۵۰ پروژه برای تحول دیجیتال در فولاد کاوه جنوب کیش
تشریح جزییات حرکت فولاد کاوه جنوب کیش به سوی انقلاب صنعتی پنجم در گفتگوی عصر اقتصاد با معاون فناوری فولاد کاوه جنوب کیش
مهران ابراهیمیان
حسین خیاطی معاون فناوری و برنامهریزی فولاد کاوه جنوب کیش در گفت و گوی اختصاصی با عصر اقتصاد، از گامهای عملی این شرکت در راستای پیادهسازی مفاهیم انقلاب صنعتی نسل پنجم خبر داد.
حسین خیاطی با اشاره به اهمیت دیجیتالسازی در صنایع فولادی گفت: «شرکت فولاد کاوه با فراهم کردن زیرساختهای لازم، از جمله آمادهسازی بیگ دیتا و احداث دیتا سنتر مرکزی، شرایط لازم برای پردازش یکپارچه دادهها را ایجاد کرده است. این زیرساختها بستری را برای اجرای فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی، پردازش تصویر، رباتیک و مدلسازی سهبعدی فراهم میکند».
خیاطی با بیان اینکه تحول دیجیتال تنها با خرید فناوری محقق نمیشود، افزود: «اجرای تحول دیجیتال نیازمند برنامهریزی همهجانبه است. ما در فولاد کاوه علاوه بر استفاده از فناوریهای پیشرفته، روی آموزش نیروی انسانی و فرهنگسازی تمرکز کردهایم. نیروهای انسانی ما با توجه به سطح تحصیلات و تجربهای که دارند، این توانایی را دارند که سریعتر با فناوریهای جدید هماهنگ شوند».
تعریف بیش از ۵۰ پروژه برای تحول دیجیتال
وی با اشاره به نقشه راه تحول دیجیتال در فولاد کاوه گفت: «بیش از ۵۰ پروژه در این زمینه تعریف شده است که اجرای آنها به صورت گامبهگام و با توجه به بلوغ سازمان و منابع مالی پیش خواهد رفت. این پروژهها شامل دیجیتالسازی فرآیندها، رباتیکسازی، بهینهسازی کنترل کیفی با استفاده از پردازش تصویر، و جمعآوری و پردازش دادهها در لایههای مختلف سازمان است».
معاون فناوری فولاد کاوه جنوب کیش در توضیح برخی پروژهها گفت: «در بخش کنترل کیفی از پردازش تصویر استفاده میکنیم که تاثیر چشمگیری در کاهش خطاها و افزایش دقت داشته است. همچنین، با رباتیکسازی و اتوماسیون بخشهای مختلف، بهرهوری نیروها افزایش یافته و نیروی انسانی برای انجام فعالیتهای کلیدی آزاد میشود».
آموزش نیروی انسانی؛ چالش اصلی تحول دیجیتال
حسین خیاطی، یکی از چالشهای اصلی اجرای تحول دیجیتال را آمادهسازی نیروی انسانی دانست و افزود: «آشنایی کارکنان با فناوریهای پیشرفته، مانند هوش مصنوعی و شبکههای عصبی، یکی از اولویتهای ما است. این تحول نیازمند کشش و پذیرش فرهنگی در سازمان است، به همین دلیل علاوه بر سرمایهگذاری در تجهیزات، بر توانمندسازی کارکنان نیز تمرکز کردهایم».
معاون فناوری فولاد کاوه جنوب کیش با اشاره به ویژگی و مزیت پایین بودن سن متوسط کارکنان فولاد جنوب کیش و سطح تحصیلات بالا در این فولادسازی گفت: حوشبحتانه حرکت در مسیر انقلاب پنجم صنعی و دیجیتالی شدن صنعت در این مجتمع فولادی با این ویژگی ها سرعت بیشتری خواهد یافت و ما هم اکنون در حال ساخت ساختمان دیتا سنتر و مرکز داده های بزرگ هستیم که در یک برنامه میان مدت با تکمیل این ساختمان و مجموعه کارهای تعریف شده در نقشه را می توان تحول دیجیتال در این مجتمع را شاهد باشیم.
همراهی و حمایت مدیریت برای کوچ به سوی انقلاب صنعت پنج
دبیر اجرایی همایش نخستین همایش ملی آهن سازی در پایان از حمایت گسترده مدیریت فولاد کاوه در این مسیر خبر داد و گفت: «با اتمام معماری شبکه دیتا سنتر و برآورد تجهیزات مورد نیاز، در میانمدت اجرای پروژههای تعریفشده آغاز خواهد شد. این اقدامات نقش مهمی در بهینهسازی فرآیندها، افزایش دقت و کاهش هزینهها خواهد داشت».
وی در پاسخ به این سوال عصر اقتصاد که تاثیر استفاده از داده های بزرگ و هوش مصنوعی در افزایش بهره وری در فولاد کاوه جنوب کیش چه خواهد بود، گفت: ما انتظار داریم با استفاده از داده های بزرگ و استفاده از هوش مصنوعی در فولاد کاوه جنوب در بهینه سازی فرآیند ها نقش بسزایی داشته باشد.
حیاطی افزود: بدیهی است که تاثیر این تحولات در بخش های مختلف کارخانه متفاوت خواهد بود. به عنوان بخش هایی که از تکنولوژی های بالاتری استفاده می شود، تاثیر کمتری خواهد داشت و در بخش هایی که از تکنولوژی های پایین تری استفاده شده و بیشتر متکی بر نیروی انسانی است، تاثیر آن بیشتر خواهد شد سرعت تجزیه تحلیل و بهبود فرایند ها را بیشتر خواهد کرد.
وی ادامه داد: در بحث کنترل کیفی ما از پردازش کنترل تصویری استفاده خواهیم کرد که به شدت خطا را کاهش خواهد داد و نیروی انسانی را نیز آزاد خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به برگزاری نخستین همایش کنفرانس همایش آهن سازی در بندرعباس گفت: د راین همایش نیز با توجه به نگاه به آینده و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا با نگاهی به آینده سعی شد تا از مقالات علمی که به تکنولوژی های آینده پرداخته شده است، حمایت شود.
وی همچنین با اشاره به رویکرد آینده نگری و دانش پژوهی در فولاد کاوه جنوب کیش گفت: ما سعی کردیم به جای کمی سازی مقالات بر کیفیت مقالات تاکید کنیم و داوری ها با سختگیری و حساسیت بیشتری بر این موضوع تاکید داشتند؛ ولو آن که تعداد مقالات ارائه شده در کنفرانس کمتر باشد. همچنین برای این منظور سعی کردیم سطح مقالات را بالا نگه داریم و برای مقالات آی اس سی گرفتیم.