کد خبر: 14100063779
بازارها و خدمات مالیبورس

بورس چیست؟

چه از دسته کسانی باشیم که در لحظه تصمیم به سرمایه گذاری در بورس را داشته‌اند و چه از افرادی که با مطالعه اقدام به ورود به این بازار پر از هیجان کرده‌اند دست آخر در یک نقطه مشترک بر سر یک سوال به هم می‌رسیم؛ بورس چیست؟

این سوالی است که هر دو دسته سرمایه گذاران مدنظر را سر یک صندلی برای شروع درک بهتر از این بازار می‌نشاند. برای پاسخ به چنین سوالی نه فقط توضیح تاریخچه بورس لازم است بلکه ابعاد دیگری از آن هم مانند ابزارهای سرمایه گذاری کارآمد در این بازار باید معرفی شود تا علاوه بر شناخت مناسب بتوان از فرصت‌های هوشمندانه برای سرمایه گذاری در بورس استفاده کرد.

تاریخچه پیدایش بورس

اولین بورس جهان در یکی از میدان‌های شهری در کشور بلژیک به وجود آمد. جلو در خانه شخص تاجری به نام بورس، افراد برای مبادلات جمع می‌شدند و به خرید و فروش می‌پرداختند. تا این که رفته رفته همان میدان و همان محله تبدیل به فروش اوراق بهادار و مشارکت‌های سرمایه‌گذاران در سهام شرکت‌ها شد. این بازار در کشورهای دیگر نیز برپا شد و نقش به‌سزایی را تا به امروز در اقتصاد هر کشور ایفا کرده است.

اولین بورس به شکل امروزی آن در قرن ۱۷ میلادی در هلند شکل گرفت. کمی طول کشید تا پای این بازار به کشور ما هم باز شود. ایران از سال ۱۳۱۵ پذیرای بورس شد.

شخصی بلژیکی به نام راند رترلفلد اساسنامه داخلی مربوط به بورس را به نمایندگان آن روزگار تحویل داد، اما جنگ جهانی دوم مانع شروع فعالیت بازار بورس در ایران شد و این توقف به مدت ۲۵ سال طول کشید.

بالاخره در سال ۱۳۴۱ هجری شمسی با به وجود آمدن کمیسیون مربوط به بررسی و راه‌اندازی بورس در وزارت بازرگانی در چندین جلسه با حضور وزیر بازرگانی و وزیر دارایی بازار بورس در ایران هم شکل گرفت و در سال ۱۳۴۵ با تصویب مجلس، قانون تشکیل بورس اوراق بهادار به بانک مرکزی ابلاغ شد و سال بعد در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۴۶ کار بورس ایران به طور رسمی شروع شد. اما ماهیت بورس اوراق بهادار چیست؟

بورس اوراق بهادار

در اولین رویارویی با واژه بورس و سهام این سوال در ذهن‌مان پیش می‌آید که اصلا فروش سهام یعنی چه؟ این که می‌گویند فلان میزان سهم خریدم یا فروختم بر چه اساسی است؟ چرا شرکت‌ها باید سرمایه خود را به صورت سهام بفروشند؟ تمام این سوالات در دل سوال کلی «بورس چیست؟» نهفته است. همه ما خوب می‌دانیم که گسترش یک کارخانه به زیرساخت‌های جدید نیاز دارد.

به عنوان مثال اگر یک کارخانه تولید پنبه داشته باشیم و بخواهیم یک قسمت جدید به آن اضافه کنیم به دستگاه‌های جدید و کارکنان بیش‌تر و انبارهای دیگر نیاز داریم؛ بنابراین برای به دست آوردن هر کدام از این نیازمندی‌ها نیاز به میزان سرمایه‌ای داریم که به احتمال زیاد تمام آن را در دسترس نداریم.

بنابراین با فروش سهام از سرمایه‌گذاران دعوت می‌کنیم تا با خرید سهام شرکت هم به عنوان شریک و سرمایه گذار از پیشرفت کارخانه و شرکت در آینده سود ببرند و هم ما به عنوان صاحبان شرکت می‌توانیم با وجوه نقد آن‌ها نیازمندی‌های لازم را برای پیشرفت اهداف جدید به دست بیاوریم.

بورس

سرمایه گذاری هوشمند در بورس

با این که تب و تاب بازار بورس و خرید و فروش سهام باعث شده تا عده بسیاری از سرمایه گذاران این بازار را برای شروع سرمایه گذاری خود انتخاب کنند اما باید این نکته را خاطر نشان کرد که بازار سهام پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد و برای این که بتوان در آن موفق بود باید برای ورود از ابزارهای سرمایه گذاری هوشمند و متخصص بهره برد. بی شک همه ما می‌دانیم که سرمایه گذاری در بورس به تخصص نیاز دارد و بسیاری از ما در آن تخصص و دانش کافی نداریم؛

بنابراین بهتر است از ابزارهایی مانند صندوق سهامی استفاده کنیم تا بتوانیم با تکیه بر دانش متخصصین حاضر در صندوق، به درستی در مسیر سرمایه گذاری در بورس حرکت کنیم.

در حال حاضر امکان سرمایه گذاری آنلاین از طریق اپ کیان دیجیتال به راحتی در دسترس همه هست و می‌توان از صندوق‌های سرمایه‌گذاری کیان دیجیتال مانند صندوق آوای سهام کیان و صندوق آهنگ سهام کیان برای شروع یک سرمایه گذاری موفق در بازار سهام بهره‌مند شد.

بیشتر بخوانید
عصر اقتصاد
دکمه بازگشت به بالا