مشاور عالی هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور با بیان این که به شدت نگران ایجاد بحران در مرغداریها به دلیل تامین نشدن به موقع نهادههای دامی هستیم، عنوان کرد برای تامین بازار نوروز وزارت جهاد کشاورزی و صمت به مرغداران دستور افزایش جوجه ریزی تا ۱۳۰ میلیون قطعه دادند، اما حالا واردکنندگان از تخصیص نیافتن ارز برای تامین به موقع نهادههای دامی و تاخیر ۲۰ روز تا ۱۰ ماهه برای تحویل خبر میدهند.
محمدعلی کمالی سروستانی، مشاور عالی هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور، در گفتوگو ایلنا درباره آخرین وضع تولید و بازار مرغ در روزهای پایانی سال گفت: بر اساس آنچه تصمیم و دستور وزارت جهاد کشاورزی و صمت بود مرغداران ما ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی برای تامین بازار نوروز انجام دادند.
وی ادامه داد: برای تنظیم بازار نوروز علاوه بر افزایش جوجه ریزی وزارتخانههای مذکور تصمیم گرفتند، سهمیه نهادههای دامی ذرت و کنجاله سویا دولتی مرغداران در سامانه بازرگاه از ۴ کیلوگرم به ۴.۹۰۸ کیلوگرم و دوره پرورش از ۴۰ به ۴۵ روز افزایش دهند.
به گفته کمالی سروستانی؛ این تصمیمات قاعدتا باید به افزایش تولید و حجم عرضه مرغ به بازار منتج شود، اما مشکل جدی در تامین نهادههای دامی به وجود آمده است که بدون شک موجب بحران در بازار مرغ ایام نوروز خواهد شد.
کمالی سروستانی افزود: به رغم آن که در سامانه بازرگاه به مرغدارانی که برای تامین بازار ایام نوروز جوجه ریزی کردند سهمیه نهاده اعلام شده، اما واردکنندگان نهادههای دامی به بهانه تخصیص نیافتن ارز از تحویل آنها سر باز میزنند.
وی تصریح کرد: واردکنندگان نهادههای دام به مرغداران اعلام کردهاند که اگر ارز به آن تخصیص داده نشود نهادهها را ۲۰ روز تا یک ماه آینده تحویل میدهند.
کمالی سروستانی تاکید کرد: اعلام تاخیر در تحویل به موقع نهادههای دامی در حالی که مرغداریهای کشور به دستور وزارت جهاد کشاورزی و صمت مملو از جوجه هستند، به معنی کمبود نهاده در بازار، گرانی و تلف شدن تعداد قابل توجهی از جوجههاست.
کمالی سروستانی از بانک مرکزی و وزارت صمت خواست بهانه تخصیص نیافتن ارز را از واردکنندگان بگیرند چراکه از دست دادن حتی یک روز در شرایطی که مرغداریهای کشور مملول از جوجه هستند میتواند بحران را نزدیکتر کند.
مشاور عالی هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغ گوشتی کشور تاکید کرد: در صورت عدم تامین به موقع نهادههای دامی برای مرغداران قیمت مرغ در نوروز رکورد جدیدی خواهد زد.
وی همچنین با انتقاد از قیمت مصوب مرغ، اظهار کرد: قیمت مصوب نهادههای دامی و همچنین هزینه حمل و نقل افزایش داشته و هر روز مرغداران با مشکلی جدیدی روبه رو میشوند، اما قیمت مصوب مرغ تغییر نکرده و این موضوع تهدیدی برای امنیت تولید است.
کمالی سروستانی ادامه داد: اگر میزان سهمیه جدید در نظر گرفته شده به مرغداران تعلق بگیرد هر کیلوگرم مرغ با در نظر گرفتن سود تولیدکننده ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان تمام میشود.
وی قیمت منطقی مرغ گرم برای مصرف کننده با توجه به هزینه تمام شده مذکور را ۲۳ هزار تومان عنوان کرد.
سازمان حمایت: تامین نیاز هزار تنی مرغ تهران در اولویت وزارت جهاد کشاورزی است
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تاکید کرد که عرضه های خارج از شبکه در توزیع مرغ باید به سرعت مسدود گردد.
به گزارش وزارت صمت، عباس تابش با بیان این مطلب، افزود: پروندههای مختلفی در خصوص عرضه مرغ به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
وی در ادامه بیان کرد: اگر بتوانیم ورودی مرغ به کشتارگاهها، خروجی مرغ زنده و خروجی گوشت مرغ از کشتارگاه ها را در سامانه ثبت کنیم و ورودی مرغ به مراکز عرضه نیز ثبت گردد این مشکلات حل خواهد شد.
رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: مقرر شد درهفته جاری تامین نیاز ۱۰۰۰ تنی گوشت مرغ تهران را با زیرساختی که مهیا شده وزارت جهاد کشاورزی در اولویت خود قرار دهد.
وی اضافه کرد: در چند روز گذشته نیز تا ۷۰۰ تن روزانه در استان تهران تامین گوشت مرغ انجام شده است.