کد خبر: 010802141230
جهاندسته‌بندی نشدهروزنامهسیاست

اهمیت روایت بعد از جنگ

شایان فخاری/کارشناس سیاسی

درگیری اخیر بین رژیم صهیونیستی و غزه، تازه‌ترین نزاع در هفت دهه اخیر بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها است. رویدادی که توانسته توجه قدرت‌های خارجی را به خود جلب کند. در این فضا رژیم صهیونیستی مخاطب و رسانه را نیز مورد هدف خود قرار داده و با بمباران خبری سعی بر جعل حقیقت دارد.

در حال حاضر می‌توان گفت جنگ رسانه‌ای همانند جنگ نظامی آثار مخربی در پی دارد. جنگ رسانه‌ای به معنی استفاده از توان و ظرفیت رسانه‌ها اعم از مطبوعات، خبرگزاری‌ها، رادیو، تلویزیون، اینترنت و شبکه‌های پیام‌رسان مجازی به منظور تضعیف یک کشور است.

جنگ رسانه‌ای تنها جنگی است که حتی در شرایط صلح نیز بین کشورها به‌صورت غیررسمی ادامه داشته و هر کشوری از حداکثر توان خود برای پیشبرد اهداف سیاسی‌اش از رسانه‌ها بهره‌گیری می‌کند.

در حال حاضر خیلی اخبار زیادی از سمت غزه به گوش نمی‌رسد یا واقعیت‌ها با ترفند مختلف مورد تحریف قرار می‌گیرد، یکی از موضوعات خیلی مهم برای کشورها بعد از جنگ، فضای روایت است.

به عنوان مثال در ماجرای حمله به بیمارستان المعمدانی تصاویر، فیلم‌ها و توئیت‌هایی منتشر می‌شود که حمله از سوی رژیم صهیونیستی را انکار و سؤال در ذهن مخاطب ایجاد می‌کنند، اما باید دید چه فرایندی اتفاق میفتد که برخی از افراد این دروغ‌ها را باور می‌کنند.

در بمباران خبری حقیقت‌ها دیده نمی‌شود،این اتفاق ریشه در سالیان قبل دارد به عنوان مثال در سال ۲۰۱۹ که بازی کالاف دیوتی منتشر شد در بخش‌هایی از این بازی تروریست‌ها در مکانی شبیه به بیمارستان مخفی شده‌اند و تمام تجهیزات در این مکان قرار داده شده و باید برای رد شدن از این مرحله ابتدا به بیمارستان حمله کرد.

چندی پیش نیز مقاله‌ای دیدم که یکی از سایت‌های رسمی رژیم صهیونیستی اذعان کرده از پشت بیمارستان‌ها و مدارس به آن‌ها شلیک می‌شود، در حال حاضر با یک سه‌گانه کاشت، داشت و برداشت روبه‌رو هستیم که برای هرکدام از مراحل از پیش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

بی‌بی‌سی فارسی نیز یک روز قبل از اینکه حمله اتفاق بیفتد به مخاطب هشدار می‌دهد که تونل‌های زیرزمینی حماس زیر بیمارستان‌ها و مدارس ساخته شده است.

بلافاصله بعد از بمباران سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام می‌کند که هشدار داده بودیم بیمارستان المعمدانی و چند بیمارستان دیگر را تخلیه کنند اما وقتی رژیم صهیونیستی در مرحله برداشت اعتراضات مردم و هجمه علیه خود را می‌بیند وارد فضای تکنیک‌های عملیات روانی می‌شود.

رژیم صهیونیستی سعی می‌کند با ایجاد حس ترحم و نشان دادن تصاویر دخترهای اسیر شده رژیم صهیونیستی و مواردی از این دست بگوید که اگر هم بمباران را هم انجام داده حق داشته است.

اگر در این فضا بمانیم بازنده این بازی خواهیم بود، باید تکنیک‌های رسانه‌ای دشمن را افشا کنیم و نباید فقط رفع شبهه کرد، رژیم صهیونیستی دارای اتاق جنگ رسانه‌ای است که با انتشار تصاویر جعلی و اخبار دروغ، لحظه به لحظه بمباران رسانه‌ای انجام می‌دهد و این موضوع به مخاطب آسیب می‌رساند.

نمایش بیشتر
عصر اقتصاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا