کد خبر: 150901111797
اقتصاداقتصاد کلانبازرگانی

از سرگیری تجارت آزاد بین ایران و پاکستان

سخنگوی وزارت صمت با اشاره به توافق تعرفه ترجیحی سال ۱۳۸۲ با پاکستان، گفت: از سال ۱۳۹۷ واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا ممنوع شد و خیلی از کالاهای موجود در توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران و پاکستان نیز در این لیست قرار گرفتند، اما حالا واردات تمام کالاهای مرتبط با نظام تعرفه ترجیحی با پاکستان که در سال ۱۳۹۷ ممنوع شده بود، رفع ممنوعیت شد و کارکرد اصلی تجارت ترجیحی با پاکستان احیا شد.

امید قالیباف در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در سال ۱۳۸۲ ایران و پاکستان یک موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی منعقد کردند، اظهار کرد: در این نظام تعرفه ترجیحی مقرر شد ۳۰۹ قلم کالای پاکستانی و ۳۳۸ قلم کالا از ایران به پاکستان با تعرفه پایین‌تر صادر شود.

همچنین به گفته وی بر اساس این موافقت نامه میانگین تعرفه دو کشور ۱۹.۵ درصد کاهش پیدا کرده است.

بر این اساس میانگین تعرفه وضع شده برای کالاهای ایرانی ۲۶ درصد و برای کالاهای پاکستانی ۱۲.۷ درصد وضع شده است.

این دو رقم نسبت به تعرفه‌ای که قبل از توافق نامه وجود داشت ۱۹.۵ درصد کاهش یافته است.

سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به مشکلات ارزی و در پی آن محدودیت واردات در سال ۱۳۹۷، تصریح کرد: از سال ۱۳۹۷ واردات بیش از ۲۰۰۰ قلم کالا ممنوع شد و خیلی از کالاهای موجود در توافق نامه تعرفه ترجیحی ایران و پاکستان نیز در این لیست قرار گرفت و کارکرد اصلی تعرفه ترجیحی مختل شد.

البته به گفته وی بر اساس کتاب تعرفه ۲۰۲۲، تعداد ۳۰۹ قلم (کالای پاکستانی) و ۳۳۸ قلم (کالا ی ایرانی) تبدیل به بیش از ۵۷۰ و ۷۵۰ کالا شده است. به طور کلی باید گفت با ابلاغ این توافق نامه واردات تمام کالاهای مرتبط با نظام تعرفه ترجیحی با پاکستان که در سال ۱۳۹۷ ممنوع شده بود، رفع ممنوعیت شد و کارکرد اصلی تجارت ترجیحی با پاکستان احیا شد.

قالیباف با بیان اینکه این موضوع می‌تواند اتفاق خوبی برای توسعه تجارت و تجارت آزاد با پاکستان باشد، گفت: در هفت ماهه امسال صادرات ایران به پاکستان ۷۰۴ میلیون دلار و واردات از این کشور ۵۶۳ میلیون دلار بوده است. پاکستان هفتمین مقصد صادراتی ایران است.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا