اطلاعات غلط خانههای خالی، سازمان مالیاتی را خجل کرد!
به گفته رییس سازمان امور مالیاتی در بحث مالیات بر خانههای خالی شاهد هستیم که اطلاعات غلط است و وزارت راه و شهرسازی اطلاعات نادرستی ارائه میدهد و در نهایت هم سازمان امور مالیاتی بد نام میشود.
به گزارش عصراقتصاد، آیین رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی روزگذشته ۲۶ آبانماه سالجاری با حضور سید محمدهادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور و الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت چهاردهم برگزار شد.
سید محمدهادی سبحانیان، رییس سازمان امور مالیاتی در این مراسم با بیان اینکه از سالهای گذشته تصمیم جدی گرفته شده که کشور با مالیات اداره شود، اظهار کرد: این موضوع در در اسناد بالادستی درج می شد اما در عمل شاهد اجرای این تصمیم نبودیم. شرایطی که شاید به کشور تکمیل شد ما را بر آنداشت که به سمت مالیات برویم و در حال حاضر تکیه عمده درآمدهای دولت از محل مالیات است که با توجه به بحران صندوق بازنشستگی و بحران محیط زیست، این اتکا به مالیات خبر خوبی است.
وقتی شیر نفت سفت میشود یا کم میشود، آثار آن در زندگی مردم سرریز میشود و رفتن به سمت مالیات باعث می شود تا صرفا به منابع نفتی تکیه نداشته باشیم و اگر اقتصاد کشور را به درآمدهای مالیاتی گره نزنیم به درآمد پایدار میرسیم.
وی افزود: موضوع مالیات نیاز به اقناع و اتفاق نظر دارد. اینکه بخواهیم درآمد مالیاتی را ۷۰ درصد افزایش دهیم باید مردم توجیه باشند. مردم بعضا این سوال را دارند که چرا با وجود منابع نفت و گاز، ما باید مالیات بدهیم. باید به مردم توضیح دهیم که ثروت بین نسلی کشور و سرمایهها نباید صرف امور جاری شود. باید مفصل در این زمینه گفت و گو شود و رسانه ها بخصوص رسانه ملی در این زمینه نقش موثری دارند.
رییس کل سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه سازمان باید پاسخ قانع کننده ای برای مردم در زمینه پرداخت مالیات داشته باشد گفت: بحمدالله در حال حاضر مردم می توانند محل هزینه کرد مالیات خود را مشخص کنند که بازخورد خوبی در مردم داشته است. این مساله تمکین مردم به مالیات را افزایش داده است.
سبحانیان خاطرنشان کرد: در سال جاری با وجود فرصت محدود حدود ۴۰۰ هزار نفر محل هزینه کرد مالیاتی خود را مشخص کردند و ۷۰۰۰ میلیارد تومان از این محل تامین مالی شد. این مالیات صرف عمران و آبادانی شهرها و روستاها میشود. این موضوعات نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگ سازی دارد.
وی تصریح کرد: ما میزهای خدمت را برگزار می کنیم و همین که مردم میبینند حرفشان شنیده می شود به آرامش می رسند. البته نباید زبان تیز ما در حوزه مالیات باشد. مالیات باید ابزار تنظیم گری مبتنی بر اطلاعات درست باشد اما در بخشهایی از جمله مالیات بر خانههای خالی این مشکل را شاهد هستیم که اطلاعات غلط است و وزارت راه و شهرسازی اطلاعات نادرستی در بحث خانههای خالی ارائه میدهد که باعث مشکلات برای مردم در بخشهایی مثل خروج از کشور میشود و در نهایت هم سازمان امور مالیاتی بد نام میشود.
سبحانیان با تاکید بر اینکه ما نباید تمام مسائل کشور را با ابزار مالیات حل و فصل کنیم، خاطرنشان کرد: سازمان مالیاتی سنگر اول مواجهه مردم با حاکمیت است. ما باید با مردم کریمانه برخورد کنیم. ما حتی در پاسخ سلام دادن هم باید مراقبت داشته باشیم و حاکمیت هم باید قدردان زحمات همکاران ما در سازمان مالیاتی باشد. همکاران ما باید مردم را قانع کنند تا ما با رضایتمندی مردم را با خود همراه کنیم.
وی گفت: ما باید همه اینها را بشنویم و برای آن طراحی داشته باشیم. مالیات ستانی باید عادلانه و مبتنی بر تکریم باشد. اگر ما بیش از توان مأمور مالیاتی پرونده در اختیارش قرار دهیم ممکن است مسیر عادلانه با خطا مواجه شود مانند پزشکی که قرار است ۱۰ بیمار ویزیت کند اما به ناچار صد بیمار را ویزیت میکند و باعث ناراحتی و عصبانیت او میشود. امیدواریم با همکاری حاکمیت این اهداف محقق شود.
رییس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به هوشمندسازی نظام مالیاتی گفت: مسیر هوشمندسازی و مالیات ستانی عادلانه برای بهبود فضای کسب و کار باید در دستور کار قرار گیرد. خوشبختانه دکتر همتی وزیر اقتصاد از ما حمایت می کنند که امیدواریم بتوانیم مسیر را با قوت بیشتری ادامه دهیم.
هدف دولت اصلاح ساختارها در حوزه اقتصاد است
همچنین الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت نیز در این مراسم با بیان اینکه امیدوارم وابستگی ما به نفت به صفر برسد، اظهار کرد: مردم، صاحبنظران و تحلیلگران سوال میکنند مهمترین اقدام دولت چیست؟ پاسخ همه اقتصاد کشور و سفره مردم است که لازمه آن سیاست خارجی فعال و مکمل آن است و در رأس همه آنها تحریمها و گسترش روابط تجاری است.
وی خاطرنشان کرد: هدف دولت چهاردهم اصلاح ساختارها در حوزه اقتصاد است و برای حوزه سیاست خارجی و حوزه اجتماعی هم به دنبال ایجاد وفاق، همبستگی و دلبستگی است. رئیس جمهور معتقد است برای همدلی، همه اقشار و همه طبقات در اداره کشور کمک کنند و چالش اداره سیاسی کشور را به عدالت سیاسی سوق دهد.
وی ادامه داد: متأسفانه مناسبات اجتماعی به هم ریخته و آشفته است و ابزار مالیاتی میتواند نظم اجتماعی و تشویق سرمایه گذار و ایجاد امید را به همراه داشته باشد.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت بیان کرد: کار رسانهای فرهنگ ساز تولید کننده نیز میتواند اقدام اثرگذار قابل توجهی باشد. ۲۰ سال نماینده بودم و با آقای نوبخت رقابت داشتیم که به امور مردم رسیدگی کنیم اما مردم نگاهشان به اقتصاد درمان نشده است.
حضرتی با اشاره به اهمیت نقش رسانه در پیشبرد اهداف سازمان امور مالیاتی کشور، گفت: تا زمانی که مردم مشتاق نباشند و به آنها احترام گذاشته نشود و به رسمیت شناخته نشوند، اهداف محقق نمیشود. در دنیا رسانه نقش بسیار مهمی دارد. اینکه چه باید کرد، موضوع مهمی است.
۲۰ هزار مگاوات برق کم داریم
رییس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه آقای پزشکیان پردهها را کنار میکشد و به صراحت میگوییم که ۲۰ هزار مگاوات برق کم داریم، اظهار کرد: این میزان کمبود برق در چند روز دولت چهاردهم ایجاد نشده و به چندین سال گذشته برمیگردد اما در دولت چهاردهم بنا نداریم بگوییم که خرابهای تحویل گرفتیم و آباد تحویل میدهیم .
وی ادامه داد: نتیجه چندین سال گذشته این است که امروز مردم با ۲۰ هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستند و در هیات دولت نیمی از چراغها را خاموش میکنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کنیم و از مردم هم میخواهیم که در صرفه جویی کمک کنند.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: پروژه تامین ۳۰ هزار مگاوات برق با سرمایه گذاری خارجی آغاز شده است و قرار بر این است که تا ۱.۵ سال تکمیل شود. این سرمایه گذاری در بخش پنلهای خورشیدی و در انرژیهای تجدیدپذیر است.
رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی
آیین رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی روزگذشته ۲۶ آبانماه سالجاری برگزار شد. هدف اصلی سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی، تحول و ارتقاء فرهنگ مالیاتی جامعه با تمرکز بر مسئولیت اجتماعی به منظور تحقق آرمان پایدارسازی درآمدهای کشور است. جایگزین شدن فرهنگ مالیات دهی به جای مالیات ستانی، شکل گیری نگرش مثبت نسبت به مالیات در اذهان عمومی و شناخت اقشار مختلف جامعه در تمامی رده های سنی نسبت به موضوع مالیات، از دیگر اهداف این سند راهبردی است.
همچنین کلان راهبردها و کلان سیاست ها و جامعه مخاطب سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی بطور کامل تشریح گردیده است.
ایجاد و اصلاح ساختار تعاملات نظام فرهنگ سازی، آموزش و پرورش، تبیین و آگاهی بخشی، فرهنگ سازی مالیاتی با مشارکت مردمی، تولید محتوای صوتی و تصویری، فضاسازی محیطی و بازنمایی هویت نظام مالیاتی از مهمترین محورهای سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی است که به طور دقیق ترسیم شده است.
گفتنی است این سند راهبردی در راستای اجرای بخشنامه مرتبط با حوزه ارتباطی و اطلاع رسانی دولت ابلاغی ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳ معاون اول رئیس جمهوری تدوین شده است.