اهمیت کنفرانس ملی آهنسازی برای تمرکز فولاد سبز است
عصر اقتصاد، اولین کنفرانس ملی آهن سازی ایران در حالی ۲۱ و ۲۲ آذرماه جاری به میزبانی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در استان هرمزگان برگزار می شود که «قدیر قیافه» نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و نایب رئیس کنفدراسیون صادرات ایران معتقد است هر همایش تخصصی در صورتی که موضوعات حرفه ای، تکنیکی و در حوزه فناوری مطرح شود می تواند مفید باشد.
با این وجود در این میان مهمترین موضوع بحث بازار است؛ یعنی بازار تعیین کننده است که به کدام سمت و سو جهت گیری و حرکت باید کرد و به عبارتی همه مسائل از بازار آغاز می شود.
وی به خبرنگار عصر اقتصاد گفت: واقعیت این است که امروز با توجه به مسیری که دنیا به سمت فولاد سبز در پیش گرفته است و با توجه به اینکه در بسیاری از کشورها امروز تولید فولاد به روش کوره بلند در حال کاهش است و قرار است هر سال میزان تولید به این روش کمتر شود و به عنوان مثال بنا بر این است که چین تا ۱۰۰میلیون تن از تولید فولاد خود را از روش کوره بلند تغییر دهد و به روش کوره های قوس الکتریکی تولید کند، لذا قاعدتا چین تبدیل به یکی از واردکنندگان بزرگ آهن اسفنجی و HBI در دنیا خواهد شد.
با توجه به این رویکرد و اینکه برخی کشورهای دیگر نیز فرایند مشابه چین دارند، بایستی تغییر فناوری بدهند و به سمت استفاده از محصولات روش احیای مستقیم بروند.
قیافه افزود: لذا به نظر بنده برگزاری چنین کنفرانسی اگر بر آینده و همچنین متمرکز بر نقشی که قرار است تولید کنندگان آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم در ایران قرار است ایفا کنند متمرکز باشد در بازارهای آینده می تواند پر اهمیت باشد.
شرط حضور در بازارهای جهانی حرکت به سمت تولید فولاد سبز است
وی ادامه داد: موضوع دیگری که در این کنفرانس باید به آن دقت شود تولید فولاد سبز است یعنی با استفاده از روشهای جدید، (استفاده از هیدروژن به عنوان احیای کننده آهن) اگر در این کنفرانس روی این موضوع هم پرداخته شود قطعا بسیار کمک کننده خواهد بود به جهت اینکه در آینده ای که در پیش رو داریم کشورهایی که با روشهای سبز فولاد تولید نکنند در آینده قاعدتا بازارهای خود را از دست خواهند داد و یا به قدری از آنها تعرفه های سنگین می گیرند که نخواهند توانست در بازارهای بین المللی حضور پیدا کنند.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: با این تفاسیر به ناچار بر اساس تحمیلی که بر ما می شود و شرایط دنیا بر اساس مقررات زیست محیطی به همگان تحمیل می کند باید به این سمت حرکت کنیم و به سمت تولید فولاد سبز در حرکت باشیم که همانطور که گفته شد در وسط زنجیره به بحث احیای مستقیم آهن مرتبط می شود.