کد خبر: 201201123685
اقتصاد

واردات کالاهای مصرفی کاهش یافت/ افزایش ۱۷.۷ درصدی صادرات

وزیر صمت ضمن اشاره به کاهش ۸ درصدی واردات کالاهای مصرفی، گفت: صادرات در سال جاری ۱۷.۷ درصد رشد ارزشی را تجربه کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رضا فاطمی امین امروز در آئین آغاز دهمین دوره انتخابات اتاق‌های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران اظهار کرد: بزرگترین ثروت یک کشور سازمان‌های آن هستند زیرا تشکل‌ها و سازمان‌ها فعالیت‌های اصلی را انجام می‌دهند. حاکمیت می‌تواند اهداف مشترک را ترسیم و زیرساخت را فراهم و با ایجاد تسهیلگری و انجام نظارت به ایجاد سازمان‌های قوی کمک کند.

وزیر صمت افزود: در دولت سیزدهم همدلی و تعامل با اتاق‌های بازرگانی برقرار شد و امیدواریم این همراهی دولت و بخش خصوصی تداوم داشته باشد زیرا برای انتخابات، اقدامات گسترده‌ای انجام شد که امیدواریم سرآغاز یک تحول جدید باشد تا اتاق‌ها با یکدیگر و در همکاری با حاکمیت به اعتلای اقتصاد کشور کمک کنیم.

فاطمی امین ادامه داد: آمار کلان گویای اقدامات خوب و حرکت به سمت رشد است که بر اساس اعلام مرکز آمار، شاهد رشد ۵ درصدی صنعت در ۹ ماهه امسال بودیم و رشد بخش معدن هم پس از چند سال، مثبت شده است.

همچنین صادرات در سال جاری ۱۷.۷ درصد رشد ارزشی را تجربه کرده است. در بخش واردات ۱۶.۹ درصد رشد داشتیم که بخش عمده آن مربوط به کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای می‌شود.

وی افزود: واردات کالاهای واسطه‌ای ۱۶ درصد رشد، واردات کالاهای سرمایه‌ای ۵۱ درصد رشد و واردات کالاهای مصرفی ۸ درصد کاهش داشته است، بر این اساس واردات ما در خدمت تولید بوده است.

تمرکز صادرات باید بر کالاهای پیچیده باشد

فاطمی‌امین اظهار کرد: در ۱۰ ماهه سال گذشته ۵ میلیارد دلار واردات ماشین آلات داشتیم اما در ۱۰ ماهه امسال واردات ماشین آلات ۸ میلیارد دلار بود؛ این موضوع نویدبخش این است که فعالان اقتصادی با وجود مشکلات موجود، حرکت بسیار خوبی را آغاز کرده‌اند و ما نیز به عنوان دولت وظیفه حمایت از آنها را بر عهده داریم.

وزیر صمت گفت: ما باید هوشمندانه حرکت کنیم و تمرکز صادرات ما باید روی کالاهای پیچیده و کالاهایی که کمتر کشورهایی آن را صادر می‌کنند، باشد.

باید به سمت صادرات محصولات دانش بنیان حرکت کنیم تا از این طریق علاوه بر کسب درآمد اقتصادی بتوانیم استقلال اقتصادی نیز داشته باشد.

وی اظهار کرد: ما باید بازارهای خودمان را بشناسیم و لذا در تجارت با کشورهای مختلف تعامل داشته باشیم، ما از بازار کشورهای آفریقایی به صورت جدی غفلت کرده‌ایم، اما سال گذشته صادرات ما به آفریقا نسبت به سال قبل از آن ۱۰۰ درصد رشد داشت و امسال نیز ۱۵ درصد رشد داشته است.

بر همین اساس هفته گذشته دو میلیارد دلار تفاهم نامه و قرارداد بین ایران و کشورهای غرب آفریقا امضا شد و این در حالی است که کل صادرات ما به آفریقا یک میلیارد و دویست میلیون دلار است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا