
مدیرکل راه و شهرسازی فارس، با اشاره به موقعیت راهبردی این استان در نقشه ترانزیتی کشور، از پیشرفت چشمگیر پروژههای راهسازی و بزرگراهی این استان با اهتمام ویژه دولت و وزارت راه و شهرسازی خبر داد.
ناصر رضایی مدیر کل راه و شهرسازی استان فارس گفت: استان فارس یکی از استانهای کلیدی در اتصال کریدور شمال به جنوب کشور است و توسعه زیرساختهای حملونقل در این استان نقشی تعیینکننده در تسهیل تجارت، گردشگری و تبادل میان مناطق مختلف کشور دارد.
وی افزود: استان فارس با وسعتی بیش از ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع، چهارمین استان پهناور کشور محسوب میشود که با ۹ استان کشور از جمله اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و خوزستان مرز مشترک دارد که این ویژگی، فارس را در قلب کریدور راهبردی شمال – جنوب و همچنین شرق به غرب قرار داده است.
رضایی اظهار داشت: موقعیت جغرافیایی فارس سبب شده تا این استان به گلوگاه ترانزیتی کالا و مسافر میان بنادر جنوبی کشور مانند بندرعباس و بندر بوشهر و همچنین با مراکز صنعتی و پرجمعیت مرکز و شمال کشور تبدیل شود.
مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس گفت: همچنین فارس بخشی از شبکه حمل و نقل بینالمللی آسیا بوده و نقش مهمی در اتصال جادهای میان استانها و بنادر ایفا میکند.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه آزادراهی، پروژه بزرگ آزادراه شیراز – اصفهان به عنوان یکی از مهمترین طرحهای ملی در حال حاضر در دست بهره برداری است که تلاشها برای تکمیل قطعه هفت آن با جدیت ادامه دارد.
رضایی اظهار کرد: این محور آزادراهی نقش بزرگی در اتصال سریع و ایمن مرکز کشور به جنوب ایفا میکند که قطعاً در ادامه با اجرای آزادراه شیراز – بوشهر این نقش بسیار پررنگتر و اثرگذارتر خواهد شد.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس، در خصوص پروژههای مهم راهسازی استان گفت: هم اینک چندین محور کلیدی در دست اجرا یا توسعه است که برخی از آنها از اهمیت ملی برخوردارند.
رضایی افزود: از جمله این پروژهها میتوان به محور شیراز – جم – عسلویه برای تقویت ارتباط فارس با قطب گازی پارس جنوبی، بزرگراه شیراز – بوشهر برای انتقال سریع کالا از بنادر جنوبی به مناطق مرکزی کشور، بزرگراه شیراز – فسا – داراب – حاجیآباد – بندرعباس که بخشی از کریدور اصلی شمال – جنوب محسوب میشود، محور شیراز – دشت ارژن – قائمیه – بابامیدان – کنار تخته – برازجان که حلقه ارتباطی فارس با استانهای کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر است اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین محور باب انار – سروستان – خرامه – ارسنجان – سعادتشهر نیز از جمله محورهای شریانی کشور به شمار میرود که با تکمیل آن، مسیر بندرعباس به اصفهان حدود ۱۳۰ کیلومتر کوتاهتر میشود و در ادامه نیز به کریدور بندرعباس – یزد متصل خواهد شد.
رضایی اظهار کرد: بزرگراه شیراز – سپیدان – یاسوج که ضمن اتصال فارس به استان کهگیلویه و بویراحمد، موجب توسعه گردشگری در منطقه خوش آب وهوای سپیدان نیز خواهد شد و بزرگراه فسا – استهبان – نیریز – قطرویه که مسیر ارتباطی فارس با استانهای شرقی از جمله کرمان و سیستان و بلوچستان است.
مدیرکل راه و شهرسازی فارس گفت: استان فارس به دلیل تنوع اقلیمی، مرکزیت اقتصادی در جنوب کشور و تمرکز بالای جمعیت شهری و صنعتی، نیازمند شبکهای مدرن و ایمن از راههاست که خوشبختانه با برنامهریزیهای انجام شده، توسعه زیرساختها در مسیرهای اصلی و فرعی در اولویت کاری قرار گرفته و اجرای طرحهای بزرگراهی با همکاری وزارت راه و شهرسازی و دستگاههای اجرایی در حال پیگیری است.
رضایی، با اشاره به نقش محوری فارس در اقتصاد حملونقل کشور افزود: وجود کلانشهر شیراز بهعنوان مرکز خدمات درمانی، صنعتی و فرهنگی جنوب کشور، ظرفیت فرودگاهی پیشرفته، دسترسی به مناطق ویژه اقتصادی و پیوند با شبکه ریلی، همگی فارس را به یکی از مراکز حملونقل ترکیبی و چند وجهی در سطح ملی تبدیل کرده است.
وی، ضمن تاکید بر ضرورت تکمیل پروژههای نیمهتمام فارس گفت: هم اینک در این استان در مجموع ۷۶۳ کیلومتر پروژه راه اصلی و بزرگراهی با پیشرفت فیزیکی چهار تا ۹۹ درصد در دست اجرا است که برای تکمیل آنها نیازمند ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم.