کد خبر: 010802141227
اقتصادبازاربازارها و خدمات مالیبورسروزنامه

ارزش ۱۲۴ هزار میلیارد تومانی معاملات بورس در هفتمین ماه سال

در هفتمین ماه سال ۱۳ میلیون تن انواع محصول به ارزش ۱۲۴ هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالا معامله شد.

عصراقتصاد: آمار معاملات بورس کالای ایران در هفتمین ماه از سال ۱۴۰۲ نشان می دهد ۱۳ میلیون و ۳۴۴ هزار و ۲۷۵ تن انواع محصول به ارزش ۱۲۴ هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی معامله شد که نسبت به شهریور به ترتیب ۱۱.۶ و ۸.۴ درصد افزایش را در حجم و ارزش به ثبت رساند.

در مدت مذکور تالار محصول های صنعتی و معدنی میزبان معامله ۱۱ میلیون و ۳۰۶ هزار و ۷۵۶ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۸۱ هزار و ۶۳۷ میلیارد تومان بود.

همچنین ۶ میلیون و ۷۴ هزار و ۳۷ تن سیمان، ۲ میلیون و ۵۵۲ هزار تن سنگ آهن، یک میلیون و ۸۱۷ هزار و ۹۱۹ تن فولاد، ۸۲۵ هزار تن آهن اسفنجی، ۳ هزار و ۴۷۵ تن روی، ۲۷ هزار و ۶۲۰ تن آلومینیوم، ۳۶ هزار و ۶۳۵ تن مس، ۲ هزار و ۹۷۵ تن چدن، یک هزار تن کنسانتره مولیبدن، ۵۰۰ تن کک و ۴۵ تن کنسانتره فلزات گران بها در تالار محصولات صنعتی و معدنی داد و ستد شد.

در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز، یک میلیون و ۹۱۶ هزار و ۴۵۹ تن انواع کالا و محصول به ارزش بیش از ۴۰ هزار و ۶۶۶ میلیارد تومان در دو بخش داخلی و صادراتی معامله شد.

به این ترتیب ۵۱۹ هزار و ۲۰۰ تن وکیوم باتوم، ۶۳۲ هزار و ۶۸۹ تن قیر، ۴۰۱ هزار و ۹۹۱ تن انواع مواد پلیمری، ۱۶۳ هزار و ۸۰ تن لوب کات، ۱۵۸ هزار و ۶۵۰ تن مواد شیمیایی، ۲۷ هزار و ۸۷۰ تن گوگرد، ۲۳ هزار و ۳۹۹ تن روغن، ۱۰ هزار و ۶۱۸ تن فرآورده های نفتی، یک هزار و ۳۸۰ تن گازها و خوراک ها، یک هزار تن سلاپس واکس و ۲ هزار و ۱۴۰ تن عایق رطوبتی در این تالار به فروش رفت.

در تالار کشاورزی نیز یک هزار و ۱۵۰ کیلوگرم زعفران به ارزش ۵۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دادوستد شد. در بازار فرعی نیز ۱۲۱ هزار و ۱۵۸ تن انواع کالا و محصول (به ارزش یک هزار و ۷۱۶ میلیارد تومان) معامله شد.

بورس ورق برگرداند

اما در پی نوسانات بازار بورس که با رشد و ریزش در هفته‌های اخیر همراه شده روزگذشته برخلاف روزیکشنبه شاخص کل با کاهش مواجه شد و ۱۰ هزار و ۳۲۰ واحد افت کرد.

بازار سرمایه در اولین روز آبان ماه برخلاف روز یکشنبه با افت مواجه شد. شاخص کل ۱۰ هزار و ۳۲۰ واحد کاهش پیدا کرد و به  رقم ۲ میلیون و ۲۱ هزار و ۸۹۱  واحد رسید. شاخص هم‌وزن هم با افت ۴۲۴۷ واحد در عدد ۶۸۵ هزار و ۸۹۹ واحد ایستاد.

تعداد معاملات روزگذشته بازار بورس ۳۱۶ هزار و ۵۴۴ فقره به ارزش ۴۵۱۱ میلیارد تومان بود. این در حالی است که ارزش ۲۷۵ هزار معامله‌ی روز گذشته به ۵۷۳۷ میلیارد تومان رسید.

نمادهای شبندر، وبملت، شپنا، کگل، خودرو، فخوز و فملی بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند که بجز وبملت، سایر نمادها منفی به کار خود پایان دادند.

روزگذشته فرابورس هم با ۱۶۴ واحد افت مواجه شد و به رقم  ۲۴ هزار و ۸۶۶ واحد رسید. در فرابورس ۱۵۷ هزار و ۶۶۶ معامله انجام شد. هرمز، شگویا، زاگرس، آریا، خاور، شاوان و وهور بیشترین تاثیر منفی را در فرابورس داشتند که بین شش تا بیش از ۱۲ درصد کاهش یافتند. روز گذشته نیز فرابورس ۶۰ واحد افت کرده بود.

روند حرکت بازار بورس در هفته‌های اخیر گویای آن است که بازار در هر روز شرایط متفاوتی را سپری می‌کند. اواسط شهریورماه بازار پس از یک رشد کوتاه مدت به دو میلیون و ۱۵۰ هزار واحد رسید که پس از آن روند نزولی پیدا کرد.

از روز ۱۷ مهرماه نیز تقریبا روند خطی پیدا کرده و به صورت الاکلنگی به حرکت خود ادامه داده است. بازار روزگذشته با برتری تقاضا کار خود را آغاز کرد اما در ادامه مقداری با فشار فروش مواجه شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا