کد خبر: 200902146011
اخبار شرکت هاانرژیتولید و بازرگانی

۷۳۵ مورد تعمیرات و پشتیبانی خطوط لوله در نفت و گاز گچساران

مدیرعامل شرکت بهره‌ برداری نفت و گاز گچساران از انجام ۷۳۵ مورد ماموریت موفقیت‌ آمیز در قالب ایمن‌سازی، تعمیرات غیرمترقبه و اصلاحیه‌ های مهندسی از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون در محدوده خطوط لوله این شرکت خبر داد.

عصر اقتصاد: غلامرضا کمالی گفت: این شرکت تعمیرات و پشتیبانی بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خط لوله را که بخش قابل توجهی از آن در مناطق سخت‌ گذر است، بر عهده دارد. بخشی از خطوط لوله شرکت گچساران به‌دلیل فرسودگی در مواردی با مشکلاتی روبه‌رو شد که اداره‌ نگهداری و تعمیرات خطوط لوله با تلاش فراوان در کمترین زمان ممکن و با هدف صیانت از تولید، همچنین حفظ محیط زیست، این خطوط را به مدار عملیات بازگرداند.

مدیرعامل شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران اظهار کرد: در بحث ایمن‌سازی خطوط روزمینی و زیرزمینی در سایزهای مختلف از ۴ تا ۵۶ اینچ و در نقاط پراکنده در مجموع به متراژ ۲۶۰ کیلومتر ایمن‌سازی و فرآیند طراحی، خرید و نصب آند فداشونده آلومینیوم در مخازن فرآیندی و ذخیره واحدهای نمک‌زدایی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز گچساران از ابتدای سال تاکنون انجام شده است.

پیاده ‌سازی روش‌های اصولی و استاندارد برای حفاظت سطوح داخلی مخازن و تجهیزات در واحدهای نمک‌زدایی از مهم‌ترین اقدام‌های بازدارنده از بروز آسیب و تخریب گسترده سطوح داخلی این مخازن است.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران افزود: اکنون با توجه به اینکه مخازن نفتی در نیمه دوم عمر مفید خود به سر می‌برند شاهد روند افزایشی و شدید حجم آب و رسوبات همراه نفت خام هستیم و به همین دلیل لزوم نمک‌زدایی از نفت خام به‌منظور تولید و صادرات نفت خام مطابق کیفیت استاندارد تعریف‌شده بیش از پیش ضروری شده است.

کمالی با بیان اینکه به‌دلیل قدرت خورندگی بسیار بالای آب و رسوبات همراه نفت خام و با وجود اعمال پوشش‌های مقاوم به خوردگی در مخازن و تجهیزات واحدهای نمک‌زدایی، بعضاً شاهد بروز خوردگی‌های داخلی شدید در سطوح داخلی برخی از این مخازن به‌ویژه مخازن ائتلاف‌کننده ثقلی، کف‌گیر و نمک‌گیرهای برقی هستیم، تصریح کرد: همچنین به‌منظور تلاش برای به حداقل رساندن احتمال بروز خوردگی داخلی در مخازن هدف در واحدهای نمک‌زدایی، کارشناسان اداره بازرسی فنی و خوردگی فلزات پس از بررسی‌ها و ارزیابی‌ها، تصمیم به نصب آندهای فداشونده از جنس آلومینیوم در سطوح داخلی مخازن مورد نظر گرفتند.

وی در تشریح این اقدام توضیح داد: در ابتدا نسبت به طراحی و محاسبه مقدار و تعداد آندهای مورد نیاز برای مخازن هدف اقدام و خرید آنها در دستور کار قرار گرفت. پس از خرید آندهای آلومینیوم مورد نیاز، در زمان تعمیرات اساسی هر کدام از مخازن مورد نظر در واحدهای نمک‌زدایی، نصب آنها در مخازن در دستور کار قرار گرفت که اکنون در برخی از مخازن در واحدهای نمک‌زدایی گچساران ۳، رگ سفید ۲، بی‌بی حکیمه ۱ و ۲ این اقدام انجام شده و برای دیگر مخازن در واحدهای نمک‌زدایی مختلف نیز در زمان تعمیرات اساسی آنها در دستور کار قرار دارد که امید است با نصب آنها شاهد کمک به کاهش احتمال بروز خوردگی داخلی در مخازن مورد نظر، همچنین کاهش هزینه‌های تعمیراتی و مدت زمان تعمیرات اساسی مخازن باشیم.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا