کد خبر: 04020179294
اقتصادبازارروزنامه

نحوه محاسبه قیمت کالاها اعلام شد

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، همزمان با آغاز مرحله پنجم درج قیمت تولیدکننده از امروز، جداول ضرایب سود و هزینه‌های شبکه‌های توزیع و عرضه را منتشر کرد.

به گزارش وزارت صمت، عباس تابش، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان طی نامه‌ای به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت (صمت) استان‌ها با اشاره به جلسات هیئت تعیین و تثبیت قیمت‌ها برای تصمیم درباره بررسی، محاسبه و کنترل عوامل مؤثر در قیمت تمام شده کالا و خدمات و سیستم‌های مربوط به توزیع تا مرحله مصرف، بر اساس درخواست‌ بنگاه‌های اقتصادی و در راستای اجرای طرح شفاف سازی قیمت و درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده، جداول ضرایب سود و هزینه‌های شبکه‌های توزیع و عرضه را به همراه ضوابط استفاده از این ضرایب اعلام کرده است.

وی در ادامه این ابلاغیه تاکید کرده که هزینه‌های مربوط در ضرایب اعمالی، قبلا در قیمت کالاها لحاظ شده و بنابراین هرگونه افزایش قیمت به بهانه مصوبه ابلاغی ممنوع است. بر این اساس ضرایب افزایشی از محل جابجایی هزینه‌های مرتبط در حلقه‌های دیگر تامین و توزیع، پوشش داده می‌شود. این ابلاغیه جایگزین آیین نامه و ضوابط قبلی استفاده از ضرایب سود عمده‌فروشی و خرده‌فروشی کالا شده است.

واردکنندگان مکلف به درج قیمت واردات و قیمت مصرف‌ بر روی کالا شدند

از سوی دیگر مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان درباره تکالیف واردکنندگان کالا در اجرای طرح خرید شفاف که بر اساس آن تولیدکنندگان مکلف به درج قیمت‌های تولیدی خود روی انواع کالا هستند، گفت: در این طرح همه تولیدکنندگان و واردکنندگان مکلف هستند که دو نوع قیمت را روی کالا درج کنند؛ یکی قیمت تولیدکننده و یا واردکننده و یکی هم حداکثر قیمت مصرف‌کننده که تفاوتی هم برای شرکت‌های تولیدی یا وارداتی ندارد.

محسن حسینلویی یادآور شد: قانون حمایت از حقوق مصرف‌کننده که از سال ۱۳۸۸ مصوب و ابلاغ شده و تفکیکی بین تولیدکننده و واردکننده قائل نشده است، بنابراین همه کالاها چه تولید داخل و چه کالاهایی که وارداتی هستند، مکلف به درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده هستند.

وی ادامه داد: در کالاهای وارداتی، قیمت واردکننده درج می‌شود که در این قیمت، مالیات بر ارزش افزوده و سود وارد کننده نیز لحاظ شده و ضرایب سود عمده‌فروشی و خرده‌فروشی نیز به آن اضافه شده و حداکثر قیمت مصرف‌کننده روی کالا درج می‌شود و عرضه‌کنندگان می‌توانند پایین‌تر از حداکثر قیمت مصرف‌کننده با یکدیگر رقابت کردهو کالای خود را به فروش برسانند.

مدیر کل نظارت بر خدمات عمومی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در مورد کالاهای وارداتی بیان کرد: روی کالا قیمت واردکننده و حداکثر قیمت مصرف‌کننده درج می‌شود و خرده‌فروشان مکلف هستند که در این بازه قیمتی کالا را عرضه کنند.

وی در مورد روند اطلاع از اصالت کالا و شناسه آن برای خریداران، توضیح داد: این موضوع بستگی به نوع و ماهیت کالا دارد، برای مثال خریداران موبایل و تبلت می‌توانند از سامانه گارانتی که موجود است، استعلام بگیرند تا هم از اصالت کالا مطمئن شوند و هم از قاچاق بودن یا وارداتی بودن آن خبردار شوند.

حسینلویی با بیان این‌که کالای بدون شناسه، قاچاق محسوب می‌شود، اعلام کرد: خریداران در صورت مشاهده کالای قاچاق، موارد را به شماره ۱۲۴ اعلام کنند تا سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها اقدام کنند.

اعلام کالاهایی که مشمول مرحله پنجم طرح خرید شفاف نمی‌شوند

مدیرکل نظارت بر خدمات عمومی و شبکه‌های توزیعی و اقتصادی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، در مورد کالاهایی که در مرحله پنجم طرح خرید شفاف مشمول درج قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده نخواهند شد نیز گفت: اقلام دارویی و پزشکی، گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، شکر، برنج، انواع صنایع‌دستی، مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای غیر قابل عرضه به مصرف‌کننده نهایی، البسه، پارچه و پوشاک، طلا، جواهر، زیورآلات، محصولات کشاورزی غیر بسته‌بندی و فله، محصولات بورسی، انواع قطعات و ابزار و لوازم غیر بسته‌بندی، مصالح ساختمانی غیرقابل بسته‌بندی، لوازم‌التحریر غیر قابل بسته‌بندی، کالاهای صنفی که در محل تولید عرضه می‌شوند مانند آش و حلیم و… در این مرحله شامل طرح نمی‌شوند.

وی افزود: همه موارد یاد شده، جزو موارد استثنا در مرحله پنجم هستند و برخی از آن‌ها در مرحله ششم به این طرح افزوده خواهند شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا