کد خبر: 2005991799
روزنامهسلامت و رفاهعدالت و رفاه اجتماعی

پروتکل‌های بهداشتی در مراسم محرم احتمال ابتلا را صفر نمی‌کند

معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد مقابله با کرونا استان تهران درباره دستورالعمل مراسم عزاداری محرم گفت: هیچ دستورالعملی احتمال خطر را صفر نمی‌کند.

«علی ماهر» معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد مقابله با کرونا  درباره پروتکل‌های بهداشتی ابلاغی برای مراسم‌ محرم گفت: ما بارها گفتیم که ستاد ملی کرونا با هر تجمعی مخالف است، ولی اگر افراد علاقه دارند به صورت حضوری در این مراسم‌ها شرکت کنند، این پروتکل که اجبار کرده تا افراد حداقل در فضای باز و در فاصله دو متری از هم باشند، کمک می‌کند تا انتقال ویروس به حداقل برسد، اما باز هم توصیه ما این است که افراد در هیچ تجمعی شرکت نکنند، چون هر تجمعی می‌تواند خطرناک باشد.
وی با توصیه‌ به افرادی که در مراسم‌های عزاداری محرم شرکت می‌کنند، گفت: سه اصل طلایی ما سر جای خود باقی است: استفاده از ماسک، شستشوی مناسب دست‌ها و ایجاد فاصله‌ی دو متری با افراد باید در هر شرایطی رعایت شود. اگر این سه اصل رعایت نشود، موارد دیگر هیچ فایده‌ای ندارد. در هر حال اگر افراد در مراسم شرکت می‌کنند با دقت بیشتری موارد را رعایت کنند و حتما رعایت فاصله‌گذاری و دور شدن از فضای بسته را درنظر داشته باشند چون در فضای بسته امکان سرایت بسیار بیشتر خواهد شد.
ماهر درباره دستورالعمل‌های مرتبط با مراسم عزاداری محرم گفت: هیچ دستورالعملی احتمال خطر را صفر نمی‌کند و اگر در این مراسم‌ها خطایی در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی رخ دهد، طبق صحبت‌های استاندار تهران از طریق مقامات امنیتی و انتظامی برخورد صورت می‌گیرد، اما طبیعتا انتظار ما این است که خود مردم این موارد را رعایت کنند تا نیازی به این برخوردها نباشد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد مقابله با کرونای تهران در مورد خطر افزایش شیوع ویروس کرونا در پی سفرهای مردم در چند روز گذشته، گفت: اثر مسافرت‌هایی که مردم در این چند روز تعطیلی رفتند را در دو الی سه هفته‌ آینده خواهیم دید و احتمال ایجاد نگرانی زیاد است.
وی ادامه داد: در این شرایط می‌توان پیش‌بینی کرد که در روزهای تعطیل مردم سفر خواهند کرد و ستاد ملی حتما این پیش‌بینی را کرده بود، اما کنترل این موضوع با ستاد ملی است و اگر این ستاد دستور دهد که نیاز به سختگیری بیشتری خواهد بود، این موضوع قابلیت اجرا خواهد داشت، همچون بعضی از کشورهای دیگر که رفت و آمدها به شهر را کنترل کردند، اما فعلا ستاد کرونا چنین تصمیمی را نداشته است و اگر این رفتارها ادامه پیدا کند، احتمالا وارد برخوردهای شدیدتر خواهد شد.
ماهر همچنین درباره وضعیت ساخت واکسن کرونا گفت: برای واکسن کرونا در ایران حداقل تا یک الی دو سال آینده باید منتظر بمانیم، اگر این واکسن در داخل تولید شود، می‌تواند در دسترس همه قرار بگیرد، اما فعلا در کشور تا کمتر از یک سال آینده نمی‌توان منتظر این واکسن بود.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا