بورس در ایستگاه ۱۴۰۴؛ امید به رونق و جبران فرصتهای از دسترفته

مقامات ارشد اقتصادی کشور، بر نقش حیاتی بازار سرمایه در تحقق شعار سال و رونق تولید تاکید کردند. سید رحمتاله اکرمی، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی و حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از جمله کسانی هستند که با اظهارات خود، چشمانداز مثبتی را برای بازار سرمایه در سال جدید ترسیم کردهاند.
به گزارش عصراقتصاد، سید رحمتاله اکرمی، سرپرست وزارت اقتصاد، با اشاره به اهمیت نقش بازار سرمایه در توسعه بخش واقعی اقتصاد، مهمترین مساله در سال جاری را تولید و توجه به نقش بخش خصوصی در اقتصاد دانست. وی افزود که در حوزه اقتصاد، موضوع اصلی تولید ناخالص داخلی است و در این زمینه، همواره رشد پایدار مدنظر قرار دارد که لازمهی آن، تقویت تولید است.
اکرمی با تاکید بر اینکه امسال با توجه به شعار سال، به تعبیری سال بازار سرمایه است، ابراز امیدواری کرد که ذینفعان این بازار نقش خود را به خوبی ایفا کنند و شاهد بهبود شاخصهای اقتصادی و رشد پایدار اقتصادی باشیم. وی نوسان را جزئی از طبیعت بازار سرمایه دانست و از سازمان بورس خواست تا برنامههای خود را در حوزه رشد بازار اجرا کند.
سرپرست وزارت اقتصاد با اشاره به وضعیت مناسب بازار سرمایه در شش ماه دوم سال گذشته، تاکید کرد که باید شرایط اقتصادی بهگونهای باشد که بازار سرمایه برای اشخاص حقیقی و حقوقی جذاب باشد، زیرا رونق بورس به حرکت چرخهای اقتصاد و تحقق شعار سال منجر میشود. وی همچنین از فعالان بازار سرمایه خواست تا با اقدامات عملی، سرمایهگذاران را جذب این بازار کنند و تنها به شعار بسنده نکنند.
صیدی: سال ۱۴۰۴، سال بازار سرمایه خواهد بود
حجتاله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نیز با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ به نام “سرمایهگذاری برای تولید”، تاکید کرد که امسال به تعبیری سال بازار سرمایه خواهد بود. وی تشکیل سرمایه را در گرو صیانت از حقوق سهامداران دانست و افزود که این مهم با افزایش کارایی بازار محقق میشود.
صیدی با اشاره به ۵ برنامه اصلی سازمان بورس برای سال ۱۴۰۴، توضیح داد: توسعه بازار، ارتقای نظام حاکمیت شرکتی و راهبری شرکتی، افزایش کارایی بازار، بازسازی و نوسازی نظام فناوری اطلاعات و ارتقای ریزساختارها در بازار، از جمله برنامههایی هستند که برای سال جدید در دستور کار قرار گرفتهاند.
رئیس سازمان بورس ابراز امیدواری کرد که در سال ۱۴۰۴، شاهد افزایش شفافیت بیشتر بازار باشیم و سهامداران بازده مناسبتری نسبت به سالهای گذشته کسب کنند.
وی ضمن ارزیابی اجمالی روند بورس در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۳، تاکید کرد که بازار سرمایه در نیمه دوم سال گذشته با رشد قابل توجهی روبهرو بوده و امیدوار است سال ۱۴۰۴ سال بهتری برای بازار باشد تا سهامداران بتوانند فرصتهای از دست رفته را جبران کنند. صیدی در پایان سخنان خود، سالی پر بازده و پربرکت را برای سهامداران آرزو کرد و ابراز امیدواری کرد که سالی داغ و گرم برای بازار سرمایه در پیش باشد.
نگاهی به چالشها و فرصتهای پیشرو
با وجود اظهارات خوشبینانه مقامات اقتصادی، بازار سرمایه در سالهای اخیر با چالشهای متعددی روبهرو بوده است که از جمله آنها میتوان به نوسانات شدید، بیاعتمادی سرمایهگذاران و عدم شفافیت کافی اشاره کرد. برای تحقق اهداف تعیینشده و رونق واقعی بازار سرمایه، لازم است تا این چالشها به طور جدی مورد توجه قرار گیرند و راهکارهای مناسب برای رفع آنها اتخاذ شود.
از سوی دیگر، نامگذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان سال “سرمایهگذاری برای تولید”، فرصت بینظیری را برای بازار سرمایه فراهم کرده است تا با جذب سرمایههای مردمی، نقش موثری در رونق تولید و ایجاد اشتغال در کشور ایفا کند. برای استفاده بهینه از این فرصت، لازم است تا با ایجاد جذابیتهای لازم برای سرمایهگذاران، اعتمادسازی و افزایش شفافیت، زمینه را برای ورود سرمایههای جدید به بازار سرمایه فراهم کرد.
در مجموع، به نظر میرسد که با وجود چالشهای پیشرو، بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴ با فرصتهای فراوانی روبهرو است که در صورت بهرهگیری صحیح از آنها، میتواند به یکی از ارکان اصلی رونق اقتصادی کشور تبدیل شود.