام رساندن نهضت ملی مسکن و نقش مهم و کلیدی بانکها در تامین بودجه این مهم و البته کوتاهی آنها در همراهی وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد.
وی ادامه داد: این وزیر پیشنهادی ساخت مسکن برای مردم را مسئله حیاتی دانست و گفت در این مهم فارغ از دولتها، پای نظام در میان است لذا نباید از به سادگی از کنار آن بگذریم و پاسخ به مطالبات به حق مردم ضروری است.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی بر جدیت، پشتکار و تصمیمگیری جسورانه در کنار کار کارشناسانه تاکید داشت، افزود: به اعتقاد وی تکمیل پروژههای نیمه تمام براساس اولویت نیازمند همراهی نمایندگان و معرفی این پروژهها براساس ضرورت است.
سنگدوینی مطرح کرد: خانم صادق معتقد است مسکن وعده یک وزیر نیست که وزیر بعدی زیر آن بزند بلکه قانونی است که همه مکلف به اجرای آن هستند، البته برنامه هفتم توسعه -که توسط نمایندگان تصویب شده- جزئیات و مسیر این راه را شفاف کرده است.
به گفته این نماینده مجلس وزیر پیشنهادی مذکور حل مشکل تامین منابع مالی با بکارگیری ابزار قانونی که منجر به همراهی بانکها خواهد شد را ازجمله اولویتهای کاری خود معرفی کرد.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس مطرح کرد: در ادامه این جلسه نمایندگان نیز نسبت به اجرای قوانین مجلس در حوزه مسکن سرعتدهی به ساخت مسکن با اصلاح از بافت فرسوده و اصلاح جادههای پرخطر تاکید کردند.
وی با اشاره به ادامه جلسه کمیسیون انرژی و میزبانی نمایندگان این کمیسیون از احمد میدری وزیر تعاون، کار، رفاه اجتماعی، گفت: تحول در جادهسازی و اصلاح راههای مواصلاتی در مسیر صنایع و پتروشیمیها با هدف تسهیل رفت و آمد کارکنان و کاهش خطرات، ساخت بیمارستان در نزدیکی صنایع مستقر با هدف حمایت از بیمهشدگان تامین اجتماعی، انتقاد به انتصابات غیرتخصصی در زیرمجموعه وزارت کار که مانع از پیشرفت و منجر به عقبماندگی شده است و مشهود بودن بیعدالتی در تقسیم منابع شستا در استانها و صندوق بیمه بازنشستگان را ازجمله نقطه نظرات نمایندگان در نشست با این وزیر پیشنهادی مطرح کرد.
سنگدوینی اضافه کرد: همچنین تاکید بر واگذاری شرکتهای زیانده شستا که مدیران آنها حقوقهای نجومی دریافت میکنند، ایجاد اشتغال بهعنوان وظیفه اصلی وزیر کار، اعتمادسازی برای بخش خصوصی با هدف ایجاد اشتغال، عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و نارضایتی مردم از این مسئله قطع پی در پی بیمه کارگران به ویژه کارگران ساختمانی، ایجاد چارچوب برای هدفمندی یارانهها، توزیع ناعادلانه منابع به دلیل سوءمدیریت و بروکراسی اداری، استفاده غیرقابل وصف از افراد ناکارآمد در زیرمحموعه وزارت کار، عدم تامین درست خوراک پتروشیمیها که تولید آنها را دچار اخلال میکند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس توضیح داد: همچنین سوالاتی همچون اینکه دکترین اقتصادی شما برای رفع فقر و تبعیض چیست؟ و اینکه شما به سیاستهای اقتصادی دهه هفتاد چه نگاهی دارید ازجمله سوالاتی بود که نمایندگان از وزیر پیشنهادی کار پرسیدند و وی نیز ضمن ارائه برنامههای خود و عدم تایید برخی اقدامات، توانست نمایندگان را در برخی موانع قانع کند.
وی ادامه داد: آقای میدری معتقد است با حذف دانشگاهیان، رسانهها، تشکلها نمیتوان مشکلات را حل کرد، بنابراین این افراد باید کنار حکومت نگه داشت.
سنگدوینی اضافه کرد: همچنین محمدرضا ظفرقندی وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان و آموزش پزشکی از لحاظ تخصصی مورد بررسی کمیسیون قرا گرفت فعالیت و تجربیات عمیق و تخصصی در حوزه به بهداشت و درمان داشته است اما باید در جلسات بعدی توضیحات بیشتری ارائه دهد تا نمایندگان به جمعبندی نهایی برسند.
وزیر پیشنهادی اقتصاد درباره سیاستهای پولی و مالی به نمایندگان گزارش داد
همچنین مصطفی پور دهقان عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره نشست روزگذشته کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: آقای عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی اقتصاد در نشست کمیسیون حاضر شده و سوابق و برنامههای خود را به همراه سیاستهای پولی و مالی مدنظر برای نمایندگان تشریح کرد.
نماینده مردم یزد در مجلس افزود: وزیر پیشنهای اقتصاد درباره موضوعات اقتصادی که باید اصلاح شود گزارش داد و در خصوص روندهایی که در صورت حضور در این وزاتخانه در دستور کار قرار میدهد، به نمایندگان توضیحاتی ارائه کرد.
وی ادامه داد: وزیر پیشنهادی اقتصاد درباره عملکرد خود در سیاستهایی پولی و مالی در زمانی که رئیس بانک مرکزی بود، عنوان کرد که شرایط آن زمان کشور سبب اتخاذ برخی از سیاستهای پولی و مالی بوده است.
پوردهقان خاطرنشان کرد: در ادامه نمایندگان نظرات، دیدگاهها و انتظارتی که از این وزارتخانه و وزیر پیشنهادی اقتصاد دارند، برشمردند.
کابینه پزشکیان نشان میدهد رئیسجمهور دنبال وفاق ملی است
از سوی دیگر حجتالاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر فعلی اطلاعات که برای تصدی این وزارتخانه در دولت چهاردهم نیز در لیست وزرای پیشنهادی رئیس جمهور به مجلس معرفی شده است، در گفت وگویی در پاسخ به این پرسش که با چه رویکردی وزارت اطلاعات را در صورت کسب رأی اعتماد نمایندگان، اداره خواهید کرد؟ گفت: رویکرد من برقراری امنیت و آرامش و همچنین حل دغدغههای امنیت روانی است.
وی علت انتخابش به عنوان وزیر پیشنهادی اطلاعات در دولت چهاردهم از سوی رئیس جمهور را وفاق ملی دانست و افزود: کابینه پیشنهادی نشان میدهد رئیسجمهور خودش دنبال وفاق ملی است و این موضوع را باید با جدیت همهمان دنبال کنیم.
وزیر اطلاعات درخصوص توصیهاش به نمایندگان مجلس، اظهار کرد: انشاءالله نمایندگان به کابینه پیشنهادی رأی یکدست بدهند تا دولت هرچه سریعتر مستقر شود و بتواند سیاستهای آقای رئیس جمهور را دنبال کند.
نصیرزاده:در «وعده صادق» کمتر از ۱۰درصد توان را بکار گرفتیم
همچنین ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در توضیح جلسه عصر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور امیر نصیرزاده وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، گفت: گزینه پیشنهادی وزارت دفاع برای دومین بار در جلسه کمیسیون امنیت ملی حاضر شد.
وی افزود: نصیرزاده در این جلسه به موفقیت عملیات «وعده صادق» اشاره و بیان کرد که ما در این عملیات کمتر از ۱۰ درصد توان خود را به کار گرفتیم و با تعدادی از قدرتهای غربی مواجه شدیم. نتیجه عملیات مذکور این بود که بازدارندگی ما ارتقا و بازدارندگی رژیم صهیونیستی تضعیف شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: وزیر پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به برنامههایش در بحث رسیدگی به وضعیت کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح و درباره توسعه فعالیتهای دانش بنیان و فعالیتهای اقتصادی منضبط و شفاف نیروهای مسلح اشاره کرد. همچنین وی تاکید کرد که باید تهدیدهای موجود را رصد و پایش و آن را به فرصت تبدیل کرد و همچنین اعلام کرد که تجهیزات جدید مبتنی بر نیاز نیروهای مسلح ساخته خواهد شد.
رضایی اظهار کرد: لزوم رسیدگی به وضعیت نیروها و بازنشستگان نیروهای مسلح و لزوم طراحی و ساخت هواپیمای مناسب برای مسافربری در وزارت دفاع نیز از جمله مواردی بود که نمایندگان در جلسه امروز مطرح کردند.
وی ادامه داد: مرکز پژوهشهای مجلس هم گزارشی از ارزیابی برنامههای وزیر دفاع در این جلسه بیان کرد و تاکید مرکز پژوهشها بر این بود که برنامه وزیر پیشنهادی دفاع از جامعترین برنامهها است، وی تحلیل و راهبردهای خیلی خوبی دارد و مبتنی بر اسناد بالادستی و فرامین مقام معظم رهبری است و تلاش وزیر این بوده که این وزارتخانه را تبدیل به یک نهاد پویا و فعال کند. همچنین تلاش شده است تا موقعیت وزارت دفاع به عنوان پل ارتباطی
دولت و مجلس شورای اسلامی تقویت شود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بر توسعه توان دفاعی تاکید کرد و گفت انتظار است از تمام ظرفیتهای دولت و مجلس شورای اسلامی برای تولید و قدرت استفاده شود تا روز به روز قدرت دفاعی توسعه پیدا کند. همچنین وی گفت که انتظار مجلس شورای اسلامی تولید قدرت، حفظ کرامت و منزلت نیروهای مسلح است و باید مبنای عمل وزیر جدید دفاع برنامه هفتم توسعه باشد.
نظر مثبت کمیسیون شوراها درباره وزرای پیشنهادی دفاع، اقتصاد و آموزش و پرورش و دادگستری
ولی الله بیاتی، سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس نیز با اشاره به نشست روزگذشته کمیسیون شوراها گفت: در جلسه وزرای پیشنهادی دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و امور اقتصادی و دارایی و آموزش و پرورش با حضور در کمیسیون به ارائه برنامههای خود پرداختند.
سخنگوی کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: امینحسین رحیمی وزیر پیشنهادی دادگستری اولین مهمان جلسه عصر امروز کمیسیون بود که معاون پارلمانی رئیس جمهور و رئیس سازمان تعزیرات حکومتی نیز وی را در این جلسه همراهی میکردند.
وی با اشاره به موافقت اعضای کمیسیون با سوابق و برنامههای این وزیر پیشنهادی، عنوان کرد: آقای رحیمی سابقه وزارت دادگستری را در کارنامه خود دارد که عملکرد گذشته وی برای نمایندگان قابل قبول بود؛ همچنین او در این جلسه توانست به خوبی پاسخگوی سؤالات و ابهامات نمایندگان باشد و نظر آنها را جلب کند. بر همین اساس برآیند نظر اعضای کمیسیون نسبت به آقای رحیمی برای تصدی مجدد بر وزارت دادگستری مثبت است.
بیاتی ادامه داد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نیز در توزیع برنامههای خود عنوان کرد که برای جذب معلم و ارتقاء مسائل مربوط به رفاهیات معلمان برنامه دارد.
وی افزود: به طور کل فضای کمیسیون درباره وزرای پیشنهادی دفاع، امور اقتصادی و دارایی، آموزش و پرورش و دادگستری مثبت بود.
به گزارش عصراقتصاد، از شنبه آینده (۲۷ مردادماه) جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز خواهد شد و این روند به صورت دو شیفت در صحن علنی مجلس تا چهارشنبه (۳۱ مردادماه) ادامه خواهد داشت.