چگونه فعالیتهای روزانه در پاندمی کرونا بر خلق و خو تاثیر میگذارد؟
مطالعات اخیر نشان میدهد برنامه مستمر روزانه شامل ورزش، انواع سرگرمیها، ساعت خواب منظم و کاهش زمان استفاده از تجهیزات دیجیتالی، در بهبود خلق و خوی افراد و افزایش سلامت روانی در دوران پاندمی کرونا موثر است.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، بر اساس آمار میزان افسردگی در تمام سنین در دوران پاندمی افزایش یافته است که موارد مختلف مانند اخبار بد و ناگوار، از دست دادن عزیزان، مشکلات اقتصادی و خانهنشینی از جمله دلایل آن به شمار می روند.
به دلیل کاهش دورهمیهای خانوادگی و سفر تفریحی، تعطیلی باشگاههای ورزشی و تفریحات دسته جمعی، محققان به دنبال راهکارهایی برای بهبود خلق و خوی افراد هستند که با کمترین هزینه و بدون قرار گرفتن افراد در اماکن پرخطر، باعث رهایی از افسردگی ناشی از پاندمی باشد.
این مطالعه که توسط محققان دانشگاه ورشو صورت گرفته نشان میدهد بررسی رسانههای اجتماعی، اخبار مربوط به بیماری و مرگ و مرگ اطرافیان، باعث ایجاد احساسات منفی در افراد شده است که میتواند بر جنبههای سلامتی نیز تاثیر منفی داشته باشد.
تمایل به وقت گذرانی با تلفن هوشمند، لپتاپ و دیگر تجهیزات دیجیتالی یکی از مهمترین رویدادهای اجتماعی در دوران کرونا است که تاثیر منفی بر سلامت روحی و جسمی افراد دارد. این مطالعه نشان میدهد فعالیت فیزیکی منظم، داشتن برنامه خواب روتین، کاهش زمان استفاده از تجهیزات دیجیتالی و انجام سرگرمیهای مختلف ماند کارهای هنری، آشپزی، گلکاری و بازی های فکری برنامههایی است که باعث بهبود سلامت روانی در دوران پاندمی میشود.
چندی پیش محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا دریافتند استفاده از برنامههای ورزش خانگی در دوران پاندمی، تاثیر قابل توجهی بر کاهش میزان افسردگی دارد. بر اساس تحقیقاتی که پیش از این انجام گرفته، میزان شیوع افسردگی و اضطراب در جوامع در ابتدای پاندمی کووید ۱۹ به ترتیب ۲۸ و ۲۶ درصد افزایش داشته است.
نتایج این مطالعه در نشریه Applied Psychology: Health and Well-Being منتشر شده است.