نایب رئیس شورای رقابت از ادامه فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو خبر داد و گفت که در دوران گذار از وضع فعلی نیاز است سامانهای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیشبینی شده است اما به معنای تایید قرعهکشی نیست؛ این سامانه صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرفکننده واقعی عرضه شود.
محمود دودانگه در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه بازار خودرو قرار است در چارچوب مصوبه شورای رقابت تنظیم شود، اظهار کرد: با بررسیهای انجام شده شورای رقابت بازار خودرو را انحصاری تشخیص داده است؛ بنابراین طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی باید دستورالعمل تنظیم بازار خودرو دراین مورد تدوین و اجرایی شود. این دستورالعمل چند محور دارد، یکی از این محورها واقعی شدن قیمت خودروها است.
درواقع قیمت بسیاری از خودروهای تولیدی بنگاههای خودروساز واقعی نیست و پایینتر از قیمت تمام شده است، بنابراین قرار است قیمت خودروها واقعی شود که این مهم میتواند به خودروسازان کمک کند و زیان آنها را پوشش دهد.
وی افزود: یعنی شورای رقابت نه تنها معتقد است خودروسازها نباید زیان کنند بلکه بر این باور است که این شرکتها حتما باید سودده باشند. این پیام واضح از سوی شورای رقابت اعلام شده است و این شورا نمیخواهد قیمتگذاری دستوری که به زیان خودروسازان است تداوم داشته باشد.
این موضوع میتواند به خودروسازان کمک کند که بتوانند تولید خود را افزایش دهند، سرمایهگذاری جدید داشته باشند و محصولات جدید ارائه کنند.
دودانگه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا و معامله خودرو با قیمت پایینتر از بازار عنوان کرد: بازار خودرو دو طرف دارد. یک طرف عرضه یک طرف تقاضا؛ فروش خودرو در بورس کالا منافع طرف عرضه را بیشینه میکند، ولی آیا منافع مصرفکنندگان مورد توجه قرار میگیرد؟ فرض کنید قیمت تمام شده به اضافه سود برای یک خودرو ۱۰۰ واحد است، اگر خودروساز مجاز باشد در فرایندی حراجگونه خودرو را با قیمت ۲۰۰ واحد عرضه کند، منافع مصرفکننده چگونه تامین میشود؟
این عضو شورای رقابت با تاکید بر اینکه قیمت خودرو در بازار واقعی نیست، اظهار کرد: قیمتهایی که در بازار است به دلیل تقاضاهای سفتهگرایانه، واقعی نیست.
اگر در بازار تقاضای واقعی باشد و عرضه به حد کافی رخ دهد، خودرویی با قیمت تمام شده ۱۰۰ واحد نباید ۲۰۰ واحد به دست مصرفکننده برسد. موضوع مهم برای شورای رقابت این است که یک فضای رقابتی در بازار شکل بگیرد و هم منافع تولیدکننده حفظ شود و هم منافع مصرفکننده.
دودانگه در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه وزارت صمت از حذف سامانه یکپارچه خبر داده بود چرا در دستورالمعل شورا باز هم به تداوم این سامانه اشاره شده است؟ گفت: پیشبینی شورا این است که با تداوم تولید و عرضه خودروسازان و همچنین انجام واردات و اعمال ضوابطی برای طرف تقاضا، میزان تقاضاها واقعی میشود و نیازی به قرعهکشی نخواهد بود اما در دوران گذار از وضع فعلی نیاز است سامانهای برای عرضه محصولات تولیدی خودروسازان وجود داشته باشد. این سامانه در چارچوب تصمیم شورای رقابت، سامانه فروش یکپارچه خودرو پیشبینی شده است اما به معنای تایید قرعهکشی نیست؛ صرفا ابزاری است که خودروهای تولیدی به مصرفکننده واقعی عرضه شود.
بر اساس این گزاش، شورای رقابت روزیکشنبه دستورالعمل تنظیم بازار خودروها را منتشر کرد که بر اساس آن عرضهکنندگان خودرو را موظف به اجرای تعهداتی در هفت بند کرده است؛ نکته قابل توجه این است که شورای رقابت در بندهای ۴ و ۵ دستورالعمل صادره، بر عرضه خودرو در سامانه یکپارچه اشاره کرده است.
- افزایش مالیات ستانی توأم با شفافیت بیشتر شده است/ بهبود وضعیت اقتصاد کشور به واسطه خروج از شرایط کرونایی
- دنیای واقعی ما و واقعیت در دنیای مسئولان (طنز)
- صفآرایی بیمهها در مقابل پزشکان
- تبلیغات میدانی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ آغاز شد
- گواهی سپرده نفت؛ ابزاری برای حفظ ارزش پول ملی
- بهرهبرداری از ۸۸۸ طرح تعاونی به ارزش ۵ هزار میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۶ هزار نفر
- ۱۸۱ میلیارد تومان درآمد بخش کشاورزی از محل دانشبنیانها
- سبد معیشتِ دولت با واقعیتها نمیخواند
- درج نماد شرکت گروه مالی شهر در بورس اوراق بهادار تهران
- پیام نوروزی سیدهادی شیخ الاسلامی مدیرعامل بیمه میهن
- ساعت کاری بانک کارآفرین در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان اعلام شد
- اسامی شعب کشیک بانک شهر در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ اعلام شد
- سرمایهگذاری ۱۶۰ میلیارد دلاری برای افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت تولید نفت و گاز
- زمان اعلام قیمت جدید خودروهای داخلی مشخص شد
- تمدید پرداخت وام کمک ودیعه مسکن تا پایان شهریور ۱۴۰۲
- قیمت خودرو امروز نهم فروردین ۱۴۰۲/ جهش قیمت پژو در بازار
- پیشبینی جالب یک کارشناس از آینده بازار مسکن
- قیمت جدید مرغ اعلام شد/یوسفی: مرغ ارزان شد
- تولید نفت ایران به ۲.۶۵ میلیون بشکه در روز افزایش یافت
- رشد ۳۰۰ هزارتومانی قیمت سکه امامی /طلای ۱۸ عیار به ۲ میلیون و ۵۶۹ هزار تومان رسید
- رشد ۱۵ هزار واحدی شاخص کل بورس
- وضعیت چکهای برگشتی کل کشور در ۱۴۰۱
- تجارت یک ماهه ایران و اروپا به ۴۰۰ میلیون یورو رسید
- ۱۷۱۴ واحد تولیدی در سال گذشته احیا شد
- وکالتی کردن غیر حضوری حساب ها در پست بانک
- قیمت خودرو امروز ۷ فروردین ۱۴۰۲/ پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
- اسامی شعب کشیک بانک شهر در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ اعلام شد
- امکان دریافت صورتحساب پیشرفته کارت در همراهبانک رسالت
- پیش بینی قیمت طلا و سکه ۵ فروردین ۱۴۰۲ /دلار طلا را صعودی میکند؟
- پشتیبانی ۲۴ساعته در مرکز امداد مشتریان بانک قرض الحسنه رسالت
- قیمت طلا و سکه در بازار ۶ فروردین ۱۴۰۲ +جدول
- قیمت طلا و سکه امروز ۱ فروردین ۱۴۰۲+جدول
- معرفی سایت های معتبر اقتصادی جهان
- پیشبینی قیمت خودرو در سال ۱۴۰۲/ دولت تنها عامل گرانی است؟!
- سقوط قیمت طلا /نوسان بیت کوین در کانال ۲۸ هزار دلار
- انتقال پول لحظه ای با همراه بام ملی